IMG_0632

Mariët's stage is nu haar werk!

Een baan aangeboden krijgen na je stage dat is toch superhandig! Dit is wat er is gebeurd nadat Mariët haar stage had afgerond op de afdeling Reserveringen. Momenteel is zij voor 28 uur te vinden als Medewerker Reserveringen en met veel plezier!

Van stage naar werk
“In februari 2020 ben ik bij Preston Palace op de afdeling Reserveringen terecht gekomen voor mijn stage. Mijn opleiding Manager Ondernemer Horeca niveau 4  bij het ROC van Twente in Almelo heb ik 2 jaar geleden afgerond en als afstudeerstage heb ik op dezelfde afdeling mijn stage gevolgd. Na een half jaar stage te hebben gelopen in een heel leuk en gezellig team mocht ik blijven als medewerker Reserveringen weekendkracht.”

Wie zijn deze leuke collega’s?
“Mijn naaste collega's zijn natuurlijk de collega's van de afdeling Reserveringen. Wij werken met een heel gezellig team van 15 (toevallig allemaal) dames. Daarnaast werken wij nauw samen met de afdeling Marketing, Front Office, Keuken, Horeca, Huishoudelijke Dienst en verschillende managers.”

Wie begeleidde jou tijdens jouw stage?
"Mijn begeleider vanuit Preston Palace was Jolanda Groothuis. Zij is de manager van de afdeling reserveringen. Ik vond het persoonlijk heel fijn dat Jolanda mijn begeleider was, dit omdat je haar altijd alles kan vragen. Nu nog steeds als ik vragen heb al is het werk of over iets anders je kan het haar altijd vragen. Mijn begeleider van het ROC was mevrouw Liedenbaum. Ook bij haar kon ik terecht met al mijn vragen. Het was een rare periode om stage te lopen in het begin van de corona periode maar ze heeft mij altijd alles goed kunnen uitleggen hoe ik opdrachten kon aanpassen en toch te kunnen slagen aan het einde van het jaar."

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
“De dagen verschillen heel erg per week, de ene keer werk ik allemaal doordeweekse dagen, soms weekenden en soms een combinatie van de twee. De meest voorkomende tijden zijn dat je begint tussen 8:00 uur en 8:30 uur of dat je wat later begint tussen 10:00 uur en 11:00 uur. Door de verschillende tijden kun je om 17:00 uur vrij zijn of om 18:30 uur als je de latere dienst begint. Nog mooi op tijd thuis voor het avond eten! Ik krijg ongeveer een maand van tevoren mijn rooster met daarin al mijn diensten die ik moet werken. Wel is het zo dat ik dan de ene week drie dagen per week werk en de andere week vier dagen per week.”

Goede start van de dag
Een werkdag bij Reserveringen is elke dag verschillend, omdat er verschillende tijden zijn. “Als je binnenkomt, start je je computer op, tijdens het inloggen van alle systemen, klets je even bij met collega’s. Meestal wordt er ook even een kopje thee gezet en kunnen we aan de slag.”

“Eerst check ik mijn mail, zodat ik op de hoogte ben van dingen die gewijzigd zijn of andere informatie of dingen die spelen die belangrijk zijn. Daarna begint de werkdag echt, Wij beantwoorden de mails en chats, nemen de telefoon aan en beantwoorden vragen van gasten en verstrekken informatie aan gasten (zoals prijzen, beschikbaarheid, wat er allemaal te doen is etc.).  Wij maken, wijzigen en annuleren boekingen. Dit betreft hotelarrangementen, dag- en avondarrangementen, kinderfeestjes, vergaderingen, personeelsfeesten, bruiloften etc.

Steeds meer verantwoordelijkheid
“Wel is het zo dat je steeds meer werkzaamheden kan en mag. In het begin (tijdens de inwerkperiode) beantwoord je eerst de chat en mails en zo ga je stapsgewijs steeds meer werkzaamheden doen tot dat je helemaal zelfstandig kunt werken.”

Zit je dan altijd op het kantoor?
“Nee, niet altijd. Soms kan het zo zijn dat er gasten van buitenaf komen die graag een rondleiding door Preston Palace willen, deze verzorgt onze afdeling. Wij laten de gasten alle faciliteiten van het hotel zien en bespreken met hen, nadat wij een kopje koffie hebben aangeboden, eventueel de mogelijkheden van het maken van een reservering.”

Het leuke aan werken bij Reserveringen
“Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat je met allerlei verschillende gasten in contact komt. Ze bellen of mailen met vragen, als ik dan de vraag heb kunnen beantwoorden of hun zorgen heb kunnen wegnemen dan geeft dat een erg goed gevoel. Daarnaast zijn grote partijen ook een hele leuke uitdaging om te doen! Proberen om een grote partij of feest naar binnen te halen kost vaak veel tijd maar dan haal je er ook voldoening uit. Natuurlijk maakt het werken met mijn collega’s de werkzaamheden ook erg leuk, er is altijd tijd voor een praatje of een grapje.”

Wat heb je geleerd tijdens je stage?
“Het voornaamste wat ik heb geleerd bij Preston Palace is hoe alles er van tevoren aan toe gaat. Er zijn heel veel contact momenten, voordat de gasten überhaupt door de deuren bij ons naar binnen lopen. Ook heb ik geleerd hoe je met vragen om moet gaan en oplossingen kan bieden. Het leukste wat ik daaraan vind is om mee te denken en de wensen van de gast centraal te stellen, zodat de gasten tevreden zijn.”

Wat is het grootste verschil tussen jouw stage en jouw werk?
"Het grootste verschil tussen mijn stageperiode en mijn huidige baan is dat ik nu zelf grote groepen mag boeken. Zoals laatst heb ik een partij aangenomen voor een Sinterklaasfeest vanuit een bedrijf hier uit Almelo. In verband met de corona maatregelen kon dit helaas niet doorgaan, maar hierdoor leer ik wel steeds meer en blijven de werkzaamheden uitdagend."

Hoe zie je de toekomst?
“Ik hoop nog heel erg dat ik lang bij Preston Palace mag blijven werken! Je weet natuurlijk nooit wat op je pad komt. Het is een mooi en gastvrij bedrijf en wie weet ga ik ook ooit nog eens een andere functie beoefenen binnen Preston Palace!”

Ook van jouw stage je baan maken?
Wil jij, net zoals Mariët, een stage op theoretisch en praktisch vlak met een baankans bij Preston Palace? Bekijk hier alle mogelijkheden of stuur ons een bericht via Whatsapp (06-52644733).