IMG_8687-2

 

Het verhaal achter de nieuwe 
Preston Palace App

Interview met Projectcoördinator Ryan over deze vernieuwing!

Gastvrijheid, persoonlijke service en de gast een unieke all-inclusive ervaring bieden, dat staat allemaal centraal bij Preston Palace. Om dit succesvol te blijven realiseren, presenteerde Preston Palace onlangs de geheel vernieuwde Preston Palace App. Met deze handige 'tool' beheert de gast zelf boekingen, reserveert alle activiteiten en heeft belangrijke informatie voor, tijdens en na het verblijf binnen handbereik.

Wij gaan in gesprek met Ryan Dingjan, Projectcoördinator en Revenue Manager van Preston Palace. 

Wat inspireerde het team om een nieuwe app voor Preston Palace te ontwikkelen?
"Tijdens de coronapandemie ontstond de noodzaak om snel een webapp te ontwikkelen, zodat alles via reservering kon verlopen. Dit project, gerealiseerd in slechts drie weken, was zeer basaal en een echte native app bouwen was toen niet haalbaar. De wens voor een volwaardige app, die uitgebreid en gemakkelijk beheerd kan worden met functies als pushberichten en verbeterde informatieverstrekking, was echter altijd aanwezig."

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen van de nieuwe app vergeleken met de oudere versie?
"De nieuwe app is veel overzichtelijker en informatiever. Voorheen moest alles reserveerbaar zijn, wat uiteindelijk niet meer nodig was, behalve voor de diners in de restaurants. Dit heeft ons aangespoord om een app te ontwerpen die niet alleen duidelijke plattegronden biedt, maar ook een verbeterd overzicht van het entertainmentprogramma, de openingstijden en de boekingsgegevens."

Kun je iets vertellen over het ontwikkelingsproces?
"Het ontwikkelingsproces van de nieuwe app begon samen met ons Marketingteam en onze digitale partner, Friday, in augustus 2023 met de voorbereidingen. Het eigenlijke bouwen van de app startte in november, en tegen april van het volgende jaar was de app grotendeels voltooid. Na een periode van testen en aanpassingen werd de eerste versie in juni gebruiksklaar. Het ontwikkelingsproces bracht enkele uitdagingen met zich mee, voornamelijk door onverwachte functionele behoeften en zaken die aanvankelijk over het hoofd waren gezien."

Hoe hebben jullie ervoor gezorgd dat de app gebruiksvriendelijk is voor gasten van alle leeftijden?
"Door de richtlijnen van Apple en Google te volgen en door diverse doelgroepen te laten testen. Hierdoor hebben we een interface gecreëerd die eenvoudig en toegankelijk is, met duidelijke teksten en iconen. Daarnaast hebben we de app grondig getest, zowel met medewerkers als met gasten, om ervoor te zorgen dat deze gemakkelijk te gebruiken is."

Welke functie vind je persoonlijk het meest innovatief of nuttig?
"Persoonlijk vind ik het erg handig dat alle informatie, van openingstijden tot aan details over je reservering, binnen handbereik is op je telefoon. Dat maakt het overbodig om e-mails na te zoeken of websites te moeten raadplegen."

Hoe draagt de app bij aan het verbeteren van de gastenervaring bij Preston Palace?
"De nieuwe app zorgt voor een snellere en eenvoudigere informatievoorziening. Alles is direct toegankelijk: QR-codes, openingstijden, de mogelijkheid om betalingen te verrichten en extra's bij te boeken. Dit draagt allemaal bij aan een soepelere gastervaring."

Zijn er plannen voor toekomstige updates?
 "Ja, we willen het versturen van pushberichten uitbreiden om meer directe updates te kunnen geven over beschikbaarheid in restaurants en entertainmentopties. Een virtuele assistent staat ook op onze wensenlijst; we kijken ernaar uit om onze app continu te verbeteren."

Hoe verzamelen en verwerken jullie gastenfeedback?
"Feedback verzamelen we via de receptie, directe enquêtes en social media. Deze feedback wordt actief besproken binnen ons team en waar mogelijk passen we de app aan om de gebruikerservaring te verbeteren."

Wat zijn de genomen maatregelen voor veiligheid en privacy?
"Alle gebruikersdata wordt opgeslagen op Nederlandse servers met strikte naleving van de AVG, waarbij gebruikers de volledige controle hebben over hun gegevens."

Tot slot, hoe zie je de rol van technologie en apps in de toekomst van gastvrijheid?
"Dit blijft van groot belang. Onze gasten raken steeds meer gewend aan technologie, zoals AI, chatbots en selfservice. Ze hechten veel waarde aan gemak en zelfredzaamheid. Pas als het nodig is, zoeken ze contact met de receptie voor hulp. Onze nieuwe app speelt hierbij een cruciale rol. Tegelijkertijd verliezen we nooit de persoonlijke gastvrijheid uit het oog. Door technologie te combineren met persoonlijke service blijven we attent op al onze gewaardeerde gasten."

Benieuwd naar de nieuwe Preston Palace App? Download de app hier en laat je verbazen door de vele mogelijkheden.