IMG_1114

Ik zet de puntjes op de 'i'! 

Karine is Tweede Medewerker Huishoudelijke Dienst

In ons All-in Family Resort mogen gasten rekenen op een keurig verzorgd verblijf, mede dankzij de inzet van het enthousiaste Team Housekeeping. Met maar liefst 318 hotelkamers, een groot uitgaanscentrum én unieke faciliteiten is de afdeling Huishoudelijke Dienst een onmisbare schakel binnen Preston Palace. Bij deze afdeling zijn er veel functies, zoals die van Tweede Medewerker. In deze functie heb je naast schoonmaaktaken ook de verantwoordelijkheid voor de laatste controle van de hotelkamers. Wij gingen mee op pad met onze collega Karine. 

Stel je even voor!
"Mijn naam is Karine Nieuwenhuis, ik ben 35 jaar en ik werk 16 uur per week als Tweede Medewerker bij de Afdeling Huishoudelijke Dienst. Mijn werkdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Deze korte diensten van 10:30 uur tot 15:00 uur zijn prima te combineren met mijn jonge gezin."

Past bij privéleven 
Sinds 2007 werkt bij Karine in Preston Palace en haar baan groeit mee met haar persoonlijke omstandigheden. "Ik zag destijds een vacature op de website en heb direct gesolliciteerd!" Ze werd aangenomen als Medewerker Huishoudelijke Dienst. "Toen ik in 2020 zwanger was van onze zoon Benja, heb ik met samen mijn leidinggevende besproken om het wat rustiger aan te doen. Zodoende kwamen wij bij deze nieuwe functie uit. Dat bevalt nog altijd goed."

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
"Ik fiets om 10:00 uur naar Preston Palace en klok in bij de entree van het uitgaanscentrum. Daarna loop ik naar kantoor van de Huishoudelijke Dienst, berg mijn persoonlijke spullen op en wens mijn collega's 'Goedemorgen!'. Ik haal de Ipad, de portofoon en mijn controle kar op en start mijn dienst om 10:30 uur. In de Ipad staan de hotelkamers die ik ga schoonmaken en/of controleren, in de controle kar zitten mijn schoonmaakspullen en met de portofoon roep ik de afdeling Logistiek op om spullen aan te vullen. Ik stuur een klein groepje collega's aan, ik controleer de hotelkamers die zij hebben schoongemaakt en ik maak zelf ook hotelkamers schoon. Ik zet de puntjes op de 'i'! Zo treffen onze gasten bij de incheck een frisse en schone hotelkamer aan. Rond 15:00 uur ben ik klaar, berg ik mijn spullen op en stap ik weer op de fiets."

Wat controleer je in deze functie?
"Wanneer mijn collega van de Housekeeping de hotelkamer heeft gereinigd, ga ik deze controleren. Ik check de complete hotelkamer en badkamer op hygiëne, technische mankementen of er geen zaken zijn vergeten, ik desinfecteer nogmaals alle 'touchpoints' en laat een heerlijke geurspray achter."  Van boven tot onder, binnen en buiten; elke hotelkamer ondergaat een inspectieronde van Karine. Is er een mankement, dan wordt dit razendsnel via de Ipad aan de Technische Dienst doorgegeven en opgelost voordat de gast arriveert.

Wie zijn jouw collega's?
"Mijn naaste collega's zijn de Medewerkers Huishouding, collega's van het Housekeeping kantoor, de Logistiek en je hebt natuurlijk collega's van de andere afdelingen die je tijdens je werk tegenkomt en een praatje mee maakt."

Wat maakt je werk zo leuk?
"Wanneer je van een gast hoort dat ze zo tevreden zijn over hun hotelkamer. Ook zijn de activiteiten van het Personeelsloyaliteitsprogramma superleuk; ik heb mij al aangemeld voor het bloemschikken!"

Zorghart
Dat Karine een opleiding in de zorg heeft gevolgd, komt goed van pas tijdens haar werk in Preston Palace. Haar taken voert ze met zorg en aandacht uit, ze is enorm begaan met de hotelgasten en met haar opgewekte karakter is ze een fijne collega. Tijdens haar carrière leerde ze secuur te werken, op belangrijke details te letten en vond ze in de loop van de tijd haar een positie die ze prettig vindt in het grote team.

De toekomst
Karine fietst blij naar huis na een gezellige werkdag en dat hoopt ze nog lang te doen. "Met plezier bij Preston Palace werken in een leuk team", antwoordt Karine op de vraag hoe ze de toekomst ziet.

Mail, app of bezoek de Inhouse Dag! 
Wil jij net als Karine een leuke baan bij de afdeling Huishoudelijke Dienst? Ontdek dat de mogelijkheden perfect op jouw privé wensen aansluiten. Kijk hier voor alle vacatures, stuur een Whatsapp via 06-52644733 of meld je aan voor de Inhousedag Housekeeping (met gratis High Tea, jummie!) op 13 december in Preston Palace!