Preston Palace organiseert Auto & Fiets Controle Dag

Samen werken aan verkeersveiligheid bij Preston Palace 
Iedereen veilig over straat. Daar wil werkgever Preston Palace haar actieve bijdrage aan leveren tijdens de Auto en Fiets Controle dag op woensdag 2 oktober 2019. De 500 werknemers van het all-inclusive hotel mogen op deze dag hun auto of fiets gratis laten controleren. Ter plaatse wordt (indien nodig) het fietslicht gemaakt, de banden op spanning gebracht en ruitenwisservloeistof bijgevuld. Op kosten van de zaak! Tevens is Veilig Verkeer Nederland aanwezig met het BOB-team. VVN juicht dit MVO-initiatief toe en hoopt dat vele werkgevers dit voorbeeld gaan volgen.

Licht, lucht en vloeistof
Vakgarage Almelo controleert de auto's op bandenspanning, ruitenwisservloeistof en verlichting. Ter plaatse worden de banden op spanning gebracht en de ruitenwisservloeistof voor de komende wintermaanden gereedgemaakt. Bij grotere mankementen en het repareren van de verlichting kan er (voor eigen rekening) een vervolgafspraak worden gemaakt. Stella Fietsen controleert de fietsbandenspanning en checkt de fietsverlichting. Waar nodig worden de lampjes vervangen en de banden gevuld. Op het Stella testparcours worden de nieuwste elektrische fietsen getest.

Bewustwording
Niet alleen het vervoermiddel dient veilig te zijn, ook vinden ze bij Preston Palace dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Daarom is het Veilig Verkeer Nederland campagneteam ook aanwezig tijdens de Auto en Fiets Controle dag. Zij dagen werknemers uit deel te nemen aan de BOB-quiz. Een speelse manier om bezig te zijn met bewustwording, verantwoording en gedragsverandering. Tijdens de quiz houdt het VVN campagneteam een korte vragenronde over autorijden en alcohol. Elke deelnemer wordt beloond met de BOB-sleutelhanger.
 
Veilig Verkeer Nederland 
Door de Auto en Fiets Controle dag voor haar werknemers te organiseren, werkt Preston Palace mee aan de bevordering van de verkeersveiligheid. Een initiatief dat door VVN wordt toegejuicht. “Mooi om te zien hoe Preston Palace als werkgever haar verantwoordelijkheid pakt om verkeersveiligheid nadrukkelijk onder de aandacht van Preston Palace-medewerkers te brengen. Hoe meer bedrijven, overheden, instellingen hier met hun medewerkers aan meedoen, hoe veiliger we Nederland samen kunnen maken. Aandacht voor verkeersveiligheid is nu meer nodig dan ooit omdat het aantal verkeersslachtoffers de afgelopen jaren weer een stijging kent. Door consequent het accent te leggen op het stimuleren van een bewust en daardoor veilig verkeersgedrag moeten we met z’n allen in staat zijn om het aantal slachtoffers zo dicht mogelijk bij de nul te brengen”, aldus VVN-woordvoerder Rob Stomphorst.

Personeelsloyaliteitsprogramma
Vanuit Preston Palace is er een nieuw Personeelsloyaliteitsprogramma ontwikkeld. Medewerkers krijgen niet alleen het loon, een kerstpakket en algemene collectiviteitskorting op de zorgverzekering. Vanuit dit loyaliteitsprogramma mogen werknemers exclusief profiteren van vele extra's; zoals sportieve events, een verjaardagscadeau, een opleiding via de Preston Palace Academie en natuurlijk deze Auto en Fiets Controledag. Dit programma maakt het voor zowel bestaande als nieuwe werknemers zeer aantrekkelijk om werkzaam te zijn en te blijven bij Preston Palace.

Ideaal
De uitnodiging is inmiddels verstuurd naar de 500 medewerkers, de aanmeldingen stromen binnen en de reacties zijn lovend. "Deze kans laat ik niet voorbij gaan! Ik laat de banden controleren en de vloeistof van de ruitenwisser bijvullen. Als ik er dan toch ben, doe ik mee met de  BOB-quiz en test een elektrische fiets op het Stella testparcours. Ideaal!", aldus één van de vele enthousiaste medewerkers.