IMG_2791

"Plezier en doorzettingsvermogen"

Van Horeca Medewerker naar Manager? Evelien maakt het waar! 

In 2019 startte ze als Horeca Medewerker in Preston Palace. "Promotie maken en plezier in het werk blijven houden" waren toen al haar ambities. Anno 2023 interviewen we Evelien opnieuw en heeft ze haar droom waargemaakt. Hoe haar nieuwe functie als Floormanager bevalt en wat het volgende doel is? Dat lees je hier! 


Gefeliciteerd met je promotie. Hoe gaat het met je? 
"Dank je wel, ik ben supertrots op mezelf! Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Toen er in 2022 een vacature als Floormanager vrijkwam, heb ik de kans gewaagd en gesolliciteerd. Om een beetje handig te worden met het leidinggeven, ben ik eerst Shiftleader geworden en heb ik mijn diploma Leidinggeven behaald. Als Shiftleader zorg je voor de planning en tafelsetting in San Remo of Midtown. Je zorgt ook voor een goede communicatie tussen het personeel en de keuken, maar ook met de gasten. Na een proefperiode ben ik per 1 januari 2023 officieel Floormanager."
 

Wat houdt je nieuwe functie in? 
"Ik werk 32 uur per week, verspreid over verschillende dagen en om het weekend ben ik vrij. Er zijn twee verschillende diensten. De ene dag ben je Floormanager in het buffetrestaurant Ribbleton en draai je het ontbijt of het diner. De andere dag ben je Floormanager 'algemeen', waarbij je de dag- of de avonddienst werkt. Elke dienst begint met het lezen van het logboek van de vorige dag. Ook kijk je of er bijzonderheden zijn voor de komende dagen. Dit kunnen verschillende dingen zijn, zoals een extra koffiebuffet in een van de barretjes of een vergadergezelschap in een van de vergaderzalen. Wanneer ik 'algemeen' sta en ik heb het logboek gelezen, ga ik naar alle afdelingen om een praatje te maken met collega's en te kijken of er nog bijzonderheden zijn. Ik controleer het rooster en wanneer er iets niet klopt of veranderd wordt, bespreek ik dit met de Duty Manager."

Zorgen dat alles vlot verloopt 
"Je hele dienst zorg je ervoor dat alles naar behoren verloopt en je speelt hierop in. Ik vind het leuk om mee te helpen. Mij ga je dus ook veel zien op de werkvloer. Zo help ik, wanneer nodig, mee bij de à la carte restaurants San Remo of Midtown of sta ik glazen te spoelen achter de bar. Wanneer er kleine klusjes zijn op een hotelkamer, word ik hiervoor opgeroepen via de porto door de receptie en probeer ik dit op te lossen. Als ik ergens niet uitkom of iets niet weet, vraag ik dit aan een collega Floormanager of de Duty Manager. Je staat er nooit alleen voor, dus je hebt altijd iemand om op terug te vallen. Je hebt veel contact met collega's van alle afdelingen. Maar ook met de gasten, waarmee ik altijd een praatje probeer te maken. Een glimlach en een vriendelijke 'goedendag' kunnen al een heel verschil maken. Wanneer je een sluitdienst draait, zorg je ervoor dat alle afdelingen schoon, opgeruimd en klaar zijn voor de volgende dag. Ik loop nog een laatste ronde om alles te checken, schrijf collega's uit zodat de Duty de laatste check kan doen en dan klok ik uit."


Welke boodschap wil je de gasten en lezers meegeven? 
"Tegen gasten en toekomstige gasten: welkom bij het mooiste, leukste en gezelligste familiehotel van Nederland! Tegen collega's en nieuwe medewerkers zou ik willen zeggen dat wanneer je plezier in je werk hebt en een dosis doorzettingsvermogen, je heel ver kan komen bij Preston Palace."


Nu je dit hebt bereikt, heb je vast weer nieuwe toekomstplannen?
"Haha, in de toekomst blijf ik bij Preston Palace werken, natuurlijk. Ik maak wel eens de grap dat ik drie jaar als Horeca Medewerker heb gewerkt, nu drie jaar als Floormanager en daarna als Duty Manager. Witte blouse, zwarte blouse, blauw pak. Ik heb geen idee waar ik over twee jaar sta, maar zeker is wel dat het bij Preston Palace is!". Wij zijn ook trots op de mooie groei van onze gewaardeerde collega en wensen haar veel succes in haar nieuwe functie. En zou ze echt een grapje maken of zit er een seintje in dit geintje? Wij hebben zo'n vermoeden dat dit niet de laatste promotie van Evelien is en blijven haar volgen. 


Wil jij ook meer waardering, plezier en wellicht promotie? 
Wil jij net als Evelien iedere dag met plezier aan de slag, gewaardeerd worden om je unieke talenten en daarbij promotie maken in ons horecabedrijf? Solliciteer via deze link of stuur jouw vraag via WhatsApp (06-52644733).