24 september 2014

Nieuwe hotelvleugel bij Preston Palace

Vanaf 10 oktober neemt Preston Palace een compleet nieuwe hotelvleugel met 30 sfeervolle kamers in gebruik. Het zijn 28 ruime hotelkamers en 2 (bruids)suites, voorzien van alle hedendaags comfort, met tezamen 110 bedden. Met de 30 extra kamers beschikt Preston Palace dan over 326 kamers en bijna 1.000 bedden, waarmee het één van de grotere hotels in Nederland blijft.

Preston Palace vernieuwt
De 30 extra kamers zijn tevens de eerste fase om de bestaande hotelkamers te renoveren. Vanaf begin 2015 zal hiermee gestart worden. Van overlast zal tijdens de renovatie, net als bij de nieuwbouw van de 30 extra kamers, niet of nauwelijks sprake zijn.

Volgens plan
De nieuwbouw en vervolgens renovatie passen in het plan om Preston Palace in gedeeltes te vernieuwen. Reeds diverse gedeeltes van Preston Palace zijn de afgelopen jaren vernieuwd, waarbij de input van gasten hoog in het vaandel staat. Zo is reeds bij binnenkomst de verandering te zien. De hoofdentree is volledig vernieuwd in een meer open omgeving. De koffiecorner, een multifunctionele zaal met dansvloer en ruim 200 zitplaatsen, is verbouwd in een moderne trendy stijl. Ook de entree voor dag- of avondgasten is vernieuwd in een klassieke stijl met, letterlijk en figuurlijk schitterende, kroonluchters en bovendien voorzien van een nieuwe garderobe met extra ingang. De bowlingbanen kennen na een ingrijpende verbouwing een uniek thema, te weten mijnbouw, waar gasten gezellig kunnen bowlen als waren ze in een mijngang.

Stijgende bezoekersaantallen
De stijgende bezoekersaantallen en positieve commentaren van gasten bevestigen dat Preston Palace de afgelopen jaren de juiste keuzes maakt. Jaarlijks voorziet Preston Palace in meer dan 200.000 hotelnachten volgens het zorgeloze all-in concept. Daarnaast komen er jaarlijks ruim 100.000 gasten voor het zwem- en saunaparadijs, welke een award gewonnen heeft voor de nationale zwembadverkiezing van het jaar. Een prestigieuze prijs was er in 2014 ook voor Preston en Alice, de mascottes. Zij werden in het voorjaar tot dé mascottes van Nederland uitgeroepen op de vakantiebeurs in Utrecht. Ook voor een dag of avond all-in uit is veel vraag. Daarnaast ontvangt Preston Palace zakelijke gasten die terecht kunnen in één van de vele vergaderzalen, maar ook gasten voor de indoor-kermis, a la carte restaurants, kinderfeestjes, workshops komen in grote getale. Uiteraard biedt Preston Palace, naast de aangeboden arrangementen ook feesten op maat.

Wens van de gast
Er zijn voor de hotelkamers vaak wachtlijsten en er is, mede door het stijgende aantal bruiloften bij Preston Palace, behoefte aan luxere kamers en suites. Ook bij de renovatie van de huidige hotelkamers zal uiteraard rekening worden gehouden met deze wens van de gasten.

Duurzaam (ver)bouwen
Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij de vernieuwingen. Zo is vrijwel de gehele terreinverlichting vervangen door LED-verlichting, is het zwemparadijs voorzien van een nieuw energiezuinig luchtbehandelingssysteem, zijn er onlangs vier ecotaps geplaats waar gasten gratis hun auto op kunnen laden en is de nieuwbouw voorzien van laagwaardige warmte. Momenteel wordt ook de verlichting in de unieke indoor-kermis stapsgewijs voorzien van LED-verlichting.