IMG_4775

Peter groeit door bij Preston Palace 

Zijn ambitie brengt hem ver! 

Peter van Ruth - inmiddels gepromoveerd tot onze nieuwe Dutymanager - kwam in 2014 voor 't eerst in Preston Palace als jurylid van de ROC Biertapwedstrijd. Hij realiseert zich nu dat deze avond en het daaropvolgende gesprek met F&B Manager Sebastiaan de Korte bepalend zijn geweest voor zijn succesvolle carrière bij Preston Palace. 

Van Leidschendam naar Almelo
In de jaren '80 gaat Vleesfabriek Van der Laan, waar Peters' vader werkzaam is, verhuizen en het hele gezin Van Ruth besluit mee te gaan richting Twente. Op z'n tweede verhuist hij met z'n oudere broer en hardwerkende ouders van Leidschendam naar Almelo.

Studie en stage
Hij rondt de opleiding - MBO consumptieve techniek - bij het Erasmus in Almelo af. Op het ROC in Enschede volgt hij de opleiding Brood en Banketbakker en werkte hij na een stage vijf jaar bij bakker Lubbers in Almelo. Om vier uur 's nachts op en ook tijdens de feestdagen vol 'aan de bak' is voor Peter een peuleschil. Hij neemt er zelfs een baantje bij in zijn stamkroeg 'De Stam". Hier ontdekt hij zijn passie voor de horeca en besluit de ROC opleiding HCF (Horecaondernemer Café Bar Fastfood) te volgen. Met succes! Hij volgt diverse stages en krijgt zelfs meerdere banen aangeboden.

Het roer om
Op z'n 23e gooit hij het roer om en gaat hij buiten het vertrouwde Almelo werken. Hij wordt Junior Keukenmanager bij Le Connaisseur in Den Haag en daarna in Eindhoven. Toch blijft Twente in zijn gedachten. Op z'n 25e keert hij terug, gaat aan de slag als ontbijt-manager in Bad-Boekelo en is hij weer werkzaam in z'n stamkroeg The Shamrock. Daar krijgt hij een vaste baan aangeboden; maar dit doet hem juíst besluiten om na zeven jaar een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het ambiteuze bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Biertapwedstrijd 
Met die ambitie komt hij tijdens die bewuste ROC Biertapwedstrijd van 2014 in gesprek met Sebastiaan de Korte. De F&B Manager ziet direct kansen voor Peter bij Preston Palace en biedt hem de functie van Floor-Manager, met de specialisatie á la carte Bistro en de Piri Piri, aan. Die uitdaging gaat Peter aan.

Ambitie
Op 1 februari 2014 start hij bij Preston Palace. "Dat eerste jaar was best wennen. Preston Palace is vele malen groter dan de bedrijven waarin ik gewend was te werken. Daarbij wilde ik teveel in te korte tijd', zegt Peter. Door goede begeleiding weet hij zijn ambitie daadwerkelijk om te zetten in mooie resultaten. Tegelijkertijd leert hij beter te communiceren, de interne processen te doorgronden en servicegericht te werk te gaan.

Vooruitgang
Naast zijn á la carte diensten wordt hij ook een bekend gezicht in het veelzijdige uitgaanscentrum en het nieuwe hotelrestaurant Ribbleton. Om zijn vooruitgang te blijven stimuleren wordt na twee jaar zijn speciliasiatie gewijzigd van á la carte naar deze twee afdelingen. Tijdens zijn 38-urige werkweek draait hij diverse dag- en avonddiensten en bestaan zijn werkzaamheden o.a. uit het controleren van de afdelingen, de planning en de medewerkers. Als 'people-manager' komt hij 100% tot z'n recht  met zijn extra taak van stage-begeleider/leermeester.

Succes stage
"Momenteel begeleid ik vier stagiaires, meestal zijn dit studenten van het ROC (richting Gastheer/Gastvrouw/Horeca-ondernemer/Manager/ Facilitair Leidinggevende). Tijdens de stages - die variëren tussen de twee en negen maanden - brengen de studenten de geleerde vakkennis in de praktijk en doen ze zóveel werkervaring op. Dat leer je niet op school!", volgens Peter. Tijdens het interview komen we toevallig Icar tegen. Peter stelt hem trots voor: "Vier jaar geleden begonnen als stagiair en na een andere uitdaging nu als werknemer in dienst van Preston Palace. Icar is een zeer gewaardeerde collega!". Met een 'big smile' poseren ze samen voor de foto.

Toekomst
Werk en ambitie staan vaak centraal in de keuzes van Peter. Hoe ziet hij de toekomst? "Allereerst heel gelukkig blijven met mijn vriendin, misschien samen een gezinnetje stichten. En bij Preston Palace wil ik alle kansen benutten. Zoals de nieuwe groeimogelijkheid die ik onlangs kreeg aangeboden en met beide handen heb aangepakt; binnenkort volg ik een traineeship om Assistent Dutymanager te worden". "Een mooie beloning voor zijn inzet en ambitie. Wij gunnen hem deze stap in zijn carrière en zijn blij met Peter in ons horecateam", aldus De Korte. 

Promotie in 2021
Bij de heropening van Preston Palace op 5 juni 2021, blijkt de droom van Peter daadwerkelijk te zijn gerealiseerd. Hij verwelkomt de gasten in zijn nieuwe functie als Duty Manager. Wederom een grote stap omhoog op de Preston Palace ladder. Wij feliciteren hem van harte met zijn nieuwe top functie! 

Meer over Preston Palace
Jaarlijks genieten zo'n 325.000 unieke gasten in Preston Palace en de afdeling Horeca staat centraal bij de all-inclusve gastbeleving. De servicegerichte afdeling Horeca - bestaande uit de F&B Manager, vier Duty-Managers, tien Floor-Managers en 150 Horeca-Medewerkers- draagt bij aan het welslagen van elk arrangement. Wil jij ook jouw actieve bijdrage leveren als stagiair of medewerker en ook mooie stappen maken net als Peter? Check hier de vacatures!