IMG_0267

Hier blijf je fit bij! 

Franky is Logistiek Medewerker! 

Het is een belangrijke taak: alle afdelingen in Preston Palace op tijd en van de juiste voorraad voorzien. Hoe en wie werkt er in het logistieke proces van ons grote resort? Wie zorgt ervoor dat de collega's van de Housekeeping de hotelkamers makkelijk en efficiënt kunnen schoonmaken? Wij spreken met Franky en hij geeft ons een kijkje in zijn werkzaamheden bij de afdeling Logistiek. 

Stel je even voor! 
"Ik ben Franky Robben, 62 jaar, geboren in Surabaya (Indonesië) en Medewerker Logistiek in Preston Palace. Dat is een fulltime functie van 38 uur, waarbij ik op verschillende dagen werk omdat ik soms ook in het weekend werk." 

Sinds wanneer werk je in Preston Palace? 
"Ik werk al bijna 29 jaar in Preston Palace. Ik zag destijds een advertentie in de krant waar ze een beveiliger voor de nachtreceptie zochten. Op 28 juni 1993 begon ik als Nachtreceptionist en dat heb ik twee jaar gedaan. Daarna bekleedde ik de combinatie functie Receptionist/Systeembeheerder. Vervolgens ben ik twaalf jaar Medewerker Receptie geweest, dat heb ik nog een half jaar gecombineerd met de afdeling Reserveringen, om daarna naar de afdeling Portiers te verhuizen. De functie van Portier heb ik 13 jaar vervuld. Tegenwoordig werk ik nog steeds in Preston Palace, maar dan als Medewerker Logistiek. "

Zo divers als zijn Preston Palace carrière is verlopen, zo veelzijdig is ook Franky's kennis. Hij heeft diverse beveiligingsdiploma's (Algemeen Beveiliger), een Electronica diploma en diverse Boekhouddiploma's. Deze man is breed geschoold en heeft een ruime werkervaring op vele afdelingen binnen ons resort. Zijn naaste collega's zijn tegenwoordig Afdelingshoofd Erwin, logistieke collega's Harun, Frank en Timothy. In het weekend komen Tom, Chris en Mathijs daar nog bij. Vanuit het magazijn is Erwin M. een naaste collega (Erwin is nu eenmaal een populaire naam onder onze collega's) en Pascal, Edo en Alie vertegenwoordigen het Tuinteam. Een club vol leuke collega's! 

Hoe zien je werkdagen eruit? 
"Op maandag, woensdag en vrijdag beginnen we om 09:15 uur. Dan maken wij de aquaria schoon (waaronder de Piranha's!) en worden de vissen gevoerd. Elke werkdag bij de Afdeling Logistiek begint om 10:00 uur. Dan worden de lege karren voor de vuile was op de gangen bij de hotelkamers gezet en de mix karren (hierin zit een mix van schone was voor werkkarren van de Huishoudelijke Dienst). Vervolgens bevoorraad je tot ongeveer 15:00 uur de werkkarren van de Medewerkers Huishoudelijke Dienst, die hiermee de hotelkamers schoon- en opmaken. Na 15:00 uur gaat de vuile was in waskarren naar de uitgang van het magazijn, waar de externe wasserij het ophaalt. Diezelfde wasserij voorziet ons ook van schone was. Daarmee vullen wij de mix- en werkkarren voor de volgende dag." 

"Als je een dag in het magazijn wordt ingepland, begint je werkdag om 07:00 uur en breng je de bestellingen rond voor de afdelingen. Vervolgens ga je de emballage en het afval verwerken, de bierkelder schoonmaken en waar nodig postmix pakken vervangen. Een bijkomende - maar niet onbelangrijke - taak is het spoelen van de bierleidingen. Een werkdag in de tuin is 'gewoon alles doen' om Preston Palace een goed aanzicht te geven voor de gasten bij binnenkomst en tijdens het verblijf."

Wat heb je geleerd tijdens jouw Preston Palace loopbaan? 
"Het maakt niet uit op welke afdeling je werkt; samen, met zijn allen moeten we er alles aan om Preston Palace draaiende te houden. Goed voorbeeld was de corona lockdown, we zijn één grote familie."

De toekomst? Die ziet er voor Franky rooskleurig uit. Nog zo'n vier jaar en dan gaat hij met pensioen. Maar 'achter de geraniums zitten' is geen optie voor hem. Misschien gaat hij wel weer terug naar de afdeling waar hij is ooit gestart, mijmert hij. Een paar uur per week werken in de beveiliging lijkt hem namelijk wel iets. Maar dat is toekomstmuziek. Op dit moment heeft Franky het naar zijn zin met zijn leuke collega's en veelzijdige baan bij de Afdeling Logistiek. En hij blijft er fit bij, gemiddeld legt hij per dienst zo'n 15 kilometer af! 

Net zo fit als Franky!
Wil jij net als Franky lekker fit blijven en genieten van een leuke baan in de logistiek? E-mail ons via deze link of stuur een Whatsapp via 06-52644733.