Preston Palace all-inclusive family resort in Twente

Veelgestelde vragen

Is Preston Palace rolstoelvriendelijk?

Preston Palace is rolstoelvriendelijk. Alles is gemakkelijk te bereiken met een rolstoel en wij geven je in het onderstaande antwoord zoveel mogelijk informatie over ons hotel en uitgaanscentrum. Wil je na het lezen de situatie toch graag vooraf persoonlijk komen bekijken; maak dan een afspraak maken voor een rondleiding. Neem hiervoor telefonisch contact op met de afdeling Reserveringen via 0546-542121.

Vrijwel het gehele gebouw is drempelvrij en er zijn drie liften om de diverse etages met hotelkamers te bereiken. Er zijn mindervalide toiletten aanwezig in het hotelrestaurant, het entertainmentcenter en in het subtropisch zwemparadijs.

Preston Palace beschikt over 8 mindervalide hotelkamers (type Classic). In deze hotelkamers zijn brede deuren (95cm) geplaatst zodat je makkelijk met een rolstoel naar binnen kunt. De douche is ruim, zonder drempels of douchebak. Het toilet beschikt over steunbeugels. Langs de douchewand is een steunstang aanwezig en er staat een douchestoel. De wastafel is verlaagd zodat je er met een rolstoel bij kunt en de spiegel is kantelbaar. Het licht gaat automatisch aan en uit. De bedden zijn 60 cm hoog. Via ons kun je een toiletverhoger en beugels in de badkamer aanvragen. Eventuele overige hulpstukken kun je ook via jouw eigen zorginstelling bestellen, evenals verpleging dien je ook zelf te regelen. Bij boeking dien je aan te geven dat je gebruik wil maken van een mindervalide hotelkamer. Een mindervalide hotelkamer is uitsluitend telefonisch te reserveren via telefoonnummer 0546-542121.

Het hotelrestaurant Ribbleton  is voorzien van brede gangpaden tussen de tafels en bij het buffet. Je kan je zo gemakkelijk verplaatsen door het gehele restaurant . Ook hier is een toilet voor mindervaliden aanwezig. Wanneer je door jouw fysieke beperking een tafel dichtbij het buffet wenst, kun je ter plaatse via de hotelreceptie een tafel reserveren in het hotelrestaurant Ribbleton.

Black rock en Preston Hall zijn drempelvrij. In het uitgaanscentrum zijn betegelde paden aangelegd, met een kleine afstap naar de zitjes en de spelfaciliteiten zoals naar de snooker- en biljarttafels. Deze zijn goed toegankelijk. Bij de midgetgolf is een afstapje en een beperkte ruimte bij de midgetgolfbanen. De bowlingbanen zijn gesitueerd in een oude mijnschacht en liggen op een verhoging van drie treden. Eenmaal bij de bowlingbanen kun je weer plaatsnemen in jouw rolstoel en zijn de bowlingbanen goed te gebruiken vanuit jouw rolstoel. Tevens is er ter plaatse een speciaal rek verkrijgbaar om het bowlen nog gemakkelijker maken.

In Boardwalk indoor kermis liggen de botsauto's op de eerste verdieping, enkel toegankelijk met een trap. De overige attracties liggen op de begane grond. Voordat je deze attracties (zoals Octopus, Energy Storm) betreedt, is er een kleine opstap om in de betreffende attractie plaats te nemen.

Riviera subtropisch zwemparadijs is toegankelijk middels een royale toegang bij de zwembadreceptie. Ook hier is een mindervalide toilet aanwezig met ruime omkleedruimte. Het bad is toegankelijk door middel van een brede trap met leuning. Bij de whirlpools, sauna en stoombad is een opstap.