20230914_151506

Blog: zo leuk is Preston Palace met kleuters 

Wij delen hier ook handige tips! 

Kleuters Maud (4,5 jaar) en Julian (net 4 jaar) zijn naar all-inclusive familiehotel Preston Palace om te testen wat er allemaal te doen is voor jonge kids. Samen met Linda van de Kids Vakantiegids en de mama's logeren ze een nachtje in het kinderhotel waar héél veel te doen is onder één dak. 

Wat dacht je van... spetteren in een subtropisch zwembad, hard gaan op de kermis, klimmen en klauteren op de binnenspeeltuin, (bijna) strike gooien op de bowlingbaan, boerderijdieren kijken en af en toe een balletje slaan op de midgetgolfbaan, knutselen en kletsen met de animatie én knuffelen met de mascotteberen Preston en Alice. We doen het allemaal!

Zoveel vragen
Mini-detectives Maud en Julian gaan samen met hun mama's op vakantie naar Preston Palace. Vanuit Oost-Brabant naar Almelo is dat ongeveer anderhalf uur rijden. Onderweg in de auto hebben ze al veel vragen. "Gaan we meteen zwemmen als we er zijn?" "Is beer Preston er ook?" "Is de kermis open?" "Wanneer gaan we bowlen?" Eenmaal aangekomen weten ze niet hoe snel ze met hun koffertjes naar binnen moeten. Ze hebben er heel veel zin in. 

Preston Palace met kleuters: DOEN!
Met een vervroegde incheck kunnen we al vanaf 12 uur gebruik maken van alle faciliteiten die Preston Palace te bieden heeft. Je kunt wel pas vanaf 15 uur op je kamer terecht, maar dat vinden de detectives helemaal niet erg. Na anderhalf uur stil zitten in de auto willen ze maar één ding: rennen en spelen!

GECHECKT: Binnen- en buitenspeeltuin
Voordat we gaan lunchen (tot 14 uur kun je in buffetrestaurant Ribbleton terecht zonder reservering) nemen we eerst een kijkje bij de Spelotheek. Als Julian de binnenspeeltuin ziet, zet hij het al op een rennen. "Maud, een springkussen en een glijbaan! En blokken!" De twee springen, rennen, klauteren, bouwen en klimmen, terwijl de mama's vanaf een afstandje het tweetal in de gaten houdt. Na een korte pauze met een eerste all-inclusive glaasje drinken, ontdekt het tweetal ook een buitenspeeltuin. Het is prachtig nazomerweer, dus we verkassen met z'n allen naar buiten. Terwijl de kids spelen, kletsen de mama's op een bankje in het zonnetje.

Van spelen krijg je honger: op naar het buffet
Na een uurtje spelen, krijgt het tweetal toch wel honger. Omdat de zon volop schijnt, nemen we buiten plaats op het ruime terras bij Ribbleton. De detectives smullen van al het lekkers dat ze zelf hebben mogen uitkiezen bij het buffet van het restaurant. Alles zelf opscheppen en zelf drinken tappen is natuurlijk reuze interessant als je vier bent!

TIP voor kids met allergieën
Mini-detective Maud heeft koemelkallergie. Bij Preston Palace hebben ze allergenenlijsten waarop je precies kunt zien wat kids wel/niet kunnen eten. Je kunt ook bij de reservering aangeven dat je kind een allergie heeft of het voor het eten altijd even navragen bij de medewerkers. Ze helpen je graag. 

Laat je hotelkamer pimpen 
En dan is het alweer 15 uur en gaan de detectives met hun koffertjes naar onze Royal Kamer op de eerste verdieping. "Gaan we met de lift? Mag ik op het knopje drukken?", vraagt Julian. De lift is ook een topattractie voor deze twee. Eenmaal op de kamer worden de kleuters verrast door een mooi versierd bed met ballonnen, slingers én knuffels Preston en Alice. "Wauw, ik wil die roze beer!", roept Maud. En zo'n mooi gepimpt bed is natuurlijk ook helemaal geweldig om op te springen. Daarna nemen de twee een kijkje bij het stapelbed waar ze mogen slapen, samen met de beren die vanaf dat moment aan de detectives zitten 'vastgeplakt' ;)

TIP voor je hotelkamer
Je kunt de minibar - tegen extra betaling - laten vullen voor aankomst, maar je mag je drankjes en to go etenswaren ook gewoon mee naar je hotelkamer nemen. Tip: Het is ook mogelijk om een kamer met balkon te boeken, zodat je 's avonds bij goed weer nog buiten kunt zitten als de kids slapen. Je kunt kamers boeken voor 1 tot 6 personen.

