20220524_161213

‘Is Preston Palace ook leuk voor gezinnen met een baby, dreumes of peuter?’ Een vraag die ons geregeld wordt gesteld, en natuurlijk nemen we die proef graag op de som. Detective Reza (4) neemt zijn vriendinnetje Nola (1,5) mee naar het all inclusive family resort in Almelo om samen te spelen, zwemmen, smullen en knuffelen met beer Alice. Je kunt tenslotte pas een kritisch oordeel vellen, als je echt alles hebt uitgeprobeerd. Eén ding wordt ons al snel duidelijk: met een vakantie naar Preston Palace kun je niet vroeg genoeg beginnen!

Blog Kids Vakantiegids

Een warm weerzien met Alice
“Zullen Preston en Alice al wakker zijn?” vraagt Reza zich af wanneer we de parkeerplaats van Preston Palace op rijden. De grote bruine en roze beren wonen in hun eigen berenhuisje in het hotel, en onze detective herinnert zich nog van zijn vorige bezoek dat de beren wel héél véél 'aan het slapen' zijn. Maar vandaag hebben we geluk. Wanneer we de auto uit stappen staat Alice ons al op te wachten voor een dikke berenknuffel! Nola vindt haar eerste kennismaking met Alice nog wel een beetje spannend, maar ontdooit al snel als ze ziet hoe haar vriendje de grote roze beer vol enthousiasme is haar armen springt.

Extra lang genieten van all-inclusive
Onze kamer is vanaf 15:00 uur beschikbaar, dus we hebben alle tijd om op verkenning te gaan. Maar eerst: lunch! Het voordeel van een vervroegde check-in, is dat je je verblijf meteen goed kunt beginnen met een lekkere lunch in buffetrestaurant Ribbleton. Wanneer je om 12:00 incheckt mag je namelijk direct van alle faciliteiten, inclusief het restaurant, gebruikmaken.

De keuze is enorm: van verse broodjes, soep en salades tot warme gerechtjes en natuurlijk genoeg lekkers voor de kleintjes. Er staat een magnetron bij het buffet, zodat je gemakkelijk zelf een hapje of flesje warm kunt maken. Maar Nola gaat voor een lekkere krentenbol en fruithap, we zijn tenslotte op vakantie ; )

 

Bij te boeken extra's
Het all-inclusive arrangement inclusief overnachting, eten en drinken en alle hotelfaciliteiten is standaard van 15 uur op de dag van aankomst tot 11 uur op de dag van vertrek. Je kunt een vervroegde check-in vanaf 12 uur of een late check-out tot 14 of 19 uur bijboeken, zodat je extra lang van het zwembad, de spelotheek, de bioscoop en andere faciliteiten kunt genieten. Let op: je hotelkamer is daarbij wel pas vanaf 15 en tot 11 uur beschikbaar. Heeft je kleintje nog een middagslaapje nodig, dan is het handig om een draagzak of kinderwagen/buggy mee te nemen, waarmee je een rustig hoekje kunt opzoeken. Of ga voor een arrangement van 2 nachten, zodat je kleintje op de middelste dag van het verblijf gewoon op de hotelkamer kan slapen.

Check alle bij te boeken extra's, zoals de versierservice waarmee je verblijf écht een feestje wordt!

Speelparadijs voor kleintjes
Met gevulde buikjes vervolgen we onze verkenning. Reza is hier vaker geweest en kent inmiddels de weg. Enthousiast neemt hij de kersverse detective mee op sleeptouw. “Kijk Nola, hier is ‘Monkey Town’” presenteert hij de Spelotheek vol trots – Reza noemt nu eenmaal alles waar je kunt klimmen, glijden en klauteren Monkey Town. Nola begint te glunderen alsof ze in het paradijs is beland. En zo zou je deze indoor speeltuin ook wel kunnen noemen: een speelparadijs voor kids tot een jaar of 7.

Het is heerlijk om te zien hoe de kleintjes hier naar hartenlust hun eigen gang kunnen gaan in een veilige en super babyvriendelijke omgeving. Reza bouwt met de grote blokken en roetsjt van de glijbaan, terwijl Nola keer op keer in en weer uit het ‘knibbel knabbel knuisje-huisje’ klautert.  Maar de absolute favoriet is zonder twijfel het grote springkussen, waar de twee eindeloos op en neer deinen en schaterlachend over elkaar heen rollen.

Veiligheid voorop
Aan de Spelotheek grenst een terras, waar papa’s en mama’s lekker kunnen zitten, terwijl de kids aan het spelen zijn. Je houdt hier gemakkelijk een oogje in het zeil, want de Spelotheek is een afgesloten ruimte, zodat de kids er niet ongezien vandoor kunnen gaan. Wij vinden het stiekem ook wel erg leuk om het kind in onszelf weer naar boven te halen, en bouwen, springen en rollen lekker mee. In de Spelotheek zelf staan een aantal picknicktafels, zodat ook de kids tijdens het spelen even van een verkoelend drankje kunnen genieten. De drankjes die mee naar binnen gaan, moeten overigens wel even worden overgeschonken in de plastic bakers die hiervoor klaarstaan. Dat is natuurlijk wel zo veilig voor de spelende kindjes. Zo wordt hier echt aan alles gedacht.

