IMG_1674

Erwin is Medewerker Schoonmaak Riviera Zwemparadijs 

Dit werk is perfect te combineren!

Erwin zocht een functie waarbij hij thuis kan zijn wanneer zijn kinderen uit school komen. Zijn ideale baan vond hij onder de tropische sterrenhemel van Riviera. Vroeg in de ochtend gaat zijn wekker en vertrekt hij fluitend van huis richting Preston Palace. Wanneer de eerste gasten in Riviera arriveren, zijn alle ruimtes in en rondom het bad blinkend schoon. Hij vertelt ons waarom hem dit werk zo goed bevalt. 

Stel je voor: 
"Mijn naam is Erwin Soepboer en ik ben 49 jaar. Ik heb 'Friese roots', maar ben geboren en getogen in  Almelo. In mijn vrije tijd speel ik gitaar en ga ik graag vissen. Ik ben getrouwd met Jannieke en heb twee dochters: Lobke van 11 en Eefje van 9. Ik houd van muziek, aquaria en ben een groot liefhebber van alles wat met de natuur te maken heeft." 

Wat is je functie bij Preston Palace? 
"Ik werk voornamelijk als Medewerker Schoonmaak in het zwemparadijs en ook als Medewerker Schoonmaak van de hotelkamers." 

Hoeveel uren werk je per week? 
"Ik werk 24 uur per week, verdeeld over zo'n vier of vijf dagen per week, ook vaak in de weekenden."

Hoe kwam je terecht bij Preston Palace?
 "Ik zag op de vacaturesite van Preston Palace dat er een schoonmaker voor het zwemparadijs werd gezocht en dat dit werk in de ochtenduren was. Precies wat ik zocht, want ik wil graag thuis zijn voor mijn kinderen uit school komen. Tijdens een ontspannen en luchtig gesprek met Paula Sogtoen (Facilitair Manager) bleek er wat betreft de werktijden een heleboel mogelijk te zijn. Twee dagen later kon ik al aan de slag en kwam ik letterlijk in een warm bad terecht. Een heel leuk team van dames die precies weten wat er bij het zwembad gedaan moet worden. Ik kwam er als eerste man en sinds kort werkt er nog een man in ons team." 

Preston Palace Academy
Erwin startte in juni 2019 in Preston Palace. Hij voelt zich direct thuis bij de afdeling Huishouding en pakt de kansen die hem worden geboden. "Ik heb vroeger een grafische opleiding gevolgd (DEVA, fotografie). In 2020 heb ik tijdens de interne opleiding van de Preston Academy mijn diploma facilitair niveau 2 behaald."

Hoe ziet een werkdag eruit?
"We beginnen om 06.30 uur, hoewel één van ons al een kwartier eerder komt om een aantal voorbereidingen te doen, zodat iedereen direct aan de slag kan. Ieder heeft per dag een andere taak, omdat de schoonmaaktaken in vier vaste zones zijn verdeeld. De ruimte met kleedcabines en de perrons langs het zwembad worden met hogedrukreiniger schoongespoten, de sauna, douches en zonnehemels worden gereinigd. De zwembadbodem wordt met een waterstofzuiger gereinigd en de horecaruimte wordt voorzien van frisdrank, ijsjes en fruit. We zijn met de grote werkzaamheden klaar voordat de eerste gasten om 09:00 arriveren. Daarna doen we de 'kleine klusjes', zoals het schoonmaken van de kledingkastjes. Om 09:30 zijn we klaar en nemen we een half uur pauze. Hierna maken we nog een aantal hotelkamers schoon en rond 13:00 zit mijn werkdag erop en ben ik ruim op tijd thuis, voor mijn dochters uit school komen."

Zijn rustige karakter, zijn verantwoordelijkheidsgevoel en zijn royale werkervaring - Erwin werkte voorheen o.a. als archiefmedewerker, medewerker dierenspeciaalzaak, medewerker groothandel, kok en hij gaf twaalf jaar gitaarles in de avonduren- zorgen ervoor dat hij een gewaardeerde collega is. "Mijn naaste collega's zijn Sonja en Khadya, zij verzorgen al jaren de schoonmaak van het zwemparadijs. We werken nu met in totaal met acht mensen die in wisselende samenstelling met drie of vier tegelijk bij het zwemparadijs worden ingezet." 

Wat maakt je werk zo leuk? 
"Vanaf de eerste werkdag viel me de gezelligheid onder de collega's al op. En dat is nog steeds zo. Dat werkt heel prettig en er is nog geen dag geweest dat ik niet fluitend van huis vertrok." Erwin ziet zichzelf in de toekomst ook in deze functie, want tot nu toe bevalt alles uitstekend. Het is prima te combineren met zijn privéleven, het werk is leuk en het team is gezellig. 

Waar word je blij van?
 "Gasten die een praatje met je komen maken en vertellen hoe goed ze het naar hun zin hebben in Preston Palace. Leuk om te horen dat ik daaraan ook een steentje heb mogen bijdragen." 

Solliciteren 
Word jij blij van het succesverhaal van Erwin? Heb jij ook specifieke wensen omtrent jouw werktijden? Neem net als Erwin hier een kijkje voor alle vacatures of stuur een Whatsapp via 06-52644733. Wij denken graag met jou mee!