11 september 2012

Topkoks van Preston Palace op internationaal avontuur

Een spannend avontuur voor de topkoks Raymond en George van Preston Palace in Almelo. Zij zijn naar het Preston Guild festival geweest in Engeland om hun kookkunsten aan het internationale publiek te tonen!

Het Preston Guild festival is een unieke samenkomst van historie, mensen, sport, handel, kunst en cultuur. Tijdens het festival worden alle verschillende culturen en smaken die de stad Preston rijk is getoond. Al jaren heeft Preston Palace uit Almelo een partnerschap met de stad Preston in Engeland, zo is ook de naam Preston Palace ontstaan. Samen met meer internationale gasten o.a. uit Polen, Frankrijk en Duitsland (die allen ook een connectie hebben met de stad) zijn de koks gevraagd om kookdemo’s te verzorgen, op deze manier maken de internationale gasten kennis met Preston Palace en de heerlijke gerechten van het hotel.

Vol goede moed en inspiratie zijn de koks op vrijdag 31 augustus op weg gegaan naar Preston in Engeland. In het kader van de kennismaking met de keuken van Preston Palace in Almelo hebben zij een heerlijk lamsfilet bereid met een aardappelkorstje. De belangstelling van het publiek was er snel, vooral toen zij in de gaten kregen dat de heerlijkheden geproefd konden worden!

De kookdemo was onderdeel van een grote markt, er was hier van alles te doen op het gebied van cultuur, sport, historie, kunst en uiteraard ook op culinair gebied. De inwoners van de stad Preston hebben de stad nagemaakt met cake. Op maandag 3 september zijn de koks teruggekeerd naar Nederland.

Preston Palace kijkt met veel plezier terug op het internationale avontuur. Dat de gerechten van het hotel- en uitgaanscentrum ook internationaal in de smaak vallen ziet het bedrijf als een waar compliment. Wilt u zelf de smaak ervaren? Onlangs is de Bistro van het hotel omgedoopt tot “Bistro de Heerlijkheid”, hier kunt u terecht voor een heerlijk 4 gangen a la carte diner, uiteraard zijn de drankjes all inclusive. Onze topkok George Posthumus heeft in het blad "Lekker" een nominatie in de top 500 van Overijssel behaald, hij voorziet u graag van culinaire heerlijkheden in Preston Palace.