Omgeving

Preston Palace is gelegen in hartje Twente. Deze mooie streek zit boordevol verrassingen. Het heeft een rijk en gevarieerd landschap van weides, heuvels, bossen en beken, bestrooid met idyllische dorpjes. Maar ook bruisende steden met prachtige boetiekjes, grote winkelketens en gezellige horecagelegenheden. Daarbij bieden de steden een onderkomen voor liefhebbers van historie, kunst en cultuur. Ontdek het veelzijdige, gastvrije Twente. Ervaart u ook hier het gevoel dat u meer dan welkom bent.

Het Twentse landschap

Preston Palace ligt aan de rand van de stad Almelo op een steenworp afstand van het landelijke buitengebied. Een heerlijke omgeving voor een wandeling of een fietstocht. Markante torenspitsen wijzen de weg naar rustieke kerkdorpjes. Kastelen en watermolens geven een glimp van het rijke Twentse verleden. Almelo ligt in het hart van Twente. Door middel van het bekende fietsknooppuntensysteem kunt u de mooiste plekjes in Twente eenvoudig bereiken zoals de nabij gelegen schitterende Gravenallee of de plaatsen Albergen, Enter, Tubbergen, Vasse, Nijverdal, Zenderen, Hertme en Rijssen.

De stad Almelo

In de stad Almelo vindt u een bijzondere verzameling musea, galeries, theaters en bioscopen. Ook is er voldoende gelegenheid om te winkelen. Twente kent verder een aantal unieke evenementen, die belangstellenden uit het hele land trekken.

Vervoer

Het centrum van de stad ligt op loopafstand van Preston Palace. Op dinsdag- en donderdagochtend rijdt de Preston Express of Amerikaanse schoolbus naar een toeristische trekpleister of een leuke stad om heerlijk te shoppen. Informeert u hiervoor bij de Toeristische Informatiebalie en vergeet u niet te vragen naar de acties van de verschillende winkels. Fietsen en E-bikes zijn te huur op het terrein van Preston Palace. De prachtige omgeving is  zeker de moeite waard om per fiets of bus te verkennen. Kiest u zelf uw favoriete vervoer? 

Extra service

Informatie over E-bike/fietshuurkosten en openingstijden zijn verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiebalie. Fiets-, wandel- en autoroutes zijn er ook te verkrijgen. Bovendien kunt u er terecht voor dagtips en leuke suggesties om eropuit te trekken.

Zomaar een paar ideetjes:

Borne

Borne bezit tientallen rijksmonumenten en een deel van Borne is zelfs beschermd dorpsgezicht. Daarnaast zijn er ook een aantal oorlogsmonumenten te vinden in Borne. Borne kent een gevarieerd aanbod van winkels. Voor vrouwen is er in dorp Borne keuze uit een veertiental dameskledingzaken in allerlei stijlen. Er zijn uiteraard ook herenkledingzaken. Het mooie daarvan is dat het meestal bedrijven zijn die niet tot de bekende grote ketens behoren en die onderscheidend zijn in de sector. Diverse daarvan trekken klanten vanuit het hele land. Naast kledingwinkels kunt u in Borne natuurlijk ook terecht voor vele andere winkels. Borne heeft altijd wel een winkel die u zoekt. De route naar Borne is een aantal keren per week opgenomen in het schema van onze Preston Express: informeer bij onze Toeristische Infobalie.

Ootmarsum

Met zijn authentieke centrum, een Openluchtmuseum, het Educatorium en diverse galeries is Ootmarsum zeker een bezoek waard!

Delden

Een typisch Twents stadje met het Zoutmuseum, Kasteel Twickel en zijn bijzondere tuinen.

Enschede

De stad Enschede ligt op een klein half uurtje rijafstand van Preston Palace. Deze plaats heeft veel te bieden. Zo is er groot winkelcentrum, het van Heekplein (deels overdekt), waar u onder andere diverse schoenenwinkels vindt, een H&M, Primark, maar ook bijzondere boetiekjes en kleine kledingzaakjes.