21 maart 2016

Horecavizier was in Preston Palace. Lees hier het hele verhaal!

Onlangs was mevrouw Peereboom van Horecavizier op bezoek in Preston Palace. Ze had er al zoveel over gehoord en nu was het de hoogste tijd om het zelf eens te beleven. Lees hier alles over haar verblijf in 'Luilekkerland'.

Een geweldige vreemde eend in de bijt!
Wat was het nog fris tijdens de voorjaarsvakantie. Gelukkig verbleef ik een middag en een nacht met mijn twee jongens (14 en 12 jaar) bij Preston Palace in Almelo. Echt geen gewoon hotel.
Het is en blijft bijzonder, zo’n complete overdekte all-inclusive stad in een voormalig ziekenhuis. Eenmaal binnen waant de bezoeker zich in een walhalla, wat zeg ik, in een Luilekkerland vol beleving en vrolijke prikkels. Preston Palace is in ieder geval niet zomaar een hotel. Nee, het is een uitgaanscentrum met gezellige barretjes, twee prima a la carte restaurants, bowlingbanen, een bioscoop, een overdekte kermis, een zwemparadijs en nog veel meer ‘attracties’. Goed, en dan kun je er inderdaad ook nog lekker overnachten. Kinderen, heb ik gemerkt, vinden de gelegenheid geweldig. Begrijpelijk: er mogen onbeperkt gebakjes, ijsjes, drankjes en allerlei andere lekkernijen gepakt worden. Maar de doelgroep is breder. Tijdens de midweken bezoeken vooral pensionado’s Preston Palace, in de vakanties lopen families en gezinnen de deur plat en in de weekenden weten vriendengroepen, groepen personeel en families Preston Palace te vinden. Bij navraag blijkt dat er een verschuiving in de leeftijd van de gasten merkbaar is. Voorheen behoorden de 50-plussers tot de ouderen die Preston Palace bezochten, tegenwoordig komen er ook regelmatig 60, 70 en 80-plussers op bezoek. Daarnaast is er nu een aanvulling van Belgische en Duitse gasten. Het komt incidenteel voor dat iemand uitsluitend komt om te overnachten. De overgrote meerderheid komt voor een compleet verzorgd all-in verblijf.

Preston Palace wil gasten een onvergetelijke en plezierige tijd bezorgen in het all-in hotel. Met een leger van in totaal zo’n 500 werknemers en een scala aan faciliteiten en wervelende evenementen weet het ‘pretpark’ nog altijd bezoekers te trekken en prijzen in de wacht te slepen. Ik snap bijvoorbeeld heel goed waarom Preston Palace tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht het Award ‘Familiehotel 2015’ heeft gekregen. De jury beoordeelde de wijze waarop er ingespeeld wordt op de belevingswensen van kinderen tot en met 16 jaar en hun familie. Mijn zonen vonden het geweldig om ‘haast niet te weten wat nu weer te kiezen’ te gek. Dat er een mogelijkheid is in botsautootjes te gaan, chocolademelk te nemen, een filmpje te pakken of een potje midgetgolf te doen, wanneer je maar wilt ervoeren ze haast als hemels. Niet omdat het moet, maar…
Voor jongere kinderen, zal het vast en zeker ook geweldig zijn in Preston Palace. Ze kunnen op de foto met mascotte Preston of mascotte Alice, er is een spelotheek, een animatieteam en heerlijk spetteren in een verwarmd kinderbad is natuurlijk ook te gek. En als we het dan toch over het zwemparadijs hebben: die tropische jungle ziet er in werkelijkheid net zo spectaculair uit als op de foto’s op de website. De kleurige vissen in het aquarium, de waterval en de whirlpools maken dat je meteen in een vakantiestemming raakt. Of je dat nu wilt, of niet. Terwijl mijn jongens nog een paar rondjes stroomversnelling pakten en een raketje aten, liet ik alle stress van me afglijden in de sauna. Daarna werd ik heerlijk warm en soezerig onder de zonnebank.
Na de frisse duik, gingen we dineren in Bistro De Heerlijkheid. Eerlijk gezegd, had ik niet verwacht dat de kwaliteit van de gerechten zo goed zouden zijn. In de keuken wordt overduidelijk gewerkt met verse producten, de entourage is gezellig en de bediening erg vriendelijk. Op de kaart staan voorgerechten als ‘gebakken gamba’s in rode pestosaus’ en ‘langzaam gegaarde varkenswang met paddenstoelenrisotto’. Hoofdgerechten zijn bijvoorbeeld ‘gegrilde parelhoen met een jus van rozemarijn’, ‘roergebakken biefstukpuntjes’, ‘runderentrecote van de grill’ en ‘paddenstoelenrisotto’.
Na een uiterst bevredigend etentje dat mijn jongens afsloten met een gedeelde ‘dame blanche’, liepen we nog een rondje door het uitgaanscentrum, gierden we het uit in de Octopus en speelden we een potje snooker. Daarna vertokken we moe, maar voldaan naar onze hotelkamer. Onze Deluxe kamer was zo te zien pas gerenoveerd. Er stond een comfortabel dubbel bed, een stapelbed en zowel styling als kleurkeuze waren echt van deze tijd. We sliepen in een echt leuke familiekamer met een frisse look. Het zeer complete ontbijtbuffet had voor alle smaken wel iets te bieden. Van vers fruit, worstjes tot gebakken eieren en rauwkost. En van verschillende kaassoorten en vleeswaren tot aan vruchtenkwark, zoete broodjes en met room gevulde croissantjes: alles was ruimschoots voorradig en werd steeds opnieuw aangevuld.
Peston Palace is overigens van plan alle hotelkamers binnen nu en circa twee a drie jaar gefaseerd te vernieuwen of te upgraden. En als we het dan toch over toekomstplannen hebben: het hotel-restaurant wordt eind van dit jaar groots uitgebreid en verbouwd. Ook online wordt er aan verbetering gewerkt: gasten krijgen telkens een betere sfeerbeleving, oriëntatie, boeking en nabeleving. Voor Preston Palace is het belangrijk voortdurend in ‘the picture’ te zijn op al deze deelgebieden. De gehele cirkel moet kloppen, zeg maar. Het bedrijf heeft lef en doet er veel aan om uniek te durven zijn, ontwikkelingen te signaleren en actief naar de gast te luisteren. Eenmaal weer thuis ligt er voor de gast dan ook een e-mail op de elektronische deurmat met het verzoek een korte enquête in te vullen over de ervaring. Preston Palace toetst op veel verschillende manieren de klanttevredenheid en beloont loyaliteit. Bezoekers die meer dan honderd keer in Preston Palace zijn geweest, worden maximaal in het zonnetje gezet. Maar ook gasten die iets te vieren hebben, ontvangen naast een felicitatie een leuke attentie. Trouw blijft zeker niet onopgemerkt. Maar het boekingssysteem maakt de medewerker achter de balie er bijvoorbeeld ook op attent de vertrekkende gast te attenderen op een eventuele file. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan continue verbetering. Naast alle handige tools waarmee Preston Palace gastvrijheid optimaal vorm probeert te geven, maakt vooral ook het personeel het verschil.