Hertensukade met bokbier, stroop en bramen

Ingrediƫnten

  • 800 gram hertensukade (stuk), op kamertemperatuur
  • 50 gram roomboter
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 3-4 takjes tijm
  • 500 ml wildfond
  • 1 flesje herfstbok (300 ml, of neem rode wijn)
  • 2-3 plakken ontbijtkoek, grofverkruimeld
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 100 gram bramen

Bereidingswijze

  • Bestrooi de sukade met zout en peper. Smelt in een stoofpan de boter. Bak het vlees rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan. 
  • Fruit in het bakvet de ui met de tijm 2 minuten.
  • Leg het vlees terug in de pan. Schenk de fond en het bier langs de rand in de pan. Voeg de ontbijkoek en de stroop toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag.
  • Stoof de hertensukade in 4 uur zachtjes gaar. 
  • Neem het vlees uit de pan en kook het stoofvocht tot de gewenste sausdikte in. Voeg de bramen en peper naar smaak toe en verwarm nog 10 min. Snijd de sukade aan tafel in mooie plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappel-pastinaak gratin fo lintpasta met olijfolie en knapperige spruitjes. 
Bereiden: 20 minuten
Stoven: 4 uur
 

Eetsmakelijk!