Nieuwkomer in de Horeca Top 100: Plaats 63 voor Preston Palace!

Plaats 63 voor Preston Palace

Trots
Vol trots laat mede-eigenaar Alexander Muller weten dat dit bijna € 25 miljoen is, met één vestiging. Daar kan menig vijfsterrenhotel jaloers op zijn. In 2017 bestond Preston Palace precies 25 jaar: in 1992 opende Hennie van der Most het bedrijf in het voormalig Prinses Irene Ziekenhuis aan de rand van Almelo.

Verkoop 2011
In 2011 verkocht Van der Most Preston Palace aan drie directieleden: Muller, Imre Florijn en Carlo Slag, die al sinds zijn 15e in het complex werkte: ooit begonnen door als bijbaantje het ziekenhuis te strippen en opgeklommen tot hoofd technische dienst. Sinds hun overname hebben de drie bijna non-stop gerenoveerd: alle 318 hotelkamers met bijna 1000 bedden, het uitgaanscentrum en het buffetrestaurant met 650 zitplaatsen.

 

 

Metamorfose
Dit jaar ondergaan de entree en lobby een metamorfose. Ook staat alweer een fors nieuw project op stapel: een nieuwe vleugel bij het hotel en een compleet nieuw recreatiepark, op enkele kilometers van het hotel, met een buitenzwembad, eigen horeca, een klimbos en overnachtingsmogelijkheden als bungalows, boomhutten en grotten. Met Park Gravenloo, dat 5,5 hectare telt, wil Preston Palace een nieuwe markt aanboren.

Familiehotel
Preston Palace is in 2018 voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot hét Familiehotel van Nederland, waar Muller erg trots op is. Met meer dan 3700 Tripadvisor reviews scoort het all-inclusive hotel ver boven de 8.

* Bron: Horeca Misset