Bospaddenstoelensoep

Ingrediënten

  • 50 gr. Patent bloem
  • 40 gr. Roomboter
  • 0,750 ltr. Kip bouillon (of 2 tabletten)
  • 0,200 ltr. kookroom
  • 200 gr. Gemengde bospadenstoelen (kastanje champignon, oesterzwam, cantharel) (liefst 3 verschillende soorten paddenstoelen)
  • 125 gr. Gerookte spekjes
  • ½ x Ui (reepjes gesneden)
  • 1 x Lente ui (voor garnering)
  • 200 gr. Gerookte kip (in reepjes gesneden)
  • Peper, zout om de soep mee op smaak te brengen.

Bereidingswijze

Bak de ui, spekjes en de bospadenstoelen even kort aan. Doe dit met een bakpan zonder boter ( in het vet van de spekjes).
Zet dit even opzij en neem dan een grote soep pan waar minsten 1 ½ liter soep in kan.
Neem de roomboter en laat deze zo smelten dat het vocht verdampt en de boter niet bruin word. Voeg de bloem toe en meng deze met een spatel door elkaar.
Als dit mengsel goed door gewarmd is, kunt je beetje bij beetje de bouillon toe voegen. Dit moet in het begin zeer rustig gebeuren anders krijg je klontjes of hij gaat schiften.
Als de bouillon er door zit kan de kookroom er door met de gebakken bospadenstoelen, spekjes, ui en de gerookte kip.
Garneer het geheel af met schuin afgesneden lente ui. Breng op smaak met de peper, zout.

Eetsmakelijk!