IMG_7813

"Ik krijg hier alle ruimte om het koksvak te leren."

Silva overtreft zichzelf! 

Silva is 41 jaar geleden geboren in Irak. Sinds 12 jaar woont ze met haar gezin in Nederland. Vanaf juni 2021 werkt ze in Preston Palace. Eerst als Medewerker Keuken, inmiddels als Kok. Lees hier hoe ze dankzij de goede begeleiding, een fijn team en haar enthousiasme zichzelf heeft overtroffen.

Hoe kwam je bij Preston Palace terecht? 
"Ik zag het op Facebook en ik heb een bericht gestuurd waarna ik direct werd uitgenodigd voor een gesprek. Ik mocht al snel in de Keuken meewerken. Dat had ik niet verwacht!"

Hoeveel dagen werk je?
"Ik werk 38 uur per week. Op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en afwisselend op een zaterdag of zondag. Het is goed te combineren met de zorg voor mijn gezin. Mijn oudste dochter werkt trouwens ook in Preston Palace. Zij werkt in de kermis", spreekt een trotse mama Silva.

Wat maakt Preston Palace als werkplek zo prettig voor jou? 
"Het samenwerken met veel verschillende culturen, die vrijheid om dat contact te mogen maken is in Irak ondenkbaar. Hier kan het gewoon! Ook zijn de afwisseling van het werken in verschillende restaurants en de vakkennis die ik hier dagelijks leer erg prettig."

Hoe ziet een werkdag eruit?
"Vandaag ben ik om 15:00 uur gestart. Je bereidt samen de buffetten voor, na een korte pauze worden de gerechten op de buffetten geplaatst. Wanneer het buffet is geopend, controleer je en vul je aan waar nodig. Er zijn ook gasten die je een vraag stellen en dan ben je niet alleen Kok, maar ook Gastvrouw. Dat is erg leuk! Na de sluiting van het buffet ruimen we samen af en zit de werkdag erop."

Wat is jouw favoriete gerecht?
"Alle Nederlandse gerechten, maar ook pasta's en aardappelgratin vind ik erg lekker. En dolma! Dat is een typisch Irakees gerecht dat ik graag maak. Ik ben dol op koken." 

Waar mogen wij jou 's nachts voor wakker maken? 
"Koffie - zonder twijfel! - met chocolade. Bij voorkeur puur. Mmmmm, hier word ik altijd blij van." 

Wie zijn je naaste collega's? 
"Ik werk in een team van Keukenmedewerkers, Koks en de Sous Chef stuurt ons team aan. Ook werken wij samen met de afdelingen Horeca en Housekeeping." 

Hoe zie je de toekomst? 
"Ik wil graag nog meer technieken leren. In september ga ik deelnemen aan de cursus Basis Kok. Deze wordt in samenwerking met het ROC van Twente georganiseerd. Ik krijg deze kans van Preston Palace en die pak ik graag aan. Misschien maak ik nog wel promotie!" 

 

Wil jij net als Silva jezelf ontwikkelen in ons resort? Bekijk hier de vacatures en pak ook jouw kans in Preston Palace!