IMG_0870

Dianne voelt zich thuis in het Keukenteam! 

Proef de goede sfeer met onze Kok Dianne! 

Preston Palace beschikt over ontelbaar veel restaurants, Takeaways en bijzondere eetfaciliteiten. Geen wonder, want goed eten staat '24-7' centraal in ons All-inclusive Resort. Ons voltallige team van de Afdeling Keuken zorgt ervoor dat onze gasten hier enorm tevreden over zijn. Wij spraken één van die gewaardeerde medewerkers van deze onmisbare afdeling: Dianne van Nuil. Wij mochten haar een aantal vragen stellen over haar over belangrijke taak als Kok in ons Familiehotel. 

Stel je even aan ons voor! 
"Mijn naam is Dianne van Nuil, ik ben 22 jaar en ik ben Kok in Preston Palace. Ik werk 38 uur per week, verdeeld over vijf afwisselende werkdagen. Welke dagen dat zijn, is afhankelijk van mijn beschikbaarheid en het weekrooster. Vaak ben ik op donderdag vrij en daarbij nog een willekeurige andere dag." 

Hoe kwam je terecht bij Preston Palace?
"In 2019 ben ik gestopt met de PABO opleiding, waarna ik een tijdje in de schoonmaak heb gewerkt. Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging, dus ik ben op zoek gegaan naar ander werk. Uiteindelijk viel mijn oog op een vacature voor Medewerker Keuken bij Preston Palace en binnen korte tijd kreeg ik een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Na een goed gesprek met één van de Sous Chefs en een rondleiding door de verschillende keukens had ik mijn keuze gemaakt. Begin juli 2020 begon ik aan mijn nieuwe uitdaging."

Welke opleiding heb je gevolgd?
"Destijds heb ik mijn propedeuse voor de PABO gehaald, maar daarna ben ik een heel ander pad op gegaan. Momenteel volg ik geen studie, maar wie weet wat nog in het verschiet ligt! Wel kan ik zeggen dat ik op de werkvloer al heel veel bijleer, dus ook zonder opleiding kun je een heel eind komen. Als je maar gemotiveerd bent, initiatief toont en plezier hebt in je werk!"

Hoe verloopt jouw carrière tot nu toe? 
"Toen ik binnenkwam ben ik gestart als Medewerker Keuken en inmiddels heb ik me opgewerkt naar Kok. Door veel vragen te stellen en te leren van mijn collega's krijg ik steeds meer dingen onder de knie (of beter gezegd: in de vingers), die ik vervolgens weer door kan geven aan nieuwe collega's. Je raakt eigenlijk nooit uitgeleerd en er zijn zeker kansen om je op te werken binnen Preston Palace."

Wie zijn je naaste collega's?
"Voor mij? Eigenlijk iedereen. Niet alleen binnen de Keuken, maar verspreid over alle afdelingen. Natuurlijk heb ik met bepaalde afdelingen en collega's meer te maken dan andere, maar dat neemt niet weg dat ik graag een praatje maak als hier tijd voor is. Soms in de pauze, soms in de wandelgangen of na het werk. Zelf werk ik vaak in de avonden, dus ik heb het meeste contact met mijn collega's in de Keuken die ook regelmatig 's avonds werken, met collega's van de Horeca en met de gastheren."

