1d9e9665-c065-4671-984a-ec17a82240e2

Samen werken aan een goede start

Lisanne traint nieuwe collega's! 

Onze collega Lisanne op den Dries (Medewerker Personeelszaken)  vertelt over haar ontwikkeling en werkzaamheden bij Preston Palace. 

Een grote stap
Op 16 juli 2018 kwam ik officieel in dienst bij Preston Palace. Dit was een grote stap voor mij; ik was net klaar met mijn studie 'Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie' en al ruim 6,5 jaar werkzaam bij de Plus supermarkt. Ook al was het 'maar' een bijbaantje, toch voelde het heel gek om na zo'n lange tijd bij een werkgever weg te gaan. Maar goed, het volwassen leven ging beginnen en ik heb de grote stap gewaagd! 

De juiste functie 
In eerste instantie had ik gesolliciteerd op de functie Medewerker Animatie/Promotie. Door mijn vorige studie (Onderwijsassistent) en de studie die ik net had afgerond, leek mij dit een leuke mix om mijn opgedane kennis in de praktijk te brengen. In het kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat een andere functie mij beter zou passen; die van Medewerker Reserveringen. Zo vloog ik van de ene kennismaking in de andere. Goede gesprekken met als resultaat: een nieuwe baan als Medewerker Reserveringen bij Preston Palace. 

Kans bij Reserveringen en Receptie 
Na een half jaar kreeg ik de kans om mij te ontwikkelen tot trainster van nieuwe medewerkers van de afdelingen Reserveringen en Receptie. Wat een eer vond ik dat! Met mijn achtergrond als onderwijsassistent en de afwisseling die ik zou krijgen, greep ik deze kans met beide handen aan. Inmiddels heb ik heel wat collega's ons eigen reserveringssysteem 'Reserveringsmanager' uit mogen leggen. Daarbij is het leukste om te zien dat zij na mijn training makkelijk aan de slag kunnen op de afdeling. Ze worden niet zomaar 'in het diepe gegooid', maar gaan goed voorbereid en zelfverzekerd van start. Ook hier blijkt dat een goede voorbereiding het halve werk is. 

Ontwikkelen bij Marketing 
Bij de afdeling Reserveringen werkte ik een jaar, toen wij te horen kregen dat er vervanging moest komen vanwege zwangerschapsverlof van twee Marketing medewerkers. Al snel werd ik op gesprek gevraagd en werd mij de kans geboden het Marketing team te ondersteunen. Ook hier hoefde ik niet lang over na te denken. Naast mijn werkzaamheden bij de afdeling Marketing, bleef ik de afdeling Reserveringen ondersteunen als trainster van nieuwe collega's. Op de afdeling Marketing heb ik op verschillende manieren mijzelf nog meer mogen ontwikkelen. Zo ben ik bijvoorbeeld aan de slag gegaan met Photoshop en Social Media. Maar ook op het gebied van reviews, die wij van onze gewaardeerde gasten binnen krijgen, heb ik veel mogen leren over gastbeleving. 

Transfer naar Personeelszaken 
Helaas moest ook Preston Palace in maart 2020 haar deuren sluiten, maar tijdens de lockdown hebben we niet stil gezeten. Voor medewerkers werd een speciale 'Covid-19 training' opgetuigd. Met als doel om medewerkers met een proactieve en servicegerichte houding weer goed en veilig aan de slag te laten gaan. Dankzij die getrainde collega's  ervaren onze gasten weer de unieke Preston Palace beleving, ook in coronatijd. Deze training mocht ik in samenwerking met mijn collega Charel uitwerken en geven voor mijn vele collega's. Omdat deze samenwerking erg goed beviel en het trainen van nieuwe medewerkers perfect past bij de afdeling Personeelszaken, heb ik in september 2020 opnieuw de overstap gemaakt.

Service en kwaliteit 
Als medewerker Personeelszaken werk ik nu 38 uur per week en ben ik van maandag t/m vrijdag aanwezig in Preston Palace. Niet alleen voor het trainen van nieuwe medewerkers, maar ook voor het ondersteunen van verschillende (administratieve) taken op de afdeling Personeelszaken. Daarnaast zal het trainen van nieuwe - maar ook huidige - medewerkers alleen maar toenemen aangezien we ons graag blijven ontwikkelen op gebied van service en kwaliteit. Zo ervaren onze collega's optimaal werkgeluk in hun baan en krijgen onze gasten de ultieme Preston Palace beleving. 

Samen het verschil maken
Ik heb veel plezier in mijn huidige functie bij Personeelszaken. De trainingen zorgen ervoor dat nieuwe collega's een warm welkom krijgen én goed voorbereid aan hun nieuwe baan beginnen. Ik vind het mooi dat ik mijn kennis mag delen en het verschil mag maken in een enthousiast team. Ook is het altijd leuk om te zien hoe nieuwe collega's zich ontwikkelen en net als ik hun carrièrekansen benutten bij Preston Palace. 

Bij twijfel: doen! 
Voor mensen die nog twijfelen om de overstap te maken naar Preston Palace kan ik maar één ding zeggen: doen! Zoals je hebt gelezen word je bij ons goed ontvangen en zal er, o.a. door het geven van oriënterende informatie, alles aan gedaan worden om jou met een gerust hart de werkvloer op te laten gaan. Wij zorgen ervoor dat je je welkom voelt (en blijft voelen) en samen maken we er een te gekke (werk)tijd van. Hopelijk zie ik je snel bij de training!