26 oktober 2016

Koninklijke aandacht voor sociaal ondernemerschap Preston Palace

Op donderdag 27 oktober bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima Almelo tijdens hun streekbezoek aan Noordoost Twente. Personeelsfunctionaris Chantal Monsma van Preston Palace had tijdens dit bezoek een gesprek met het Koninklijk paar. Preston Palace was hiervoor uitgenodigd omdat het bedrijf met succes kansen creëert voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

 
Sociaal ondernemerschap
Preston Palace is één van de grootste hotels van Nederland en biedt werkgelegenheid aan meer dan 500 mensen, waaronder een groep Wajongeren. De beleving van de gast staat voorop. Voor de medewerkers is een belangrijke taak weggelegd. Om ook jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden zichzelf te ontwikkelen, is Preston Palace onder meer een samenwerking aangegaan met de Twentse Zorgcentra en VSO de Brug. Inmiddels zijn bijna tien jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen. Ook lopen er nu nog meerdere jongeren onder begeleiding stage bij het hotel. Zij kunnen van hieruit mogelijk doorgroeien naar een betaalde baan. Preston Palace is met deze aanpak van groot belang voor de stad Almelo.

Oproep voor werkgevers
Wanneer Chantal Monsma vooruit kijkt, droomt ze van nog meer kansen voor deze jongeren: “Ik hoop dat we in de toekomst zeven dagen per week interne begeleiding kunnen aanbieden. Zo creëren we meer werkplekken. Daarnaast hoop ik dat er meer werkgevers aansluiten, zodat we voor een goede doorstroming kunnen zorgen. Met deze Koninklijke aandacht moet dat zeker gaan lukken", aldus Chantal Monsma, die zeer vereerd is haar verhaal te mogen vertellen aan het Koninklijk paar.

Preston Palace
Het all-inclusive hotel Preston Palace, inclusief vergader- en uitgaanscentrum, beschikt over 323 hotelkamers met in totaal bijna 1.000 bedden. Met jaarlijks ruim 200.000 gastnachten en een bezettingspercentage van boven de 87% is Preston Palace een groter succes dan ooit tevoren. Het marktaandeel voor Preston Palace van hotelovernachtingen in geheel Overijssel ligt op 18%.