IMG_2536

Erdal is Medewerker Licht & Geluid 

Hij brengt de artiesten voor het voetlicht, bedenkt en programmeert lichtshows, is een ware kunstenaar met dronebeelden, regisseert én edit bedrijfsfilms, zorgt voor de juiste belichting en presentatie bij congressen en bijeenkomsten en hij denkt mee met nieuwe shows waarbij timing, licht en geluid van cruciaal belang zijn. Tijd om onze collega van de Afdeling Licht en Geluid nu zelf eens in 'the spotlight' te zetten; een daverend applaus voor Erdal! 

Stel je even voor! 
"Mijn naam is Erdal Demircan, geboren in Almelo. Ik werk 38 uur per week als Medewerker Licht & Geluid. In mijn vrije tijd kijk ik graag naar voetbal en loop ik graag met mijn hond." 

Hoe kwam je terecht bij Preston Palace? 
"Medio november 2018 zag ik een vacature voor de functie DJ oftewel Diskjockey. Ik was net terug uit het buitenland waar ik vier jaar als entertainer had gewerkt. Na mijn eerste sollicitatiegesprek werd ik redelijk snel uitgenodigd en 10 december 2018 was mijn eerste werkdag bij Preston Palace."

Welke opleiding heb je gevolgd?
"Als eerst heb ik de opleiding Sociaal Cultureel Werk gevolgd, vervolgens Detailhandel. Na twee maanden Detailhandel te hebben gevolgd zag ik op school een flyer liggen van de opleiding Leisure & Hospitality. Nadat ik dit heb onderzocht wist ik zeker dat ik verder wilde gaan met deze opleiding. Drie weken nadat ik was toegelaten moest ik al stage lopen in het buitenland. Mijn stage heeft zes maanden geduurd en het beviel me zo goed dat ik dat wilde blijven doen. Dat was de reden dat ik met 18 jaar ben gestopt met mijn opleiding, waar ik achteraf wel spijt van heb. Maar aan de andere kant ook blij dat ik deze kans heb gepakt. waardoor ik veel in de praktijk heb geleerd wat ik hier bij Preston Palace ook weer toepas." 

Had je altijd deze functie al? Vertel! 
"Nee, ik ben begonnen als Medewerker Portier, DJ op de vrijdagavonden, Gastheer voor de dag- en avondgasten en Medewerker Karaoke. Ik had vier verschillende functies tegelijk, wat ik overigens erg leuk vond om te combineren. Wat het zo leuk maakte was dat het gevarieerd was en ik veel te maken had met gasten. Ook in het buitenland had ik gewerkt in een hotel, dit wilde ik dus blijven doen in Nederland." 

Hoe werd je vervolgens Medewerker Licht en Geluid? 
"In 2020 waren er plannen om intern vanuit Preston Palace een Familieshow op te zetten. Dit was natuurlijk een grote stap voor het bedrijf aangezien we 'vanaf nul' moesten beginnen. Twee collega’s zijn gestart met personeel aannemen en verschillende dagen is er samen om tafel gezeten voor het bedenken van een nieuwe show. Hierbij is ook onze nieuwe afdeling gecreëerd: Licht en Geluid. Sindsdien hebben we al meer dan 100 shows gedraaid en kan ik zeggen dat we nu op een hoog niveau zitten en het einde is nog lang niet in zicht; we gaan nóg beter worden. Als we nu kijken naar de shows die we nu verzorgen in ons resort, mogen als team 'best trots' zijn op wat we samen hebben bereikt."

Wie zijn je naaste collega's? 
"We werken bij Licht & Geluid met z’n drieën, elk weekend afwisselend staan er twee van ons team in de Preston Hall voor onze Familieshow. Doordeweeks zijn we bezig met verschillende werkzaamheden."

Hoe ziet een werkdag eruit?
"Elke dag hebben we wel iets anders te doen. We zijn veel bezig met licht programmeren, nieuwe ideeën bedenken voor de show, filmen en video's bewerken. Wanneer er congressen, vergaderingen, events of andere bijeenkomsten worden geboekt in Preston Palace; kunnen wij onze hulp bieden bij de verzorging van het licht en geluid." 

Wat maakt je werk zo leuk in Preston Palace? 
"De gevarieerde werkzaamheden, het werken met de nieuwste apparatuur en natuurlijk de shows. We kunnen goed met elkaar opschieten hier in het bedrijf en het personeel is heel collegiaal wat het extra leuk maakt om hier te werken."

Wat heb je geleerd in Preston Palace? 
"Dat geduld een schone zaak is. Ik moest veel dingen gaan leren; van licht programmeren tot complete shows opzetten. Het was in het begin frustrerend omdat het me veel tijd kostte om iets te programmeren, maar uiteindelijk heb ik gelukkig mijn geduld kunnen bewaren waardoor het op een gegeven moment makkelijker gaat."

Hoe zie je de toekomst? 
"Ik zie de toekomst zeer positief. We hebben het tot nu toe goed gedaan en hebben mooie shows geleverd aan onze gasten. We moeten altijd streven naar nog betere en grotere shows. Natuurlijk zijn we bezig met mooie plannen voor de toekomst en met veranderingen, zodat we onze gasten nóg meer kunnen verrassen. Mijn doel daarbij is dat onze afdeling en de Familieshows bekend worden in het hele land!"

Waar word je blij van? 
"Het blijft mooi om te zien dat de shows goed draaien waar je dagen bezig bent geweest en samen keihard aan hebt gewerkt. Als je tijdens de show het mooie eindresultaat ziet van al die opdrachten, maakt mij dat blij en trots!" 

Vertrouwen in jouw talent 
Wanneer je net als Erdal vertrouwen krijgt in jouw talent, stijg je tot grote hoogte. Dit verhaal is daar een prachtig voorbeeld van. Op elke afdeling binnen Preston Palace halen wij het beste uit onszelf en ons team. Daarbij is jouw talent ook welkom. Ontdek jouw kansen via deze link en stuur ons een bericht!