IMG_2985

Preston Palace Academie is geslaagd!

Deze unieke samenwerking is een groot succes

Begin 2022 is een nieuwe BBL-opleiding van de Preston Palace Academie gestart. Een opleidingstraject in Preston Palace in samenwerking met het Endoor | ROC van Twente. Op dinsdag 31 januari 2023 was de feestelijke afsluiting van het succesvolle schooljaar. Grote glimlachen, trotse families, persoonlijke toespraken, daverend applaus en voor alle 14 deelnemers dat felbegeerde MBO-diploma. Een resultaat om trots op te zijn.

Bijdrage aan groei en ontwikkeling 
Om een bijdrage te leveren aan persoonlijke groei en ontwikkeling biedt Preston Palace alle medewerkers, die de betreffende MBO-kwalificatie nog niet hebben behaald, de kans om gratis de MBO-opleiding niveau 3 Allround medewerker facilitaire dienstverlening te volgen. Een MBO-opleiding die naadloos aansluit bij de beroepscontext waarin de medewerkers werkzaam zijn in het All-in Family Resort.

Werken en leren op één locatie
De aangeboden opleiding van de Preston Palace Academie is een BBL-opleiding. BBL staat voor de beroepsbegeleidende leerweg. Het behoort tot het middelbaar beroepsonderwijs dat wordt gegeven op het Endoor | ROC van Twente, dé beroepsopleider van de regio. Het mooie van dit project: de werknemer hoeft voor deze opleiding niet naar het ROC. De opleiding vindt, net als de werkzaamheden, plaats in Preston Palace. De vertrouwde omgeving maakt het, dat de stap sneller wordt gezet door de medewerkers. 

Vier modules
Er werden binnen een schooljaar vier modules gevolgd (Faciliteert Events, Facilitaire Zaken, Relatiebeheer en Begeleiden). Onderwerpen die aan bod kwamen: faciliteren van bijeenkomsten, logistiek, veiligheid, onderhoud van ruimten/apparatuur, maar ook werken met systemen, bewaken van budgetten en begeleiden van medewerkers. Elke module bestond uit zes bijeenkomsten van een dagdeel (4 à 5 uur) en een academiedag in Preston Palace.

Knappe prestatie 
Na dit intensieve schooljaar is het tijd voor de uitreiking van het erkende MBO diploma niveau 3. Het behalen van dit diploma is een knappe prestatie, omdat de versnelde studie van twee jaar binnen een jaar is afgerond én gecombineerd werd met een baan in Preston Palace. Naast het behalen van het certificaat is het ook de persoonlijke groei en ontwikkeling die wordt gevierd. Marco van den Berg (docent Facilitaire zaken ROC) heeft bij het officiële moment een persoonlijk woord voor elke medewerker. 

Verschillende motivaties 
"Ondanks dat er verschillende motivaties zijn om aan dit traject deel te nemen, is er één gemeenschappelijk doel en dat is dat diploma behalen. Voor de één een wat makkelijker doel dan voor de ander. Persoonlijke omstandigheden, de aangeboden lesstof of het omgaan met de communicatiemiddelen speelden daarbij een rol. Maar altijd was daar de steun, hulp en motivatie van de groep, waardoor dit mooie resultaat ook echt aan de gehele groep te danken is.", deelt een trotse Van den Berg. 

Samenwerken staat centraal 
Chantal Monsma (HR Manager Preston Palace) beaamt dit. "Samenwerken staat centraal bij al onze projecten. Zo is de Preston Palace Academie ontstaan uit de wensen en praktijkervaring van Preston Palace, gecombineerd met maatwerk en expertise van het ROC van Twente | Endoor. Daarnaast is er de betrokken wijze waarop er tijdens de Preston Palace Academie is samengewerkt tussen docenten en medewerkers; dat is heel bijzonder te noemen. Er is een hechte groep ontstaan. Wij kunnen gerust stellen dat iedereen boven zichzelf is uitgestegen."

Mooie toekomst  
De plannen voor de toekomst verschillen per medewerker. De een gaat nóg een vervolgopleiding volgen. De ander wil met de opgedane kennis doorgroeien binnen Preston Palace. "Zolang je in jezelf gelooft en niet opgeeft, dan zijn de mogelijkheden eindeloos.", aldus Van den Berg. Een boodschap die ook door Preston Palace wordt opgepakt. "Er zijn alweer nieuwe ambitieuze toekomstplannen voor de Preston Palace Academie. Maar daarover later meer!", aldus Monsma.

Iets voor jou? 
Lijkt het jou ook leuk om te werken én je te ontwikkelen in Preston Palace? Je kan meer dan je denkt en wij helpen jou ook graag bij jouw persoonlijke groei. Mail jouw wens naar recruitment@prestonpalace.nl.