IMG_9631

Roelie: Floormanager met Friese roots! 

 

Een nuchtere Friezin op de horecavloer van Preston Palace? Je verwacht het misschien niet, maar onze Floormanager Roelie voelt zich hier als een vis in het water. Hoe haar carrière succesvol verloopt in ons All-inclusive Family Resort, vertelt ze ons in dit interview. 

Stel je aan ons voor: 
"Mijn naam is Roelie Gerding, ik kom oorspronkelijk uit Friesland, ben 27 jaar en Floormanager in Preston Palace. Ik heb een fulltime functie van 38 uur en werk op verschillende dagen." 

Hoe kom je van Ameland terecht in Almelo? 
"Ik heb mijn vriend leren kennen op Ameland, hij komt uit Hengelo. Ik heb twee jaar op Ameland gewoond en gewerkt. Na die twee jaar werd het wel tijd voor een nieuwe uitdaging op het vaste land. We wilden tussen Twente en Friesland in gaan wonen, maar op dat moment was daar weinig woon en werk aanbod. Zo hebben we de keus gemaakt om naar Almelo te verhuizen, omdat in Twente wel woon- en werk aanbod was." Na haar sollicitatie op de functie Tweede Medewerker Huishoudelijke Dienst bij Preston Palace is Roelie direct enthousiast. In april 2019 verhuizen ze van Ameland naar Almelo. De functie van Floormanager heeft ze vanaf juni 2021. 

Van Housekeeping naar Horeca. Hoe dan? 
"Ik ben twee en een half jaar geleden begonnen als Tweede Medewerker Huishoudelijke Dienst. Al snel kwam ik in de afwaskeuken terecht. Hier had ik soms ook horecadiensten, wat ik ontzettend leuk vond vanwege de afwisseling in het werk. Tijdens een beoordelingsgesprek gaf ik aan dat ik opzoek was naar meer uitdaging en verantwoordelijkheid. Twee maanden later werd ik gebeld dat ik was aangedragen voor de functie Floormanager. Dit was eerst even wennen, want ik had nooit gedacht dat ik in de horeca terecht zou komen. Ondertussen zijn we bijna een half jaar verder en ik ben nog steeds blij dat ik de keuze heb gemaakt om deze functie uit te voeren."

Hoe ziet een werkdag van een Floormanager in Preston Palace er uit? 
"Mijn werkdagen verschillen enorm van elkaar, met  verschillende begin- en eindtijden. De dagdienst begint om 09:00 uur op kantoor. Ik lees wat er de dag(en) ervoor gebeurd is en of er nog taken zijn die vandaag moet worden uitgevoerd. Hierna loop ik een ronde door het uitgaanscentrum om kijken of iedereen aanwezig is en even een praatje maken met horeca collega's. Daarna is het elke dag weer anders. Eventuele taken uitvoeren, het rooster voor de avond bekijken, kijken of er geen bijzonderheden zijn. Zodra de incheck begint wordt het voor ons ook drukker. Wij sturen het personeel aan en helpen waar nodig. Tijdens mijn werkdag heb ik nauw contact met de Dutymanagers voor eventuele bijzonderheden. Bijvoorbeeld wanneer dranken moeten worden aangevuld of het een storing moet worden opgelost. Om 17:00 uur is het tijd voor de overdracht met mijn collega die mijn dienst overneemt. Om 17:30 uur zit mijn dag erop en ga ik lekker naar huis." 

Relax! 
Ontspanning haalt ze na een werkdag uit een avondje 'Netflixen' en lekker eten. "Thuiskomen na een dag werken en mijn vriend heeft heerlijk voor ons gekookt," daar wordt Roelie blij van. En wees eerlijk; worden wij daar allemaal niet heel blij van? 
 
Wat maakt je werk zo leuk in Preston Palace?
"Toen ik voor het eerst bij Preston Palace kwam voor mijn sollicitatiegesprek, kwam ik terecht in een 'warm bad' - hoe cliché ook - maar het voelde als thuiskomen. Wat ik het fijne vind aan werken bij Preston Palace is dat niet één dag hetzelfde is, maar de gezelligheid met de collega's is ook leuk." 

Met wie werk je samen? 
Mijn naaste collega's zijn de andere Floormanagers - ik werk in een team van totaal 9 Floormanagers -, de Dutymanagers, Horecamedewerkers. maar ook de collega's van de Frontoffice. Eigenlijk heb ik met bijna alle afdelingen contact. De dagen vliegen voorbij en ik heb al veel mogen leren in mijn werktijd. Ik ben vooral als persoon erg gegroeid en heb veel inzicht gekregen in de organisatie van zo'n groot horecabedrijf."

Gratis opleiding via het werk 
En Roelie is nog lang niet uitgeleerd! In januari 2022 start ze met de opleiding Facilitair medewerker niveau 3 via de Preston Palace Academie. In 2019 is de Academie Preston Palace opgericht: een opleidingstraject in Preston Palace in samenwerking met het ROC van Twente. Preston Palace werknemers volgen naast hun werk een opleiding in Preston Palace waarmee een landelijk erkend MBO diploma wordt behaald. De kosten van deze opleiding worden voor de werknemer betaald. 
 
Hoe zie je de toekomst? 
Op onze laatste vraag antwoordt ze het volgende: "Ik hoop hier nog jaren met veel plezier te mogen werken en te leren. Uiteindelijk zou ik wel weer terug willen naar Friesland, maar dat ligt nog in de verre toekomst." 
 
Mailen of appen? 
Wil jij ook zo'n mooie groei doormaken in Preston Palace? Kom van je eiland en solliciteer via deze link of stuur via Whatsapp een berichtje (06-526447333).