Mondkapjesplicht

Vanaf 1 december is het verplicht om in openbare ruimtes een mondkapje te dragen wanneer u zich verplaatst. Zo ook in Preston Palace. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Een mondkapje moet de neus, mond en kin volledig bedekken. Een mondkapje is niet verplicht als u een vaste zitplaats heeft of op uw hotelkamer bent.

Concreet betekent dit dat in bijvoorbeeld het restaurant het mondkapje af mag wanneer u aan tafel zit. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om naar het toilet of naar een andere ruimte te gaan, moet het mondkapje weer worden gedragen. Bij het betreden en verlaten van het zwemparadijs dient u een mondkapje te dragen. Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembad, en tijdens het zwemmen, hoeft u geen mondkapje te dragen. Tijdens de “binnensporten” zoals midgetgolf, biljart en bowling, hoeft u geen mondkapje te dragen. Bij indoor kermis Boardwalk is een mondkapje altijd verplicht, ook in de attracties. 

Medische uitzondering mondkapjesplicht

Indien u een uitzondering heeft voor het dragen van een mondkapje, dient u dit kenbaar te maken en een bewijs te kunnen overleggen. Het is binnen Preston Palace, in verband met hygiëne, niet toegestaan van de buffetten gebruik te maken zonder mondkapje. Ook niet als u een medische uitzondering heeft. Hieronder valt het ontbijt, lunch en diner in restaurant Ribbleton en het ontbijt bij restaurant Peppermill. Wij verzoeken u tijdens het gebruik van de buffetten tijdelijk een mondkapje of faceshield te dragen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan verzoeken wij u te reserveren bij een van onze à la carte restaurants.

Hoe draagt u een mondkapje?

  • Gebruik een mondkapje om 1 keer te gebruiken, of een mondkapje van stof. Gebruik geen medische mondkapjes.
  • Alleen aanraken met schone handen.
  • Alleen aanraken bij elastiek of touwtje.
  • Mondkapje bedekt neus, mond en kin.
  • Tussendoor niet aanraken.
  • Afdoen met schone handen.
  • Stoffen mondkapjes wassen en hergebruiken.
  • Wegwerp-mondkapjes in de prullenbak.