IMG_4894

Medewerkers slagen met glans! 

Wij motiveren onze medewerkers om nieuwe leerdoelen te bereiken. Dat is zeker gelukt met dit unieke en leerzame Keuken theorie- en praktijkproject in samenwerking met ROC van Twente en Endoor bedrijfsopleidingen.

Bij Preston Palace blijven wij investeren in de ontwikkeling van ons resort en in de groei van ons gewaardeerde team. Daarom bieden wij als werkgever onze werknemers mooie kansen om te blijven leren. Een voorbeeld daarvan is deze geslaagde 'custom made training' in samenwerking met ROC van Twente en Endoor bedrijfsopleidingen.

Volledig afgestemd op Preston Palace 
Dit leerproject is volledig afgestemd op de keuken en menukaart van Preston Palace. Eefje Donders (Manager Onderwijs Horeca Vakopleiding ROC van Twente): “Voorafgaand aan het ontwikkeltraject van de trainingen kregen we letterlijk een kijkje in de keuken. Samen met Paul Bekhuis (docent ROC van Twente), Frank Stehr (senior instructeur ROC van Twente) en Jurjen Lohuis (Keukenmanager Preston Palace) is de inhoud bepaald". 

Maatwerk in optima forma
"De training is echt helemaal op maat gemaakt. Het gaat over de ingrediënten en recepturen, gerechten en componenten die Preston Palace op de kaart heeft staan. Dit is maatwerk in optima forma op een zeer professionele en gastvrije locatie", aldus Arjan Bieleveldt.

Werknemers op eigen locatie
De groep deelnemers bestaat uit huidige werknemers van Preston Palace die gemotiveerd zijn om bij te leren. Frank Stehr: “Normaal geef ik les aan 16-jarige studenten. Nu ligt de gemiddelde leeftijd van de deelnemers hoger. De oudste deelnemer werkt al 25 jaar bij Preston Palace. Dat is anders lesgeven! De groep staat anders in het leven: ze hebben een partner, kinderen, zelfs kleinkinderen. Voor hen is het echt een baan, hun inkomen. De intrinsieke motivatie is dan ook veel groter. Ik vond het ontzettend gaaf om elke week les te geven aan deze enthousiaste en gemotiveerde deelnemers!”.

Verfijnen vaardigheden
Onze collega's hebben zich de afgelopen maanden toegewijd aan het verfijnen van hun culinaire vaardigheden. Van kooktechnieken tot ingrediënten en dieetwensen, onze collega's van de afdeling Keuken hebben alles geleerd om onze gasten de best mogelijke ervaring te bieden.

Twee intensieve modules 
De training omvatte twee intensieve modules, elk van tien weken, waarin de deelnemers intensief les kregen. Van de basisbeginselen tot geavanceerde technieken, ze hebben alles geleerd. 

Glans 
Na maanden van theoretische uitleg en praktijk opdrachten, was daar het moment waar iedereen naar uitkeek: de uitreiking van het certificaat Training Basiskok & Allround Kok aan de deelnemers. Allen hebben ze hun diploma behaald, met glans!  

Bekroning op het harde werken 
"Gefeliciteerd aan elk van hen voor hun harde werk, toewijding en passie. Ze zijn klaar om de nieuwe kennis en vaardigheden toe te passen in onze restaurants en onze gasten te blijven verwennen", aldus Jurjen Loohuis.

Dienstverlening voor medewerkers
De training wordt niet alleen aangeboden om de gasten nog beter van dienst te kunnen zijn. Het is ook een dienstverlening naar de medewerkers van Preston Palace: “We vinden het belangrijk dat onze medewerkers plezier houden in hun werk. Dit hopen we te bereiken door hen steeds meer nieuwe dingen te leren en hierdoor te enthousiasmeren om door te blijven groeien”, vertelt Chantal Monsma (Hoofd Personeelszaken Preston Palace).

Onderscheidend 
Sebastiaan de Korte (Operationeel Directeur Preston Palace): "Wij zijn trots dat dit unieke project boven verwachting is verlopen. Dit aanbod onderscheidt ons van andere werkgevers, is zeer waardevol voor onze werknemers, onze gasten profiteren ervan en daarmee draagt het bij aan het grote succes van Preston Palace".

Daag jezelf uit
Bij Preston Palace houden we van voortdurende groei en ontwikkeling en deze prestatie is daarvan het levende bewijs. Wil jij jezelf ook uitdagen en met ons nieuwe doelen bereiken? Bekijk hier alle vacatures in ons resort en solliciteer!