Uit eten in het nieuwe restaurant
We dineren vanavond in Peppermill Food & Bar, een van de nieuwste aanwinsten van het hotel. Alles wat je hier eet en drinkt is ook gewoon bij het all-inclusive arrangement inbegrepen, toch voelt een echt als een avondje uit wanneer je aan tafel bediend wordt. En hoewel een buffet met kleine kinderen natuurlijk hartstikke handig is, is het ook wel gezellig als je gewoon met z’n allen aan tafel kunt blijven zitten. Op het menu van Peppermill staan Amerikaanse klassiekers zoals Mac & Cheese, Fried Chicken en Barbecue Short Ribs. Onze detectives kiezen voor American Pancakes en een lekker kinderijsje toe.  

Jonge gezinnen 
Preston Palace is helemaal voorbereid op de komst van jonge gezinnen, en dat merk je aan alles. Van een magnetron in het restaurant tot de plastic bekers bij de spelotheek. Ook is er genoeg aanbod voor kleintjes in de restaurants, liggen er kleurplaten met kleurtjes klaar om de kids aan tafel zoet te houden, en vind je een verschoningsruimte op het toilet.

Een kijkje in de indoor kermis
Een van de bekendste en meest unieke USP’s van Preston Palace is Boardwalk, de indoor kermis met 8 toffe attracties en heel veel leuke speeltoestellen. Onze detectives zijn nog een beetje te klein voor de spannende Disk’O, Energy Storm en Botsauto’s, maar vinden het wel leuk om even een kijkje te nemen in de indrukwekkende donkere hal boordevol kleurrijke lichtjes. Al zijn ze nog nét iets meer onder de indruk van de kleurrijke gang richting Boardwalk, waar ze over een rollercoasterrail balanceren, langs een metershoog schilderij van hun favoriete beren. Voor kids zit het grote plezier soms juist in de kleine dingen.

Boardwalk 
Tijdens schoolvakanties, op woensdag en vrijdag en in het weekend is Boardwalk geopend van 14 tot 23 uur.  Op maandag, dinsdag en donderdag gaan de attracties op 19 uur openen. Voor hotelgasten en gasten die gebruikmaken van een dag-/avondarrangement is de toegang tot Indoor Kermis Boardwalk inbegrepen, net als de drankjes, ijsjes en snacks. Een dagje naar de kermis kan ook, dit kost € 9,50 voor kids van 3 t/m 7 jaar en € 9,50 voor volwassenen.

Zwemmen onder de sterren
Stel je eens voor dat je kunt zwemmen in het donker, onder een fonkelende sterrenhemel, tussen vissen, slangen, apen en andere jungledieren. Op een plek waar je tropische vogels hoort fluiten, en het zo nu en dan begint te donderen tot er plotseling een tropische regenbui op het water klettert. Dat klinkt toch haast als een droom? Reza en Nola moeten dan ook een paar keer met hun ogen knipperen wanneer we zwemparadijs Riviera binnekomen. “Wat is het hier móóóí” roept Reza enthousiast. De vriendjes zijn helemaal onder de indruk van alles wat ze zien en horen en laten zich met grote ogen ronddobberen door het water dat volgens Reza bijna net zo groen is als de hulk. Als ze even later het peuterbadje ontdekken zijn alle remmen los. In het ondiepe, warme water kunnen de detectives heerlijk vrij spelen, springen, spetteren en onder de papegaai door glijden.

Ideaal: het zwembadgedeelte rond het peuterbad is ‘afgesloten’ met een hekje, zodat kleintjes niet zomaar naar het grote bad kunnen lopen. Ook staat er in dit gedeelte een babybox, waar je je kleintje veilig in kunt zetten als je even je handen vrij wilt hebben. Of waar je baby een powernapje kan doen. Lekker wegdromen, terwijl je je in een tropische jungle waant, hoe relaxed is dat!

Nieuws voor snelle sliders
Binnenkort krijgt het zwemparadijs van Preston Palace een gloednieuwe interactieve glijbaan, wat een bezoekje aan Riviera nóg leuker maakt. Vanwege de werkzaamheden – waar je verder overigens niets van merkt – is de stroomversnelling tijdelijk gesloten. Maar dat maakt voor onze kleine waterratjes niets uit, die hebben meer dan genoeg aan het peuterbad met glijbaantje, sproeier en vrolijke aapjes.

Nagenieten op het balkon
Na 2 dagen zit ons avontuur er helaas weer op. Of Preston Palace geschikt is voor een baby, dreumes en peuter? Zéker weten! Bij alle faciliteiten en activiteiten wordt er duidelijk rekening gehouden met jonge bezoekers, en dat is – zeker voor kersverse ouders – heel erg prettig! Enig ‘minpuntje’: met kleine kids ben je wat eerder aan je kamer gebonden. Je kúnt natuurlijk een babyfoon meenemen, zodat je als ouder(s) nog wat kunt drinken in een van de gezellige barretjes als de kleine slaapt, maar dat vind ik persoonlijk niet zo prettig. Mijn tip: boek een Royal kamer met balkon, en neem wat lekkers mee uit de Snackcounter. Of ga eens lekker op tijd naar bed, dat is voor jonge ouders tenslotte óók vakantie ; )


Wat kost dat nou met een kleintje?
Voor kids tot en met 2 jaar betaal je altijd € 15 per nacht. Dat is inclusief een babybedje, aankleedkussen en luier-emmer op de kamer, en een verrassing voor de baby. Grotere kids van 3 tot en met 17 jaar ontvangen overigens 50% korting op het volwassen tarief voor alle hotelovernachtingen. Benieuwd naar de beste deal voor jou? Bekijk de all-inclusive aanbiedingen.