Top kwaliteit koffie bij Preston Palace!

Proef onze top kwaliteit koffie

Onze Food & Beverage Manager Sebastiaan de Korte vertelt over goede koffie, trends, upgrade van het F&B aanbod en de aanschaf van 'pareltjes van koffiemachines' bij Preston Palace. "Wij blijven pro actief investeren in goede service en kwaliteit".

"Koffie, niet weg te denken uit een gemiddelde dag. Het is toch ook ontzettend vervelend om je dag te beginnen zonder lekker kopje koffie?! Of anders het heerlijke kopje koffie tijdens de pauze, hetzij het kopje koffie na het diner. Koffie vinden wij heel gewoon en toch ook heel belangrijk. Alleen al binnen Preston Palace schenken wij jaarlijks al meer dan 630.000 kopjes per jaar. Juist daarom vond ik het belangrijk om nog eens goed te kijken naar het aanbod van koffie binnen Preston Palace. Binnen mijn functie als F&B manager ben ik al sinds mijn aanstelling bezig met het upgraden van het aanbod F&B binnen Preston Palace. Het aflopen van het koffiecontract bood mij de mogelijkheid kritisch naar het koffieaanbod te kijken binnen Preston Palace. Dit was dé kans voor een upgrade. Dat is meer dan goed gelukt!"

"Heden ten dage is de gemiddelde Nederlander steeds verfijnder koffie gaan drinken. Waar wij vroeger thuis en op bezoek een heerlijk filterbakje uit de ‘moccamaster’ van onze schoonmoeder perfect vonden en in een horecazaak een ‘tapbakje’ uit een echte percolator koffie kregen, zijn wij anno 2018 veel verfijnder koffie gaan drinken. Kijk alleen al naar het grote aanbod verschillende koffie in de plaatselijke supermarkt. In een gemiddeld pompstation aan de snelweg is het heel normaal dat wij een barista waardig kopje koffie kunnen halen. Koffiestations van o.a. Douwe Egberts en Starbucks zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken."

"Deze trend/ontwikkeling is voor Preston Palace een belangrijke reden geweest om het koffieaanbod eens goed onder de loep te nemen. Om aan de verwachtingen van onze gasten te kunnen blijven voldoen is daarom besloten om te verhogen in koffiekwaliteit. Hierin kijken wij naar verschillende aspecten. Met meer dan 630.000 consumpties per jaar aan koffie moeten de machines aan een hoge vraag kunnen voldoen en de capaciteit hebben om onze gasten snel een goede kop koffie te kunnen geven. Dit is en blijft de grootste uitdaging op gebied van de keuze in koffie."

"De welbekende Cafitesse machines die de afgelopen 10 jaar al op onze buffetten staan, schenken koffie binnen 6 seconden. Ondanks dat het vloeibare koffie-extract van de Cafitesse veel hoger van kwaliteit is dan bijvoorbeeld de instant (poeder) koffie, is er logischerwijs verschil met vers gemalen bonen koffie. Echter duurt het zetten van verse koffie wel 25 tot 30 seconden per kop. Daarom is voor de Koffiecorner besloten om te blijven bij de welbekende en vertrouwde Cafitesse. Op deze afdeling vooral, omdat hier de piekbelasting vele malen hoger ligt dan in het hotelrestaurant. Dit is operationeel gewoonweg niet handig met de hoge aantallen gasten die wij hier bij Preston Palace mogen ontvangen. Hier zijn service, snelheid en kwaliteit in goede balans."

"Voor het nieuwe hotelrestaurant - waar ook de presentatie en de kwaliteit van het aanbod is vernieuwd en verbeterd- is bewust gekozen maar liefst drie volautomaat bonen machines te plaatsen. Deze staan ook in Bistro de Heerlijkheid, Familierestaurant de Piri Piri en in Gasterij de Boekerie. Op deze afdelingen is gekozen om de upgrade in koffie te implementeren."

"Wij realiseren deze kwaliteitsverbetering met de “Schaerer Coffee Art Plus Best Foam”. Een pareltje onder de volautomaten, beschikt over de nieuwste technologieën en voorziet onze gasten van goede, verse koffie op barista waardig niveau. Ook voor de cappuccino drinkers onder ons een verheerlijking! Ik zal zeggen, voor wie het nog niet geprobeerd heeft: kom genieten in Preston Palace en verrijk jezelf met ons royale all-inclusive aanbod".