IMG_0683

Meewerken van plan tot project! 

Vincent is Timmerman in Preston Palace 

Hij werd 54 jaar geleden geboren op een boerderij in Haaksbergen en het timmeren zat er al vroeg in bij Vincent. Op z'n 15e maakten ze van het varkenshok een timmerwerkplaatsje en dat breidde in de loop van de jaren alleen maar uit. Het is dan ook geen wonder dat hij tegenwoordig zijn timmertalent volop benut in zijn dagelijkse werkzaamheden. Sinds 2018 is hij Timmerman in Preston Palace en dat bevalt hem goed. Hoe hij meebouwt aan de mooiste projecten en afwisselende reparatie- en onderhoudswerkzaamheden verricht in een resort dat '24-7' geopend is, vertelt hij in dit interview. 

Stel je even voor: 
"Mijn naam is Vincent ter Huurne, ik ben 54 jaar en mijn functie is Timmerman bij de afdeling Techniek en Onderhoud in Preston Palace. Ik werk fulltime van maandag t/m vrijdag. Mijn werkdagen beginnen om 07:30 uur en eindigen om 16:30 uur."  

Welke opleiding heb je gevolgd? 
"Ik volgde de LTS-opleiding Timmeren en schoolde mezelf bij met aanvullende cursussen. Ik ben altijd Timmerman geweest en ken alle facetten van het vak." Van traditionele bouw, onderhoud, skeletbouw; Vincent heeft overal ervaring mee en doet zijn werk met veel plezier. 

Wat maakt je werk zo mooi? 
"Het mooiste vind ik het precisiewerk - 'the finishing touch '- , het meedenken met de bijzondere projecten en het werken met mooie houtsoorten en andere materialen. Dankzij mijn ervaring word ik betrokken in de uitvoering van nieuwe plannen en krijg ik veel vrijheid in mijn dagelijkse werk."

Alles is techniek 
Een ronde door het uitgaanscentrum van Preston Palace met Vincent levert dan ook vele stops op bij alle nieuwe projecten en afgeronde renovaties. Van Preston Palace Central - "Zie deze lambrisering en de plafonds'- , bij Peppermill - "Kijk, die lampen hebben wij ook gemaakt" tot onderhoud van stoelen, plinten en kasten in Ribbleton, kanonnen in Riviera zwemparadijs en de houten brug in de buitentuin. Vrijwel alles is mede gerealiseerd door de medewerkers van de afdeling Techniek & Onderhoud van Preston Palace. Die kunnen alles maken! 

Bruggenbouwer 
Vincent bouwt de brug in de buitentuin, maar is figuurlijk een bruggenbouwer. In zijn team met Stephan en Jeroen als naaste collega's voelt hij zich als professional mede verantwoordelijk voor het verzorgen en correct opleveren van de projecten, de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Hoe ziet je werkdag eruit? 
"Geen werkdag verloopt hetzelfde. Je verricht onderhoudswerkzaamheden, je hebt verschillende projecten maar er kan ook zomaar een klus tussendoor komen die voorrang moet krijgen. Dat maakt het juist zo leuk! Het is afwisselend, ik kan mijn creativiteit erin kwijt en alles is onder een dak bij elkaar. Heel anders dan een traditionele timmerman op een bouw."

Timmerwerkplaats 
Ook aan de royale timmerwerkplaats is goed te zien dat Vincent van orde en netheid houdt. Alles ligt op z'n plek, de professionele machines zijn goed onderhouden, de voorraden zijn efficiĆ«nt gestald in het magazijn en worden goed bijgehouden. Bovenal is hij zeer secuur; een eigenschap die voor een timmerman zeer goed van (water)pas komt. 

Handige hobby's 
Dat timmeren zijn lust en zijn leven is, blijkt ook uit zijn vrijetijdsbesteding. "Mijn jaren '50 woning heb ik van fundering tot nok gerenoveerd. Ik word blij van mooie dingen realiseren en klus graag in mijn schuur. Midwinterhoorn blazen is ook al jaren een hobby van mij." En die midwinterhoorn? Natuurlijk heeft hij die ook zelf gemaakt.  

Wat heb je geleerd van jouw werk in Preston Palace? 
"Er is altijd iets te doen in zo'n groot hotel. Wij repareren ramen, kozijnen, deuren; eigen 'alles wat draait'! En je doet daarbij zoveel meer dan een standaard timmerman. Je mag meedenken met projecten, ik deel mijn vakkennis met nieuwe collega's en daarbij maken de afwisselende werkzaamheden in een gezellig team het leuk. Ik hoop dat ik dit nog lang mag doen bij Preston Palace."

Technisch talent 
Het team van de afdeling Techniek en Onderhoud bestaat in totaal uit 21 medewerkers en afdelingshoofd Marco Vlutters. In het team zijn All-round medewerkers, schilders en timmermannen. Nieuw technisch talent is altijd welkom. Zoek je bijvoorbeeld een fulltime baan, parttime, stage of een bijbaan als zaterdaghulp? Check deze link of stuur een Whatsapp via 06-52644733.