Frisse lentequiche

Benodigdheden

  • 1 mix voor hartige taart of 4 plakken bladerdeeg voor hartige taart
  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 30 gram geraspte kaas
  • 100 gram groene aspergetips of groene asperges in stukken
  • 2 rode uien
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram hamblokjes
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout
  • boter om in te vetten
  • 1 eetlepel paneermeel
 
  • Quiche- of spingvorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quiche- of taartvorm in met boter en bekleed met deeg of velletjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Snijd de ui in ringen, halveer de tomaatjes en verdeel ze samen met de hamblokjes en asperges over de bodem.

Klop de eieren met de ricotta en geraspte kaas los in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de groente. Zet de hartige taart ongeveer 40 minuten in de oven totdat de bovenkant licht gebruind is. Controleer ook even met een satéprikker of hij ook gaar is van binnen.

Eetsmakelijk!