De geschiedenis van Preston Palace

Preston Palace is een All-inclusive Family Resort in Twente, gelegen in Almelo. Lees hier over het ontstaan, het succesvolle bestaan, de vernieuwde directie, de nieuwe strategie, de grote vernieuwingen en de gouden toekomst van Preston Palace!

Preston Palace is gevestigd in het voormalig Prinses Irene Ziekenhuis, welke in 1960 haar deuren had geopend. In 1987 werd het ziekenhuis verkocht aan de toenmalige eigenaar: heer van der Most. Hij had een innovatief idee; het beginnen van een all-inclusive hotel gevestigd in dit voormalige ziekenhuis. Na enkele jaren sloop- en vervolgens bouwwerkzaamheden, werd het eerste gedeelte in mei 1990 geopend: het uitgaanscentrum. Preston Palace was een feit. 

Het uitgaanscentrum

Het uitgaanscentrum biedt een enorme diversiteit aan faciliteiten. De vele gasten vinden hier momenteel een moderne koffiecorner Black Rock, een gezellige barstraat met diverse barretjes (scheepsbar, skihut, Engelse pub, pianobar, bruin café en karaoke) en diverse restaurants zoals San Remo, Ribbleton, Peppermill en Bistro de Heerlijkheid. Ook beschikt Preston Palace over een bioscoop, bowlingbanen, snooker-, pool-, en biljarttafels, midgetgolf en een spelotheek met animatieruimte.

Preston Hall

Twee jaar later, in februari 1992, werd het hotel geopend met een groots hotelrestaurant. De ontwikkeling van Preston Palace is sindsdien een continue-proces geweest. De grote en multifunctionele zaal, de “Preston Hall”, werd geopend in oktober 1995. Hier, of in de koffiecorner, is normaliter elke doordeweekse avond live-muziek en in de weekenden treden landelijk bekende artiesten op of zorgt een DJ voor de disco. De live-muziek, die elke dag geboden wordt, stelt zich dan in de weekenden op in de koffiecorner.

Riviera Subtropisch zwemparadijs

Het subtropisch zwemparadijs ontving in oktober 1997 haar eerste gasten en wordt door gasten enorm gewaardeerd. Naast de hotelgasten, die door het all-inclusive concept overal toegang tot hebben, komen ook veel gasten uit (met name) de regio voor een bezoek aan het subtropische zwemparadijs.

Boardwalk indoor kermis

In juli 2008 werd vervolgens de indoor kermis toegevoegd aan het aanbod. Op zichzelf al, net als andere onderdelen van Preston Palace, uniek! Een attractiepark binnen, met ondermeer: zeven weergaloze attracties en vele kermisspelen in een sfeervol en prachtig Twents decor. Een welkome aanvulling voor vele gezinnen, jongeren, senioren met hun kleinkinderen, schoolfeestjes of kinderfeestjes. Ook de indoor kermis is, net als het subtropisch zwemparadijs en uitgaanscentrum, door gasten uit de regio te bezoeken.

Een uniek concept met een uniek uitgaanscentrum, én uniek subtropisch zwemparadijs, én unieke indoor-kermis, en en en… dat is Preston Palace: uniek in het kwadraat en voor iedereen wat wils.

​Zakelijke markt

Naast de leisure sector bedient Preston Palace ook de zakelijke markt. Grotere congressen vinden plaats in de Preston Hall, maar Preston Palace beschikt ook over 14 vergaderzalen die voorzien zijn van alle mogelijke vereisten. Moderne flatscreens voor de kleinere zalen en professionele beamers in de grotere. Elke zaal is uiteraard voorzien van individuele klimaatbeheersing en indien gewenst overige kantoor benodigdheden (flipover, white board, projectiescherm, etc.).

Nieuwe directie, nieuwe strategie 

In 2011 werd het hotel overgenomen door een nieuwe directie. De strategie werd door de drie nieuwe eigenaren aangepast welke een positieve invloed heeft. Veel onderdelen van Preston Palace worden sindsdien vernieuwd of extra aangeboden naar aanleiding van de wens van de gasten. Dit gaat van nieuw aanbod op het gebied van gratis WiFi en oplaadpalen voor elektrische auto's tot aan het ondertussen diverse aanbod van hotelkamers en een modern, volop gewaardeerd en groots hotelrestaurant. Eind 2019 heeft er opnieuw een wijziging op directie niveau plaatsgevonden en bekleedt Carlo Slag tegenwoordig als DGA de hoogste bestuurlijke functie. 

Trouwen

Naast de leisure sector en de zakelijk markt is er tevens optimaal aandacht gekomen voor de 'mooiste dag' voor velen. Trouwen is een unieke gebeurtenis en daarbij hoort natuurlijk een unieke locatie: Preston Palace. Preston Palace is een officiële trouwlocatie in Almelo. San Remo, een besloten locatie met sfeervol buitenterras, ligt erg in de smaak bij de vele bruidsparen die in de laatste jaren Preston Palace hebben gekozen als perfecte locatie voor hun huwelijksdag.

Spelotheek

De spelotheek voor de kleinste gasten is volledig vernieuwd en aangevuld met een nieuwe fleurige animatieruimte waar ook de mascottes Preston en Alice, als zij zich niet ophouden in hun nieuwe Berenhut, zich regelmatig laten zien. Ook kunnen kinderen ondertussen op allerlei manieren hun feestjes vieren bij Preston Palace. Van Cupcake feestje tot High Tea Sieradenfeestje en van Appeltaart feestje tot Bowling feestje: succes (en natuurlijk veel plezier) verzekerd! De bowlingbanen zijn in 2012 volledig vernieuwd en gethematiseerd.

