Preston Palace Biertapwedstrijd 2019

Wie tapt het beste biertje?

Bij een goed getapt glas bier komt heel wat bij kijken. Dat werd duidelijk tijdens de Preston Palace Biertapwedstrijd 2019. Op woensdag 13 februari streden maar liefst 32 deelnemers om de titel "Biertap Koning/Koningin 2019". Vanachter twee taptafels deden zij hun uiterste best om het mooiste pilsje aan de jury te presenteren. Uiteindelijk ging Ayla er met de hoofdprijs vandoor; zij mag zich dé Biertap Koningin van Preston Palace noemen. 

Presentatie, jury, organisatie
Tijdens vier rondes werden de deelnemers beoordeeld op de tap- en tafelscore, waarbij de perfecte schuimkraag, de optimale hygiëne, de service met presentatie en algehele werkwijze van grote invloed waren op de score. De deskundige jury bestond uit Thomas Horstman (Bolscher Vlees), Bastiaan Loohuis (IBIZA Almelo), Jurjen Loohuis (sous-chef Preston Palace) en Sebastiaan de Korte (F&B Manager Preston Palace). De presentatie van deze avond was in handen van Joost Ritter, in het dagelijkse leven duty-manager bij Preston Palace, maar ook zeer geschikt voor een uitdagende presentatieklus als deze. Maar deze avond was niet tot stand gekomen zonder Peter van Ruth; initiator en stille kracht van dit event, bierkenner en bovenal onmisbare floor-manager bij Preston Palace. 

Vier rondes
De eerste ronde startte met het tappen en serveren van een 'Vaasje'. Daar kwam in de tweede ronde een 'Fluitje' bij. De moeilijkheidsgraad werd nogmaals verhoogd door de toevoeging van een speciaal bier. Dit was in de derde ronde een "Bokbier'. In de finale werd deze vervangen door een "Weizen". Beide speciaalbieren dienden uit fles te worden geschonken. Een ware uitdaging voor de deelnemers; het was spannend tot het eind toe. 

 

Voor iedereen toegankelijk
"Het mooie van dit evenement is dat er geen voorwaarden aan verbonden zijn. Beginnen en ervaren tappers zijn van harte welkom. Dat levert naast verrassende finalisten een schat aan extra vakkennis, een mooie competitie, verbondenheid en bovenal een gezellige avond op", aldus Sebastiaan de Korte. 

Extraatjes voor medewerkers
Preston Palace medewerkers worden regelmatig getrakteerd op extraatjes. Dat varieert van een biertapwedstrijd tot een hardloopevent, nieuwjaarsborrel, volleybalclinic, speedsoccer of yoga-workshop. "Jaarlijks genieten gemiddeld zo'n 325.000 unieke gasten in Preston Palace van een fantasisch all-in verblijf. Dat is niet mogelijk zonder het kwalitatief hoge aanbod met A-merken (zoals Grolsch), onze unieke locatie en de gastvrije service van onze vakkundige medewerkers. Daar belonen wij ze graag voor met educatieve entertaining events. Samen genieten en van elkaar leren. Laten we daarop proosten!, aldus een tevreden De Korte.