IMG_6225

"Na het eerste gesprek wist ik het meteen!"

Anne loopt stage bij Preston Palace 

Ik ben Anne, 19 jaar oud en ik woon in Oldenzaal. Ik ben stagiaire Management Assistant bij Preston Palace. Ik loop 24 uur per week stage bij de afdelingen Frontoffice en Reserveringen op de dagen woensdag, donderdag en vrijdag.  

ROC van Twente 
Ik heb in de zomer van 2022 de opleiding Office Assistant niveau 3 afgerond aan het ROC van Twente in Hengelo. In september ben ik verder gegaan met de vervolgopleiding Management Assistant niveau 4 versneld. Dit is een doorstroomtraject van één jaar.

Goed gevoel
Om mezelf als Management Assistant verder te ontwikkelen was ik opzoek naar een afstudeerstage. Nadat ik mijn sollicitatie had in Preston Palace wist ik het meteen! Dit wordt het. Ik had een goed gevoel over het bedrijf en de werknemers.

Veelzijdige taken
Bij de Frontoffice ontvang en organiseer ik. Ik houd ons logboek bij, ik notuleer sollicitaties en overleggen en ik heb verschillende administratieve werkzaamheden. Bij de afdeling Reserveringen beantwoord ik de mail, neem ik de telefoon aan zowel extern als intern, maak ik reserveringen, offertes en facturen, ik beantwoord de chat, hou een tafelplanning bij en beheer de sociale media reviews. 

Favoriet
Ik vind alle voorkomende werkzaamheden leuk maar wat voor mij het meest eruit springt zijn mailbeheer, de sociale media en de telefoon aannemen.  

Veel afdelingen 
Preston Palace heeft in totaal 19 afdelingen, elke afdeling heeft elkaar nodig en werkt samen. Ik krijg tijdens mijn stage het meest te maken met de Frontoffice, Reserveringen, administratie, Dutymanagers, Huishoudelijke dienst, Technische dienst en de Horeca.  

Goede begeleiding 
Mijn stagebegeleidster is Marsha Rouwenhorst. Marsha helpt, begeleidt en ondersteunt mij tijdens mijn stage en mijn persoonlijke groei. De andere collega’s zijn ook behulpzaam en staan altijd klaar om mij te helpen of om iets uit te leggen. Ik ben erg blij dat ik zulke goede begeleiding krijg vanuit Preston Palace.

Dit maakt het leuk 
Wat mijn stage leuk maakt is dat ik mezelf mag en kan zijn in Preston Palace, de aardige collega’s en het uitdagende werk. Ik raad een stage bij Preston Palace zeker aan omdat je super goed begeleid wordt en er een gezellige sfeer is bij Preston Palace.  

Dit leer ik in de praktijk 
Wat ik leer bij Preston Palace en niet op school is hoe het er echt aan toe gaat in een bedrijf, van de bedrijfscultuur tot de procedures die er worden gevolgd. Ook ben ik er door mijn stage achter gekomen dat het bedrijfsleven hartstikke leuk is en dat ik in de toekomst deze richting verder op wil.  

Toekomst
Ik ga volgend jaar een Associate Degree Management doen aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. De AD opleiding is een vervolg op de opleiding Management Assistant die ik op dit moment volg. Nadat mijn stage 24 juni eindigt, blijf ik parttime werken bij Preston Palace bij de afdelingen Frontoffice en Reserveringen. Ik zie de toekomst positief in en ben erg blij dat ik na mijn stage bij Preston Palace mag blijven!