Vernieuwingen

Black rock, de voormalige koffiecorner, heeft in 2013 nog een ware metamorfose ondergaan. Deze zaal is multifunctioneel te gebruiken en de stijlvolle vernieuwing heeft op veel positieve reacties van (terugkerende) gasten mogen rekenen. Over terugkerende gasten gesproken: eind 2014 werd bij de eerste hotelgast de mijlpaal gepasseerd van 100e hotelbezoek!

Het subtropisch zwemparadijs is in de laatste jaren uitgebreid met een divers aanbod van wellness arrangementen. Rhassoul, Zithammam en ontspanningsmassages worden door de gasten bij Preston Palace als pure weldaad voor lichaam en geest ervaren. Naast onze hotelgasten bezoeken jaarlijks meer dan 100.000 zwembadgasten uit de regio het subtropische zwemparadijs. Ook het aantal Duitse gasten neemt jaarlijks toe.

Gedurende de dag wordt de Preston Hall regelmatig gebruikt voor beurzen, besloten feesten, vergaderingen, seminairs en congressen.

Successen

Ook zijn ondertussen alle Economy hotelkamers gerenoveerd tot moderne Classic en Royal hotelkamers. Gastenaantallen nemen toe, waardoor 30 extra hotelkamers bij zijn gebouwd (2014). Door tijdens de renovatie een aantal hotelkamers een nog luxere uitvoering te geven (2015, 2016 en 2017) heeft de gast nu bovendien zelfs de keuzemogelijk in 6 luxe Suites, waaronder bruidssuites en vierpersoons familie-suites voor ouders met kinderen. Momenteel beschikt Preston Palace daardoor over 318 hotelkamers met in totaal bijna 1.000 bedden. Met jaarlijks ruim 200.000 gastnachten en een bezettingspercentage boven de 85%, is Preston Palace een groter succes dan ooit tevoren. Het marktaandeel voor Preston Palace van hotelovernachtingen in geheel Overijssel ligt op 12% (2016). Het is met deze aantallen bovendien, na een hotel op Amsterdam Airport, het grootste hotel van Nederland.

Dat de gastenaantallen stijgen heeft tevens te maken met een groeiende waardering voor Preston Palace. De nieuw gekozen strategie werpt ook op dat vlak haar vruchten af. Preston Palace wint de laatste jaren, mede daardoor, regelmatig awards. In 2013, 2014 en 2015 is het zwemparadijs door gasten verkozen tot één van beste zwembaden van Nederland, in 2017 werd de Award Beste Uitje met zwemparadijs in ontvangst genomen en in 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 én 2020 is Preston Palace verkozen tot hét Familiehotel van het Jaar.

Het personeel groeit zowel kwalitatief als kwantitatief mee met de organisatie. De 400 personeelsleden in 2011 groeiden in 2020 uit tot zo'n 500 gemotiveerde en gastvriendelijke werknemers. Preston Palace behoort daarmee tot één van de grootste werkgevers van Twente en is de grootste werkgever in de toeristische sector van Oost Nederland.

Nog meer vernieuwingen

Begin 2017 is de renovatie van hotelrestaurant Ribbleton afgerond. Het eindresultaat is een verfrissend en modern restaurant met bijna 650 zitplaatsen, waarbij een ultieme huiskamersfeer is gecreëerd. Het is voorzien van de nieuwste technieken bij de buffetten, showcooking, verfrissende salade-bars, een cool kinderbuffet, bruisende bar, een eigentijdse inrichting met handgemaakte wanddecoratie, knusse zitjes, bankjes en gezellige hoekjes.

Eén van de laatste aanwinsten is de grootse metamorfose van de hotellobby. De laatste innovatie heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe showvijver, hotelentree en hotellobby goed bij het unieke karakter van Preston Palace passen. Op maandag 2 juli 2018 verrichtte burgemeester Gerritsen de officiële opening. 

Eind 2019 is een prachtige vernieuwing in het hart van het uitgaanscentrum voltooid. Het voormalige Centraal Terras is omgetoverd naar Preston Palace Central, Terras & Bar. Preston Palace Central ademt een sfeer uit die zich het beste laat omschrijven als 'dandy, wereldwijs, geslaagd en genieten van de geneugten des levens'. Thema's die perfect aansluiten bij de wens van de gewaardeerde gasten en het vernieuwde imago van Preston Palace. 

Begin 2021 is de laatste hand aan de grote vernieuwing in het uitgaanscentrum gelegd. Het grill- en wokbuffet hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe foodplaza waar alle wereldse gerechten samenkomen. Peppermill Food & Bar is een feit! Een fikse upgrade en uitbreiding van het all-inclusive aanbod.

De toekomst

De plannen voor de komende jaren borduren grotendeels voort op de ingeslagen weg. Welke vernieuwingen Preston Palace nog meer in gedachten voor jou heeft voor de komende jaren blijft nog een verrassing. 

Maar, onbezorgd en weersonafhankelijk genieten van een all-inclusive verblijf voor iedereen blijft altijd de kern van Preston Palace.