IMG_1802

Yaron is Medewerker Horeca

Yaron werkt vanaf 2016 bij de grootste afdeling van ons All-in Family Resort. Door zijn gastvrije service worden onze gasten gezien en gewaardeerd. Dat doet hij niet alleen, samen met zijn collega's zorgt hij ervoor dat elke bezoeker een onvergetelijke tijd beleeft. Zijn werkzaamheden zijn afwisselend, hij werkt zowel in het uitgaanscentrum als in de restaurants Ribbleton, San Remo of Peppermill. Niet alleen gasten vinden het leuk met hem, ook collega's worden blij van Yaron. 

Stel je even voor: 
"Mijn naam is Yaron Montagne, ik ben 26 jaar en ik ben Medewerker Horeca in Preston Palace. Gemiddeld werk ik zo'n 30 uur per week, verdeeld over doordeweekse dagen en tijdens weekenden. Ik werk dag- en ook avonddiensten." 

Hoe kwam je terecht in Preston Palace?
"Ruim vijf jaar geleden ben ik vanuit Rotterdam verhuisd naar Almelo, omdat mijn familie hier vandaan komt. Ik ben toen op korfbal gegaan en daar ontmoette ik iemand die bij Preston Palace werkte. Die heeft mij uiteindelijk gezegd dat ik ook eens moest solliciteren bij Preston Palace."

Had je altijd de functie van Medewerker Horeca al? 
"In principe ben ik altijd Medewerker Horeca geweest, maar dankzij mijn werkervaring heb ik extra taken erbij gekregen. Zo help ik met de schoonmaak en werk ik nieuwe medewerkers in ." 

Wie zijn je naaste collega's?
"Ik werk nauw samen met de Horeca Medewerkers, Floor Managers, Duty Managers, Technische Dienst, Keuken, Huishoudelijke dienst, Animatie en de Receptie. Eigenlijk met alle afdelingen in het gebouw."

De afdeling Horeca is de grootste operationele afdeling van Preston Palace. Het Horecateam bestaat in totaal uit  150 Horeca Medewerkers, 9 Floor Managers, 4 Duty Managers en een Horeca Manager. Deze afdeling valt onder de eindverantwoordelijkheid van Operationeel Directeur Sebastiaan de Korte. 

Hoe ziet een werkdag eruit?
"Elke werkdag is verschillend, want ik heb geen vaste werkplek of werktijden. Ik start wel elke dag met dezelfde routine; bij binnenkomst loop ik naar mijn afdeling om mijn jas weg te leggen en doe ik mijn sloof om. Dan langs de Hotelreceptie om koffie te halen voor de receptiemedewerkers en thee voor mezelf. Daarna zijn de werkzaamheden gevarieerd. Meestal sta ik in het uitgaanscentrum bij Preston Palace Central, de speluitgifte of in de barstraat en help ik andere afdelingen wanneer het nodig is."

Dagdiensten beginnen tussen 07:00 uur tot  09:00 uur, avonddiensten beginnen vanaf 17:00 uur. Ook tussendiensten zijn mogelijk, waardoor er 'flexibel' gepland kan worden. Ideaal! De werkkleding van een Horeca Medewerker bestaat uit een zwarte pantalon, zwarte schoenen, witte Preston Palace blouse en een Preston Palace sloof. 

Wat maakt je werk zo leuk in Preston Palace?
"Het sociaal contact met gasten en collega's. Zo bouw je een relatie op met mensen met wie ik al jaren mee werk en vaste gasten. Daarnaast is er veel afwisseling van werkdagen waardoor het niet snel verveelt."

Wat heb je geleerd in Preston Palace?
"Belangrijke zaken zoals hygiƫne, etiquette, veiligheid, dranken kennis en horeca. Maar voor mij is het belangrijkste dat iedereen unieke talenten heeft, iedereen is anders en toch kan je goed met elkaar samenwerken. Er zijn vaak meerdere goede oplossingen/werkwijzes."

Hoe zie je de toekomst?
"Wat er op de lange termijn gebeurt is nog niet duidelijk, ik denk niet zoveel aan de toekomst. Al hoop ik wel dat de avond artiesten, evenementen en bijbehorende drukte van de bezoekers van het uitgaanscentrum weer snel terug gaan komen. Dat mis ik!"

Waar word je blij van?
"Gasten die zich welkom voelen bij ons, samenwerken met verschillende collega's, gasten die mij herkennen van vorige keer en andere medewerkers blij maken met koffie."

Wil je nog iets toevoegen aan dit interview?
"Jazeker, mijn complimenten aan de directie. Die ondanks alle maatregelen en restricties goed voor hun personeel blijven zorgen."

Plezier 
Haal jij net als Yaron ook plezier uit de zorg voor gasten en collega's? Maak jij ook graag het verschil bij de afdeling Horeca of wil jij meer weten over een andere functie binnen ons All-in Family Resort? Stuur ons een bericht via deze link of stuur ons een Whatsapp via 06-52644733.