Nieuwe kans in nieuwe branche!

De nieuwe ICT-held van Preston Palace!

Hij is sinds 6 januari 2020 werkzaam bij Preston Palace en staat nu al bekend als CC, oftewel 'Cyber Charles'. De redder in nood wanneer de computer vastloopt, de Wifi wegvalt of ander online ongemak. Wij stellen u graag voor aan onze nieuwe Systeembeheerder/Functionaris gegevensbescherming: Charles Melkert. 

Voorstellen 
Geboren op 3 januari 1975 in Apeldoorn, opgegroeid in Bathmen en door de liefde beland in Almelo. Charles (dat u trouwens uitspreekt als 'Sjarlus') woont daar inmiddels meer dan 20 jaar samen met Ellen en is vader van Roan (11) en Silvan (9).  Zijn hobby's zijn reizen, fotografie, Netflixen en álles op het gebied van ICT. Op zijn bucketlist staan zaken als 'het genieten van de stilte tijdens het parasailen' tot 'wildlife fotograferen in Antarctica' en zijn lievelingskleur is #55ADD6 (zoekt u dat maar even op). Zijn werkverleden is door zijn nuchtere instelling alles behalve saai te noemen. Hoe hij per toeval in de ICT belandde vertelt hij in de volgende alinea.

Veelzijdig 
Voordat Charles in Almelo kwam, werkte hij als Verkoper van sierbestrating en DHZ producten in Bathmen. Omdat hij naar Almelo wilde verhuizen moest hij op zoek naar een andere baan. Daar kwam hij de vacature Verkoper/Technische dienst bij computerbedrijf Vobis (destijds in de Oranjestraat) tegen. Omdat hij het thuis ook leuk vond om met PC’s bezig te zijn dacht hij: "Ach, laat ik gewoon eens op gesprek gaan." Na dit gesprek werd hij aangenomen. In de jaren daarna heeft hij diverse andere ICT-functies bekleed. Zo is hij werkzaam geweest als Senior Support Engineer en Projectmanager bij een ICT dienstverlener, was hij betrokken bij het in de markt zetten van een E-commerce pakket en werkte hij bij het Global ICT Operations team van een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd was in explosieveilige oplossingen en besturingssystemen.   

Nieuwe kans in nieuwe branche
Toen Charles eind 2019 hoorde dat de functie van Systeembeheerder/Functionaris gegevensbescherming bij Preston Palace plotseling beschikbaar was, dacht hij "Ik kan altijd even binnen kijken." Zo geschiedde. Na een paar mooie rondleidingen en fijne gesprekken met Imre Florijn werd hij aangenomen. "Ik heb in diverse branches gewerkt en ben op veel plekken geweest. Van het geven van presentaties bij KPN in Utrecht tot het implementeren van een WIFI netwerk op boorplatformen in de woestijn van Oman. En nu lekker dicht bij huis in de voor mij nog relatief onbekende horecabranche, ik heb er heel veel zin in!"

Werkzaamheden 
Als Systeembeheerder is Charles verantwoordelijk voor het gehele ICT landschap binnen Preston Palace. Zijn werkzaamheden bestaan uit het beheren, optimaliseren en beveiligen van de gehele ICT omgeving, ondersteuning bieden aan alle collega's (18 afdelingen, 500 werknemers) die ICT gerelateerde vragen of problemen hebben. Als Functionaris gegevensbescherming houdt hij toezicht op de toepassing en naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  

Mooie toekomst 
Deze werkzaamheden bevallen Charles meer dan goed. Ook op de vraag wat hem als nieuwe medewerker opvalt, antwoord hij: "Preston Palace is een groot en mooi bedrijf waar altijd bedrijvigheid is. Door zowel mijn collega's als alle gasten hangt de gezelligheid continue in de lucht. Het is overal netjes en er wordt door iedereen hard werkt om elke gast een fantastisch verblijf te bezorgen. Ik verwacht een mooie toekomst vol met nieuwe uitdagingen en mooie momenten in een bedrijf waar ik mij nu eigenlijk al thuis voel."

 

IMG_4342
IMG_4340
IMG_4336