IMG_3949

Preston Palace genomineerd voor Verkiezing Beste Leerbedrijf 2023! 

Sector Voedsel, Groen & Gastvrijheid  
Op donderdag 23 februari kwamen de praktijkbegeleiders van Preston Palace bijeen voor het goede nieuws van Annemiek Scholten op Reimer (SBB) . Preston Palace is één van de tien genomineerde leerbedrijven voor MBO-studenten in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid. Een prachtige waardering vanuit het SBB en MBO! 

Voorbeeld voor de branche 
MBO-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij Preston Palace. Een erkend leerbedrijf zoals Preston Palace is een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage een de toekomst van het vakmanschap.

De mens centraal 
Op de werkvloer van het resort leren ze zowel praktische als sociale vaardigheden. Chantal Monsma (HR Manager Preston Palace) is blij met de nominatie. "Wij vinden het belangrijk dat MBO-studenten bij ons in de praktijk leren. Ons resort biedt vele disciplines, goede begeleiding en er is voor elke student persoonlijke aandacht. Bij ons staat de mens centraal en dat leidt tot mooie resultaten."

Succesvol 
Preston Palace is al vanaf de jaren '90 een erkend leerbedrijf en vanaf 2015 aangesloten bij het SBB. Vanaf 2015 zijn er 288 studenten opgeleid. Binnen Preston Palace zijn er 29 praktijkopleiders en maar liefst 46 erkende kwalificaties.  "Van Hotelreceptie tot Logistiek, van Horeca tot Facilitair, van Keuken tot Techniek & Onderhoud. Het brede scala aan afdelingen en de specifieke kwalificaties maken Preston Palace voor enorm veel MBO-studenten kwalitatief hoogwaardige leeromgeving," aldus Monsma. 

Top tien van Nederland
"Dit mooie bedrijf met haar gemotiveerde medewerkers en geweldige staat van dienst hoort terecht in de top tien van Nederland", volgens Scholte op Reimer. De volgende stap richting de Verkiezing is de vorming van een Top drie Beste Leerbedrijven van Nederland.

Beste drie? 
Allereerst is Preston Palace uitermate trots om bij de beste tien leerbedrijven van Nederland te behoren. Op 27 februari zal bekend worden of het bijzondere horecabedrijf ook in de Top drie staat. In aanloop naar de uiteindelijke verkiezing op 15 mei zal er dan wederom een aparte jurering plaatsvinden.

Landelijke verkiezing 
Op maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en het SBB het Ambassadeursgala. Hier kiest een jury de beste MBO-student van Nederland. Tevens worden de landelijke winnaars van de Verkiezing Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider bekendgemaakt.  

Binden, boeien en groeien
Uiteraard wil Preston Palace dolgraag  bij de Top drie van Nederland behoren. En de wens om de Verkiezing te winnen is ook groot. Maar nog groter is de waardering voor de studenten, begeleiders en de samenwerking met het SBB en MBO. "Samen zijn er prachtige resultaten behaald. Wij blijven binden, boeien en laten mensen groeien. Dát maakt ons allemaal winnaars."