TheCreatorsHub-Hoppenbrouwers-SanneMarcellis-04795

Deze vernieuwing zorgt voor meer comfort en energie-efficiëntie!

Alle accommodaties voorzien van airconditioning 
De 318 luxe hotelkamers en Suites in het unieke resort worden vanaf nu gasloos verwarmd en verkoeld dankzij nieuwe, innovatieve  'Variable Refrigerant Flow' systemen. Preston Palace voltooit met succes dit grootschalige verduurzamingsproject, dat tevens een upgrade is voor de complete all-inclusive beleving.

Milieubewuste vernieuwing 
Deze baanbrekende stap in duurzaamheidsinitiatieven biedt niet alleen enorme ecologische voordelen, maar ook een significante verbetering van het comfort voor de gewaardeerde gasten. Terwijl het all-inclusive resort zich richt op een duurzame toekomst, speelt het bedrijf hiermee ook in op de groeiende vraag naar milieubewuste keuzes binnen de gastvrijheidssector.

Minder uitstoot 
Een van de opvallende voordelen van de geïnstalleerde VRF-systemen is de aanzienlijke energiebesparing die het met zich meebrengt. Dankzij de efficiënte werking van deze systemen belasten ze het milieu aanzienlijk minder dan conventionele verwarmings- en koelsystemen die op gas werken. Dit komt zowel Preston Palace als de bredere gemeenschap ten goede door aanzienlijk bij te dragen aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Meer comfort 
Naast het bevorderen van duurzaamheid en het minimaliseren van de impact op het milieu, bieden de geavanceerde VRF-systemen ook een upgrade van comfort voor de gasten van Preston Palace. Dankzij de individuele regeling van de kamertemperatuur kunnen gasten nu profiteren van een gepersonaliseerde ervaring. 

Efficiënt en gastvriendelijk 
Het grote verduurzamingsproject startte op 22 mei 2023, waarbij het resort - met doorgaans een bezettingsgraad van 96%-  geopend bleef. Het doel was om zowel efficiënt als gastvriendelijk te werk te gaan. Wat betekent dat efficiëntie en planning cruciaal waren. Gedurende het project waren telkens zestien kamers buiten gebruik, zodat er een week lang aan elk van deze kamers kon worden gewerkt. 

Nadruk op kwaliteit
"De sterke nadruk die Preston Palace legt op kwaliteit, stelde ons als technisch team in staat om te streven naar topkwaliteit. Het is echt een mooi staaltje techniek." aldus Jurgen Holslag, projectleider Hoppenbrouwers. Op 8 december 2023 werd de laatste accommodatie voltooid. Hiermee zijn alle 318 hotelkamers van Preston Palace voorzien van de VRF-systemen.

Goede samenwerking 
Het succesvolle verloop van de verduurzamingswerkzaamheden is te danken aan de goede samenwerking tussen verschillende partijen. Preston Palace heeft een eigen afdeling Techniek & Onderhoud die nauw betrokken is bij het project. Samen met Hoppenbrouwers, Emondt en J&J Techniek werd er alles aan gedaan om de gestelde deadlines te halen. Zo ervaarden gasten vrijwel niets van de werkzaamheden en waren hotelkamers weer vlot beschikbaar voor een all-in overnachting.

Belangrijke stap 
Carlo Slag (DGA Preston Palace) licht toe dat het resort, als grootverbruiker van energie, verplicht is om op zoek te gaan naar duurzame oplossingen: "We hebben gekozen voor VRF-systemen, in de volksmond bekend als airconditioning, op onze logies gebouwen. Hiermee slaan we twee vliegen in één klap: we vervangen oude, energieverslindende installaties voor het verwarmen van de kamers en bieden tegelijkertijd een koelmogelijkheid aan alle kamers. Met deze upgrade zetten we weer een nieuwe stap op het gebied van comfort én verduurzaming". 

Financiële expertise
"Bij de start tot de realisatie van dergelijke verduurzamende projecten is specialistisch advies bij de toekenning van subsidies ook van groot belang." In het bijzonder een dank voor de experts van onze afdeling Financiën en Interim & Advies van Beugen. 

Op naar een mooie toekomst
Door de succesvolle implementatie van de nieuwe duurzame verwarmings- en koelsystemen toont Preston Palace aan klaar te zijn voor een duurzame toekomst.