IMG_2387

"Mooi bedrijf volop uitdaging"

Tommy is nieuw bij Techniek en Onderhoud 

Sinds oktober 2022 is onze afdeling Techniek en Onderhoud een talent rijker. Mogen wij je voorstellen aan Tommy Ipskamp? Met een specialisme in de elektrotechniek is hij een aanvulling op ons technische team. In dit interview vertelt hij hoe zijn nieuwe baan ervaart. Lees je mee?

Hoe kwam je terecht bij Preston Palace?
"De vacature kwam ik toevallig online tegen. We hadden net een nieuw huis gekocht en ik wilde op mijn 34e wat anders proberen dan het werk wat ik toen deed. Sinds oktober 2022 ben ik in dienst als Medewerker Technische Dienst."

Hoe ziet je werkweek eruit?
"Ik werk 38 uur per week. Normaal gesproken van maandag tot vrijdag. Als ik die week storingsdienst heb, werk ik ook het weekend en ben ik de week daarna op maandag en dinsdag vrij."

Welke opleiding heb je gevolgd?
"Monteur Elektrotechnische installaties en Coördinator beveiliging."

Hoe ziet een werkdag eruit?
"Dat hangt af van welke type dienst ik draai. We werken met een soort roulatiesysteem. Je draait elke week weer een andere type dienst: zwembad dienst, kermis dienst, storingsdienst, klussen of algemene dienst. Mijn werkdag begint normaal om 08:00 uur tot 17:00 uur, maar als je de zwembad dienst draait, dan werk je van 07:00 uur tot 16:00 uur. Je start de dag natuurlijk met een bakje koffie en daarna begin je met de standaard werkzaamheden die bij de betreffende dienst horen. Daarna en tussendoor pak je ook storingen op die in Ultimo staan of de hele urgente waar je dan voor wordt gebeld."

Wat is Ultimo?
"Ultimo is het programma waar al onze storingen en dagelijkse werkzaamheden in staan. Hier worden ze tevens ook in gemeld door onze coördinator. Hij ontvangt de melding voordat ze bij ons terechtkomen en beoordeelt de urgentie e.d.. Zodra we de storing of standaard werkzaamheden klaar hebben, melden we deze gereed in Ultimo en gaan we verder met het volgende."

Met wie werk je de storingsdienst?
"De storingsdienst draai je in principe alleen. Doordeweeks is er de back up van je collega's die aan het werk zijn. In het weekend sta je alleen met een weekendhulp. Maar ook dan kan ik altijd mijn collega's om hulp vragen. De storingsdienst draai je om de vijf weken. Storingsdiensten worden alleen gedraaid door de Medewerkers Techniek en Onderhoud; de timmermannen of schilders draaien deze dienst niet."

Wie zijn je naaste collega's?
"Dat zijn Herman, Stefan, Harold, Wilco, Alfons, Henry en Gerald. Het complete team Techniek en Onderhoud bestaat daarnaast uit 4 timmermannen, 3 schilders, 3 mensen voor onderhoud tuin, 1 collega voor de klussen op de hotelkamers, 3 jonge collega's als weekendhulp. Dan hebben we ook nog 3 ondersteunende medewerkers die bij Techniek en Onderhoud meehelpen waar nodig, deze zijn er niet dagelijks. Dan is er een coördinator die o.a. verantwoordelijk is voor de planning en daarboven staat het Hoofd Techniek en Onderhoud. Hij overziet de grote projecten en heeft de eindverantwoordelijkheid voor de gehele afdeling Techniek en Onderhoud en alle technische zaken in en rondom ons resort."

Wat maakt je werk zo leuk in Preston Palace?
"In eerste instantie de collega's, maar ook het feit dat ik nu ook andere dingen in de techniek kan leren/mee kan werken. Zoals bijvoorbeeld zwembadtechniek en de attracties op de kermis. Zolang ik gemotiveerd en geïnteresseerd ben om nieuwe technieken te leren, nemen mijn collega's graag de tijd die nodig is om het goed aan mij uit te leggen. Dat is fijn. Wat ik ook bijzonder vind aan Preston Palace, is dat het zo groot is en elke dag wel wat anders brengt. Ik ben sowieso een positief ingesteld persoon en ben al snel blij, maar van de interactie met de gasten word ik ook vrolijk. De reactie van mensen nadat je ze geholpen hebt maakt het werk ook leuk."

Wat zijn je ambities?
"Voor nu focus ik me vooral op alle verschillende facetten van techniek die Preston Palace rijk is eigen te maken. Ikzelf kom uit de elektrotechniek, dus dat is op dit moment het enige waar ik in gespecialiseerd ben. Ook belangrijke kennis in ons familiehotel, maar ik wil meer leren en me graag breder oriënteren. Daar ben ik nu druk mee bezig."

Ook technisch ontwikkelen? Wil jij net als Tommy je verder (technisch) ontwikkelen in ons resort? Bekijk hier de vacatures en ontdek jouw favoriete functie. Wil jij eerst meer zien van Preston Palace? Plan een rondleiding via recruitment@prestonpalace.nl.