Hoe ziet een werkdag eruit?
"Ruim voor de begintijd van mijn werkdag kom ik aan op het werk. Eerst kleed ik me om en haal ik een kop thee, waarna ik doorloop naar de centrale keuken. Hier maak ik vaak even een praatje met de collega's die al aan het werk zijn en dan loop ik door naar mijn werkplek van die dag, om te kijken hoe alles ervoor staat met de voorbereidingen (de mise-en-place). Zo weet ik precies waar ik het beste mee kan beginnen en wat ik verder allemaal nog te doen heb. Afhankelijk van waar ik sta doe ik deze voorbereidingen verder alleen of met meerdere collega's. Als we met een heel team werken (zoals in het Ribbleton restaurant, Midtown Food & Bar of in de centrale keuken) worden de taken verdeeld, zodat we overzicht kunnen houden wat er al is gedaan en wat er nog moet gebeuren. Zodra je klaar bent met het ene deel, kijk je verder en ga je door met de volgende taak, totdat alle nodige voorbereidingen zijn gedaan. Omdat alle diensten heel verschillend zijn is het lastig om hier een precieze omschrijving van te geven. Ook de pauzetijden hangen af van de omstandigheden en de werkplek, dus dat is heel wat anders dan een kantoorbaan waar elke dag de indeling nagenoeg hetzelfde is. Aan het einde van de werkdag zorg je er met elkaar voor dat alle producten zijn gecontroleerd, de keuken er naar behoren uitziet en alle overige taken zijn gedaan. Daarna meldt het team zich af bij de dienstdoende Sous Chef."

Wat maakt je werk zo leuk?
"In ieder geval de afwisseling in het werk en mijn collega's. Het Keukenteam van totaal zo'n 60 personen is onderverdeeld in Sous Chefs, Zelfstandig Werkend Koks, Keukenmedewerkers, leerlingen en stagiaires. Omdat we zoveel verschillende werkplekken hebben en de samenstelling van het team steeds wisselt, is geen dag hetzelfde en blijft de uitdaging er wat meer in. Het is leuk om te zien dat de ene collega een hele andere werkwijze heeft dan de ander. Van iedereen valt wat te leren; tegelijkertijd moet er op elkaar worden worden ingespeeld en op de behoeften van onze gasten. Met andere woorden, je hoeft je niet te vervelen!"

Wat heb je geleerd in Preston Palace?
"Sowieso dat je als team afhankelijk bent van elkaar, ongeacht welke diensten je draait. Het klinkt misschien overdreven, maar probeer je maar eens in te denken hoe je een heel buffet op moet zetten als er helemaal niets is voorbereid! Sterker nog, alle afdelingen binnen Preston zijn in meerdere of mindere mate van elkaar afhankelijk en zonder elkaar zouden we Preston Palace geen Preston Palace kunnen noemen. Wat betreft de keuken zelf heb ik heel wat kennis opgedaan over de bereiding van voedsel, over producten zelf en over allergenen. En ik ben er nog lang niet, want er valt nog veel meer over te ontdekken. Dat vind ik juist het mooie, je kunt je altijd blijven ontwikkelen in dit resort."

Momenteel is Dianne zeer tevreden met haar leuke baan en geniet ze daar volop van. Misschien dat ze over een paar jaar nog een opleiding gaat doen of dat ze in de toekomst binnen Preston Palace van afdeling gaat wisselen. Er is van alles mogelijk binnen ons grote horecabedrijf! 

Waar word je blij van?
"Tevreden en genietende mensen. Ik ben iemand die heel erg kan genieten wanneer een ander vrolijk en enthousiast is. Hetzij collega's of gasten, hetzij familie of vrienden. De sfeer die ergens hangt heeft erg veel effect op hoe ik mij voel, dus hoe vrolijker de mensen om mij heen zijn, hoe vrolijker (en drukker, hahaha) ik ook word. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf naar anderen toe eigenlijk altijd vrolijk over probeer te komen en vaak heeft dit als gevolg dat ik vanzelf echt vrolijk wordt (in de weinige momenten dat ik dit niet ben)." Met de vrolijke vakantiesfeer in Preston Palace zit dat wel goed. Wij kijken uit naar een mooie toekomst met de enthousiaste en leergierige Dianne in ons Keukenteam! 

Sfeer geproefd? Smaakt naar meer?
Houd jij er ook van om je te blijven ontwikkelen en de uitdaging aan te gaan? Er zijn verschillende functies beschikbaar bij de Afdeling Keuken, waarbij er ook veel combinaties mogelijk zijn binnen een fulltime of parttime baan. Bekijk hier alle mogelijkheden of stuur ons een bericht via Whatsapp (06-52644733).