Boerenkoolstamppot met rookworst

Benodigdheden

  • 200 gram boerenkool
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 1 rookworst
  • 10-15 gram boter
  • 100 gram spekblokjes of spekreepjes
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd de grote aardappels in tweeen.
  2. Doe de boerenkool en aardappels in een pan en voeg water toe totdat alles goed onder water staat.
  3. Breng het geheel aan de kook en kook de aardappls en boerenkool ongeveer 20 minuten totdat de aardappels gaar zijn.
  4. Bereid de rookworst volgens de verpakking.
  5. Bak ondertussen in een andere pan de spekblokjes bruin en krokent, zonder olie toe te voegen.
  6. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappels gaar, en giet je het geheel af.
  7. Stamp de aardappels met de boerenkool, een stufje zout en peper en de boter fijn.
  8. Schep als laatste de spekblokjes (met het vet) door de boerenkoolstamppot en erveer het geheel met de rookworst.


Tip: Als de stamppot nog wat droog is, voeg je een beetje extra boter of wat melk toe.

Eetsmakelijk!