IMG_1247

Antonie is Medewerker Licht en Geluid 

Hij werkte in de ICT, verkoop en in de horeca. Maar zijn passie ligt bij het vak entertainment. Toen hij de vacature Medewerker Licht en Geluid bij Preston Palace zag, wist hij het dan ook direct. "Dít wordt mijn baan!" Vanaf oktober 2021 is Antonie Medewerker Licht en Geluid en daarnaast verzorgt hij ook de karaoke shows in ons All-in Family Resort. Hoe goed dat bevalt, vertelt hij ons in dit interview.

Stel je voor: 
"Mijn naam is Antonie, 22 jaar en ik ben werkzaam als Medewerker Licht en Geluid daar bij ook als karaoke medewerker binnen Preston Palace. Ik heb een werkweek van 24 uur. De werkdagen zijn per week verschillend. Normaal gesproken is er een karaoke show op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond. Daarnaast is er tijdens weekenden en vakanties ook de een familieshow zoals  'De Tijdreis van Puk & Polly' of 'The World of Magic Show'."

Hoe kwam je terecht in Preston Palace?
"In september 2020 ben ik via een uitzendbureau begonnen bij Preston Palace als Medewerker Horeca. Na een korte pauze heb ik in oktober 2021 gereageerd op de vacature Medewerker Licht en Geluid en sindsdien ben ik weer bij Preston Palace in dienst."

Welke opleiding heb je gevolgd?
"De laatste opleiding die ik gedaan heb was een MBO-opleiding Commercieel Medewerker, dat is heel wat anders dan wat ik nu doe. Ik vind beide vakgebieden erg leuk, maar de entertainment heeft mij altijd al geïnteresseerd. Op de basisschool wou ik altijd al iets doen met entertainment."

Had je altijd al deze functie? 
"Ik heb van alles uitgeprobeerd; ik heb in de ICT gewerkt maar ook in de verkoop en de horeca. Op 15 jarige leeftijd ben ik begonnen als DJ bij een kinderdisco. toen wist ik  al dat ik hier mijn beroep van wilde maken. Toen ik de vacature bij Preston Palace zag, wist ik meteen dat ik deze kans moest pakken."

 Wie zijn je naaste collega's? 
"Tijdens de karaoke dienst sta je alleen achter de DJ booth. Je communiceert met je collega van de Horeca die op dat moment achter de bar staat en de medewerkers van de Security. Het is je taak om ervoor te zorgen dat de avond soepel verloopt en de gasten een onvergetelijke avond beleven. Ik werk ook veel samen met mijn collega's van de afdeling Licht & Geluid, de Magic Show en de medewerkers van het Show- en Animatieteam."

Hoe ziet een werkdag eruit?*
"Bij de karaoke begin ik normaal gesproken om 21:00 uur met het opstarten van het apparatuur, doe ik een soundcheck en leg ik voor de gasten de boekjes met alle karaoke nummers klaar. Om 21:30 gaat de zaal open en stroomt het vol met de gasten en de gezelligheid duurt tot 23:50 uur. Het publiek kiest haar favoriete nummers, waardoor elke avond weer anders is bij de karaoke show. Dan wordt het laatste nummer  ''De hoogste tijd'' gespeeld, het teken dat de sluiting nabij is. Na het laatste nummer gaan de gasten naar hun hotelkamer of huiswaarts en beginnen wij met opruimen. Uiteraard helpen we onze collega's van de Horeca mee om de zaal netjes achter te laten voor de volgende dienst. Daarna zit mijn dienst erop."

Wat maakt je werk zo leuk in Preston Palace?
"De gezelligheid zowel met de gasten als met de collega's. Ik haal voldoening uit momenten dat ik de gasten kan entertainen. Ook de uitdaging tijdens de karaoke avond maakt het extra leuk. Mijn doel is altijd om zoveel mogelijk gasten in de zaal te krijgen en de sfeer te behouden,. Ik vind het belangrijk dat de gasten het leuk vinden zodat ze de hele avond in de karaokebar blijven en genieten van de gezellige sfeer!'

Wat heb je geleerd in Preston Palace?
"Hoe belangrijk het is voor gasten om te kunnen genieten van hun vakantie of weekendje weg. Ook dat Preston Palace de juiste plek daarvoor is, omdat we hier allerlei faciliteiten bij elkaar hebben in één resort."

Hoe zie je de toekomst?
"Ik verwacht ik nog meer mooie ervaringen op te doen en te groeien binnen de afdeling Licht & Geluid van Preston Palace. Ik heb mijn plek gevonden en ga elke dag met plezier naar mijn werk."

Waar word je blij van?
"Wanneer tijdens een karaoke dienst gasten na afloop naar mij toekomen en vertellen dat ze een leuke avond hebben gehad. Dat geeft mij nóg meer motivatie om de volgende avond weer 200% te geven."

Energie uit je werk 
Wil jij ook jouw kwaliteiten inzetten en energie krijgen van jouw baan in ons All-in Family Resort? Geef het beste van jezelf in één van onze uitdagende functies. Bekijk alle vacatures via deze link of stuur een Whatsapp met jouw wensen naar 06-52644733.


 

* een dienst uitgaande van de normale openingstijden binnen Preston Palace.