De shutdown voorbij, uitkijkend naar een mooie toekomst?

Waardige collegae,

Op het moment dat jullie deze uitgave van Preston Palace Nieuws lezen, hebben we reeds een afschuwelijke tijd afgesloten en hebben we de eerste gasten weer mogen ontvangen. We zijn met elkaar hard bezig om onze gast opnieuw een onvergetelijke ervaring te laten beleven met ons nieuwe concept. Graag wil ik met jullie terug naar de bewuste zondag halverwege maart waarin ik de moeilijkste en rotste beslissing moest maken in mijn hele loopbaan; het sluiten van het volledige resort Preston Palace!

Het geweldige bedrijf dat al 30 jaar lang, 24 uur per dag, 365 dagen in het jaar geopend was. Het bedrijf dat miljoenen gasten had verwelkomd en met alle downs en vooral ups had gedraaid. Een bedrijf dat samen met de inzet van jullie gegroeid is tot een bedrijf met allure en zeer zeker ook een bedrijf die vol zit met dynamiek en toekomstplannen. Dit heeft mij, naast het financiĆ«le leed, zeer zeker ook emotioneel heel veel pijn gedaan. Maar... gezondheid gaat altijd voor en een schrale troost was dat ik zeer zeker niet de enige was die deze bizarre beslissing moest nemen. 

De dagen die volgden waren ook een opvolging van nare gewaarwordingen: De laatste gasten checken uit, keukens en horecaruimten werden ontdaan van bederfelijke waar, alle ruimten kregen een eindschoonmaak, installaties werden in de shutdown modus gezet en steeds meer personeel liep na hun laatste werkdag naar buiten met een trieste, soms verdrietige blik waarin ik kon aflezen: komt dit ooit weer goed? Daarnaast werden er ook gigantisch veel annuleringen verwerkt door de afdeling reserveringen en de marketing en afdeling personeelszaken kregen ook veel voor de kiezen met betrekking tot het stilzetten van Preston Palace; deze afdelingen hebben ook een hele periode topdrukte gekend!

En dan komt er een periode van stilte, een hele nare, surrealistische stilte waarin ik de niet trotse eigenaar was geworden van het grootste spookslot van Nederland, afgesloten met een grote poort waarin elk persoon dat hier toch moest zijn (waaronder ikzelf!) zich eerst via een intercom moest melden en pas daarna het hek geopend werd. Ik kan het niet exact verwoorden, maar het was een afschuwelijk gevoel dat ik nooit meer wens mee te maken. 

In de periode die volgde ben ik ook tot besef gekomen dat blijven treuren en niets doen, ook niets oplost en we alles op alles moesten zetten om te doen waar we goed in zijn: op een positieve manier bezig zijn met de toekomst voor Preston Palace! Samen met mijn directie hebben we vervolgens een visie op tafel gelegd; de grondslag voor alle plannen en visies die vanaf dat moment ontwikkeld werden en uiteindelijk het resultaat nu in praktijk gebracht wordt. 

Vanaf dat moment begon voor mij ook de kentering van afschuwelijk, leeg en verloren, naar positief en onoverwinnelijk! Dit gevoel begon vanuit de directie ook uit te waaieren naar een ieder die bij de uitwerking van deze plannen betrokken werd. Wat ik toen zag, maakte mij een gelukkig mens! Mijn mensen waren druk in de weer met overleg, plannen maken, schetsen, meten en discussies, veel discussies; maar zonder wrijving immers geen glans! In deze tijd zijn veel mensen echt gaan shinen en ik besef des te meer dat we echt goede kwaliteit in huis hebben qua personeel. 

Beste mensen, we hebben met elkaar nog een lange weg te gaan waarin we ook nog eens overschaduwd worden door onzekerheid op allerlei vlakken in de wereld, maar ik ben er heilig van overtuigd dat ik, samen met jullie loyaliteit, inzet en flexibiliteit, over een bepaalde tijd kan zeggen dat deze afschuwelijke crisis ons voor in de toekomst ook nog iets goeds heeft teweeg gebracht. 

Nogmaals wil ik hierbij van de gelegenheid gebruikmaken om iedereen die zich heeft ingezet tijdens deze periode, echt vanuit de grond van mijn hart, hartelijk bedanken voor deze inzet.

Ik wens jullie heel veel succes in de komende periode en vooral: blijf gezond!!

Carlo Slag
DGA Preston Palace

In de volgende editie van Preston Palace nieuws zullen Patrick Verver en Sebastiaan de Korte terugblikken op hun eerste jaar als directielid. Een innoverend jaar, maar ook een moeilijk jaar door alle gebeurtenissen en keuzes die zij moesten maken omtrent de coronacrisis. 

IMG_0467
IMG_0451
IMG_0452

Onwerkelijke beelden...

IMG_0450
IMG_0441
IMG_0442