IMG_0143

Anne is Medewerker Show- en Animatieteam! 

Je kent haar misschien als die enthousiaste presentatrice van de Muziekbingo, als die soepele showdanseres of als die lieve begeleidster van de kinderfeestjes. Wij hebben het over onze collega Anne, Medewerker Animatie- én Showteam in Preston Palace. Welke rol ze ook speelt; met haar is het altijd feest! Wat de reden van haar grote glimlach is, vertelt ons in dit interview.

Stel je even voor:
"Mijn naam is Anne Klaas, ik ben 24 jaar en ik woon in het dorpje Tubbergen."

Wat is jouw functie bij Preston Palace? 
"Ik ben medewerker in het Animatieteam én in het Showteam van Preston Palace. Ik werk 28 uur, verdeeld over 4 dagen per week. Elke week heb ik een andere planning waardoor ik geen vaste dagen heb in het Animatieteam, maar die afwisseling vind ik juist fijn. In het Showteam heb ik wel vaste showdagen. Twee keer per week tijdens vakanties en buiten de vakanties een keer in het weekend. Het is absoluut geen straf om in de weekenden te moeten werken, want je collega’s worden echt je vrienden/vriendinnen.

Via een klasgenootje kwam Anne in juni 2019 bij Preston Palace terecht. Dat kwam haar wel goed uit, aangezien ze in juli 2019 zou afstuderen. Zo kon ze dat eerste jaar veel uren maken. In het laatste jaar van haar kappersopleiding kwam ze erachter dat ze dit niet haar hele leven wilde doen. Toch zet ze door en begint ze in het najaar 2016 - met haar kappers diploma op zak  - met de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality. Deze opleiding past '1000 keer' beter bij haar en in 2019 behaalt ze haar diploma. 

"Ik ben in juni 2019 begonnen als Medewerker Bediening. Pas na de eerste lockdown in 2020 ben ik overgestapt naar het Animatieteam & het Showteam, omdat deze afdeling veel groter zou worden en omdat ik daar ook voor had gestudeerd. Deze overstap was voor mij heel logisch en ik ben er ook door iedereen in Preston Palace door gesteund. Het is tot nu toe de beste keuze die ik ooit heb gemaakt!"

Wie zijn je naaste collega's?
Mijn naaste collega’s zijn natuurlijk die van het Animatieteam en van het Showteam. Het is een heel gezellig, afwisselend en jong team, dat maakt het super leuk om met elkaar te werken.
Verder werk je ook wel veel samen met andere afdelingen zoals: Horeca, Keuken, Receptie, etc. Je ziet dus elke dag andere collega’s!

Hoe ziet je werkdag bij het Animatieteam eruit? 
In het Animatieteam ziet elke werkdag er anders uit. Buiten de vakanties en feestdagen, staan de kinderfeestjes centraal in ons animatieprogramma. Elke dag zijn er wel kinderfeestjes die begeleid moeten worden. Er zijn verschillende kinderfeestjes zoals een High-tea sieradenfeestje, Kermisfeestje, Filmsterrenfeestje of Zwemparadijsfeestje. De favoriet van Anne is het Prinsessenfeestje. "Die kleintjes die zich als prinses verkleden en met mooie knutsels een prinsessendiploma krijgen, is echt super schattig om te zien. Je geeft die kinderen echt de dag van hun leven!" 

Tijdens feestdagen, vakanties en weekenden zijn er dagelijks andere activiteiten. "Je knutselt met de kinderen, doet een kinderquiz of kinderbingo, loopt een rondje mee met de mascottes Preston & Alice, je schminkt de allermooiste creaties, bakt poffertjes en patatjes voor de kinderen. Maar de allerleukste activiteiten zijn de bakactiviteiten mét de kinderen, zoals koekjes, pizza’s of appelflappen." Ook ben je in het Animatieteam bezig met het avondentertainment voor de gasten, zoals het presenteren van de (muziek) bingo en quizzen.

En bij het Showteam? 
"Een werkdag in het Showteam begint met een doorloop van de show die we diezelfde avond voor de hotelgasten verzorgen. Na de doorloop bereiden we ons voor op de show en uiteindelijk is het SHOWTIME! Deze dagen zijn echt ontzettend gezellig, omdat je heel intensief met elkaar samenwerkt, want zo’n show zet je samen neer en wanneer je dan het applaus en de complimenten van de gasten hoort, dan weet je waar je het voor doet."

Creatief in een enthousiast team
"Als ik ideeën heb over bijvoorbeeld avondactiviteiten, word ik vrij gelaten in het opzetten ervan. Zoals de muziekquiz en de muziekbingo, die heb ik zelf mogen maken! Het is echt geweldig om te zien dat deze activiteiten dan ook goed ontvangen worden door de gasten. En het klinkt misschien heel cliché, maar hier zijn het toch echt mijn collega’s die het werk zo leuk maken! Omdat het zo'n jong team is, denken we allemaal een beetje hetzelfde en brengen we lekker veel energie mee tijdens een werkdag. Je lacht heel wat af op een dag in de Animatie!'

Samen lachen, samen voor elkaar zorgen 
Ook in het Showteam wordt er heel wat afgelachen. Omdat er vaak lang en intensief wordt samengewerkt, leren de collega's elkaar goed kennen. Samen schrijven ze de shows en de choreografieën voor de dansen. De meest hilarische situaties doen zich voor en daarnaast is er veel respect voor elkaar. "Wanneer iemand een mindere dag heeft, proberen we met z'n allen om diegene weer te laten lachen. We geven echt om elkaar!"

Wat heb je geleerd in Preston Palace?
"Dat er toch wel heel veel komt kijken bij het opzetten van een show. Voordat ik in het Showteam kwam, wist ik totaal niet hoe je een show op moest organiseren. Je bent overal mee bezig, van het schrijven van een script, tot het uitzoeken van geschikte kleding en zelfs het uittypen van de looprichtingen per rol. Uiteindelijk zet je dus samen met het team een - volgens onze gasten ‘geweldige show’ - neer. En dat is iets waar ik echt super trots op ben!"

In de toekomst ziet Anne een prominente hoofdrol voor haarzelf én het Show- en Animatieteam in Preston Palace. "Ik hoop dat Preston Palace uiteindelijk ook mede bekend komt te staan om haar fantastische shows en het enthousiaste animatieteam en dat ik er dan nog steeds met veel plezier aan mee mag werken. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen in ons mooie team!" 

En wat is nu die reden van jouw grote glimlach? 
"Ik word ontzettend blij van de dankbaarheid van gasten en in het bijzonder de kinderen die met een glimlach genieten van een activiteit of een Show. Laatst vroeg een groepje kinderen mij bijvoorbeeld of ik met ze op de foto wilde na het knutselen, omdat ze het zo gezellig vonden met mij. Daar kan ik zo erg van genieten en daar doe ik het voor!"

Wij en onze gasten genieten volop van deze sprankelende persoonlijkheid in ons Show- en Animatieteam. Het is altijd Showtime met onze Anne! 

Wil jij ook schitteren als onze Anne? 
Ontdek de mogelijkheden voor jou in Preston Palace en 'shine bright like a diamond'! Check deze link of stuur een Whatsapp 06-52644733.