IMG_0614

Evelien is Medewerker Reserveringen

Wanneer je belt met Evelien, voel je haar 'big smile' door de telefoon. Naast dat ze altijd vrolijk is, is ze ook accuraat en denkt ze in oplossingen in haar functie als Medewerker Reserveringen. All-inclusive arrangementen op maat voor jong en oud; Evelien weet er alles van en denkt graag mee via e-mail, chat, telefoon of tijdens een uitgebreide rondleiding. In dit interview vertelt ze ons over haar afwisselende werkzaamheden en waarom deze functie straks voor jou kan zijn!

Stel je even voor:
"Mijn naam is Evelien, ik ben 23 jaar en werk 32 uur per week als Medewerker Afdeling Reserveringen in Preston Palace. Ik heb geen vaste werkdagen, elke werkweek is weer anders!"

Sinds wanneer werk je in Preston Palace?  
"Via mijn schoonzus Laura kwam ik in contact met Jolanda Groothuis (afdelingshoofd Reserveringen). Na een super leuk sollicitatiegesprek ben ik in september begonnen 2018 als weekendkracht op de Afdeling Reserveringen, een ideaal bijbaantje in mijn studententijd. In juli 2019 vertrok ik voor een half jaar stage naar Londen en in de zes maanden die daarop volgden studeerde ik af aan de Hoge Hotelschool Saxion in Apeldoorn. Na het behalen van mijn diploma ben ik sinds augustus 2020 weer terug als Medewerker Reserveringen."

Hoe ziet een werkdag eruit?
"Een dagdienst begint vanaf 08:00 uur en eindigt om 17:00 uur, met een half uur pauze. Ik begin mijn dag met alle programma's klaar te zetten op mijn computer. Gedurende de werkdag krijg je namelijk telefonische aanvragen, beantwoord je mails over allerlei uiteenlopende onderwerpen, beantwoord je de chats of berichten die via Instagram of Facebook binnenkomen. Ook is er soms een rondleiding. Gasten maken vooraf een afspraak en via een tour laten wij alles binnen ons resort zien en verzorgen wij de boeking, offerte of optie ter plaatse. Wanneer er een nieuwe collega is op onze afdeling, help ik ook met inwerken."

Is er een speciaal programma voor nieuwe medewerkers? Kan je daar meer over vertellen?
"Nieuwe collega's krijgen op hun eerste werkdag van de afdeling Personeelszaken een presentatie, met daarin een korte kennismaking met de 19 (!) afdelingen van Preston Palace, gevolgd door een rondleiding. Vervolgens krijgt een nieuwe medewerker op onze afdeling een interne training over de algemene handeling van ons unieke reserveringssysteem. In zo'n training kan je de voortgang toetsen op vele facetten. Is er een onderwerp waar iemand moeite mee heeft, dan wordt hier extra aandacht aanbesteed. Na gemiddeld drie werkdagen zit de training erop en leert men op de 'werkvloer' de theorie in de praktijk toe te passen. Natuurlijk staat de nieuwe medewerker er niet alleen voor, deze wordt begeleid in de dagelijkse werkzaamheden. Langzamerhand gaan zij zelfstandig deze handelingen uitvoeren. Er is altijd back up, wel zo geruststellend."

Wie zijn je naaste collega's?
"Wij werken veel samen met de afdeling Marketing, de Duty Managers van de afdeling Horeca en de Front Office collega's. En deze collega's maken het werken bij Preston Palace zo leuk! Samen lachen, samen elkaar voorthelpen. Tijdens mijn werk leerde ik bijvoorbeeld hoe ik beter kan omgaan met moeilijke vraagstukken of bijzondere wensen van gasten. Soms is het nog een uitdaging, maar samen komen wij altijd tot een goede oplossing."

De afdeling Reserveringen bestaat uit vijftien collega's, waaronder één afdelingshoofd: Jolanda Groothuis. De afdeling Reserveringen valt samen met de afdeling Marketing en Front Office onder de verantwoordelijkheid van Commercieel Manager Ryan Dingjan. De bedrijfskleding van een Medewerker Reserveringen bestaat uit een blauwe blouse, zwarte colbert en zwarte pantalon en/of rok.

Waar word je blij van?
"Ik houd van samenzijn met mijn familie, winkelen en gezelligheid met vriendinnen. Voor wat betreft mijn carrière wil ik mij graag ontwikkelen en mijn horizon verbreden in een geheel ander vakgebied. Vandaar dat ik - met pijn in mijn hart overigens, omdat ik mijn lieve collega's enorm ga missen - binnenkort een functie elders (haha!) ga bekleden. Voor mij persoonlijk een nieuwe uitdaging, zoals ook mijn functie voor iemand anders weer een mooie nieuwe kans is."

Dit is jouw kans! 
Ook wij gaan Evelien enorm missen, maar gunnen haar deze kans om zich verder te ontwikkelen. Neem jij het stokje over van Evelien en pak jij deze mooie kans om bij de afdeling Reserveringen aan de slag te gaan? Solliciteer via deze link of stuur ons een Whatsapp via 06-52644733.