IMG_1161

Het takenpakket van Esther bij de Huishoudelijke Dienst 

"Afwisselend & leuke collega's!" 

Een Versierservice met slingers, ballonnen en een persoonlijke boodschap, een Romantisch pakket met liefdesgroeten, bubbels en chocolade of een Preston & Alice pluche knuffelbeer; het wordt extra geboekt bij een Preston Palace verblijf. Wanneer mini's maximaal gaan genieten van hun allereerste vakantie in ons resort, staat een opgemaakt babybed met onmisbare gadgets en een cadeaubox klaar in de hotelkamer. Wie zorgt ervoor dat deze extra's op het juiste moment op de juiste hotelkamer worden geplaatst? Deze verantwoordelijkheid behoort tot het takenpakket van Esther, onze collega van de afdeling Huishoudelijke Dienst. 

Stel je even voor! 
"Mijn naam is Esther Morsink en ik ben 49 jaar. Ik woon met mijn man en twee kinderen (jongen van 21 en een meisje van 12) in Almelo, op nog geen 10 minuten fietsen van Preston Palace. Ik woon dus mooi dichtbij mijn werk."

Wat is je functie bij Preston Palace? 
"Mijn functie bij Preston Palace is voornamelijk Taken.  Als het heel druk is, help ik ook bij het schoonmaken van de hotelkamers." 

Hoeveel uren werk je per week?
 "Ik werk sinds 2017 in Preston Palace en werk momenteel 20 uur per week, waarvan alleen dinsdag een vaste werkdag is. De andere dagen verschillen per week."

Welke opleiding heb je gevolgd?
"Ik heb vroeger de MAVO en daarna de MEAO gedaan. Na mijn schooltijd heb ik elf jaar in Italië gewoond, daar samengewoond en een zoon gekregen. Na die elf jaar ben ik teruggekeerd naar Nederland met alleen mijn zoon.Een aantal jaren later heb ik gesolliciteerd bij Preston Palace." 

Had je deze functie Taken altijd al? 
"Ik ben na mijn sollicitatie in 2017 begonnen als Medewerker Huishouding met één taak: de schoonmaak van de hotelkamers. Op een gegeven moment vroeg Paula Sogtoen (Facilitair Manager) ons of iemand het leuk vond om de Taken erbij te verzorgen. Dat leek mij wel wat! Sindsdien draai ik vaker de takendienst dan die van de schoonmaak. Als het druk is, help ik met plezier mee bij de kamerschoonmaak. Ik vind vooral de combinatie van alle werkzaamheden erg leuk!" 

Wie zijn je collega's? 
"Mijn naaste collega is Nevin. Wanneer ik drie dagen per week de Taken verzorg, verzorgt zij dit tijdens de andere vier dagen van de week. Natuurlijk zijn de dames van de Housekeeping mijn collega's. Wanneer zij de kamerschoonmaak afronden, zorg ik er daarna voor dat de Versierservice, een Romantisch pakket of een andere verrassing op de juiste hotelkamers wordt gezet."

Hoe ziet je werkdag eruit? 
"Mijn werkdag begint om 11:00 uur, maar vaak ben ik er al om 10.30 uur om de werkdag rustig te beginnen in de kantine met een kopje koffie. Om 10:50 uur meld ik mij bij het kantoor van de afdeling Huishouding en vraag ik daar of er nog bijzonderheden zijn. Ondertussen pak ik de portofoon en log ik in op mijn tablet. Eenmaal ingelogd zie ik exact wat er die dag allemaal gedaan moet worden. Het aantal babybedjes, Romantische pakketten, Versier services, minibar pakketten, roze of bruine knuffelberen of een andere cadeau voor onze gasten. Wanneer al deze taken zijn uitgevoerd, heb ik meestal rond 14:00 uur pauze. Na deze break stap ik op de 'sta-op-stofzuiger" en stofzuig ik alle hotelgangen en liftenpleinen. Daarna pak ik de 'gewone' stofzuiger en stofzuig ik vanaf de hotelreceptie alle trappen naar de vierde verdieping. Tussendoor zorg ik dat alles voor de volgende dag goed klaarstaat, zodat mijn collega de volgende werkdag direct kan goed beginnen. Ik check of alle hotelgangen leeg en schoon zijn. Staat hier nog een babybedje of vuile vaat van de hotelkamers, dan ruim ik dat direct op. Tegen 17:00 uur loop ik naar de Hotelreceptie om te vragen of er nog taken zijn voor de afdeling Huishouding. Soms zijn er gasten die nog iets nodig hebben en dan doe ik dat nog snel. Zijn er geen bijzonderheden bij de Frontoffice? Dan zit mijn werkdag erop."  

Wat maakt jouw werk zo leuk?
 "Ik vind mijn werk bij de Huishouding heel leuk vanwege de afwisseling. Er zijn heel veel verschillende dingen die gedaan moeten worden tijdens een dienst. Ook ben je vaak het aanspreekpunt voor gasten wanneer je door de hotelgangen loopt. Ik vind het prachtig om de gasten te helpen met bijvoorbeeld schone handdoeken of met iets anders wat er nog mist op de kamer. En je blijft ook volop in beweging; de dagen dat ik de dienst Taken vervul, haal ik ruim de 10.000 stappen."

Wat heb je geleerd tijdens je werk in Preston Palace? 
"Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, heb ik geleerd om logisch na te denken. Daar vind je meestal de oplossing! Ik kom elke dag met veel plezier naar mijn werk, ik word blij van mijn collega's! Ik zie ze niet alleen tijdens het werk, maar buiten werktijd ontmoeten we elkaar ook tijdens een gezellig etentje of uitje van het Personeelsloyaliteitsprogramma." 

Piccobello! 
Wij worden blij van zo'n leuke collega als Esther bij de Afdeling Huishoudelijke Dienst. Ze doet het 'bellissima ' in haar team en dankzij haar elf jaar in Italië is het geen probleem om vanaf nu ook Italiaanse gasten in ons resort te verwelkomen. Esther heet ze graag 'Benvenuti a Preston Palace'!  

Solliciteren 
Wil jij ook zo'n leuke combinatiefunctie als Esther? Ontdek dat de mogelijkheden perfect op jouw privé wensen aansluiten. Kijk hier voor alle vacatures of stuur een Whatsapp via 06-52644733.