Spetterpret bij het subtropisch zwembad
Nadat we de koffers op de kamer hebben neergezet, willen de detectives graag naar het subtropisch zwemparadijs Rivièra. Allemaal de zwemkleren aantrekken op de hotelkamer en vervolgens wandelen we naar het zwembad. Riviera is dagelijks van 9.00 tot 22.00 uur geopend en je mag net zo vaak zwemmen als je wilt tijdens je verblijf.

Van peuterbadje tot stroomversnelling
Eenmaal binnen nemen we plaats op de ligbedden. Nadat de detectives de glijbaan in het peuterbad hebben verkend, willen ze graag meer actie in het diepere bad. Ze zwaaien naar de piranha's, krokodil en aap; zwemmen onder de waterval door; spetteren tijdens de tropische regenbui in het zwembad; bubbelen met de mama's in de bubbels en checken de stroomversnelling. "Nog een keer", roepen ze in koor.

NIEUWE GLIJBAAN Monkey Rush
Dan ontdekken ze dat er ook nog een grotere glijbaan is, de nieuwste Monkey Rush. "Daar wil ik vanaf", zegt Maud. Zo gezegd, zo gedaan. "Deze is leuk, mama." Julian vindt hem ook leuk. Na tig keer glijden, spetteren we nog wat in het diepe, zwemmen we onder de inktvis door, doen we 'de kabouterduik' en springen we van de kant. Dan is het tijd om weer iets nieuws te gaan ontdekken ;)

TIP voor het zwembad
Met je hotelpas kun je bij zwembad Rivièra tijdens ieder bezoek fijne grote zwemhanddoeken krijgen. Dat bespaart veel ruimte in je koffer. Ook is het mogelijk om hier zwembandjes voor kleine kinderen en een zwemband voor baby's te lenen. Er staat een box en er zijn meerdere aankleedkussens vlakbij het peuterbad.

Avondprogramma met kleuters
Om 17.30 uur hebben we via de GastenApp een tafel gereserveerd bij Midtown Food & Bar. Hier kun je à la carte genieten van Amerikaanse klassiekers, zoals een hamburger, vis of spareribs, en heerlijke desserts (met de lekkerste ijscoupes voor mama's ;) Detective Maud kan hier met haar koemelkallergie ook prima terecht. Op de dessertlijst staan helaas geen waterijsjes, maar die toveren we gewoon tevoorschijn van elders in het hotel.

Meet & Greet met Preston de Beer
Nog voordat we helemaal klaar zijn met het avondeten, zien we in onze ooghoeken Preston de Beer door de wandelgangen lopen. Hij maakt deze avond vanaf 18.30 uur een ronde door het hotel. "Daar is-tie!" We laten alles liggen en rennen naar Preston toe. Natuurlijk laten de detectives ook hun nieuwste knuffels zien en is er tijd voor een knuffel en een foto. De mini-vakantie was al heel goed begonnen, maar nu kan het helemaal niet meer stuk! Vol verhalen gaan ze weer aan de eettafel zitten bij Midtown. Er wacht ons nóg een volgend avontuur deze avond: de indoor Boardwalk Kermis!

WAUW! Een kermis ín je hotel!
Julian heeft het de hele dag al over de indoor Boardwalk kermis. Bij ons in Brabant is de kermis net afgelopen, die vond hij nu als vierjarige heel interessant. Net als bij de speeltuin gaat hij steeds harder lopen als we dichterbij komen. Helemaal als hij een soort van 'achtbaanspoor met een hangende Spiderman' op de vloer kan volgen naar de ingang van de kermis. Met hun lengtes van rond de 1.10 meter zijn er voor onze mini-detectives ook enkele attracties toegankelijk; zoals de Jumping Star, de Polyp en de Teacups. Verder hebben ze genoten van alle flitsende lichtjes en attracties die over de kop gaan voor grotere kinderen. Het liefst was Julian overal al ingegaan, maar hij zal nog een paar jaartjes moeten wachten.

Muziekbingo met K3 en Kabouter Plop 
En dan is het kinderfeest op dag 1 nog altijd niet afgelopen. Om 20.00 uur zijn de detectives nog helemaal niet moe, dus doen we mee met de muziekbingo waar je ook speelgoed kunt winnen. Ze zingen mee op K3, Kabouter Plop en Kinderen voor Kinderen en vinden het spannend of we al bijna bingo hebben. Helaas hebben we niet zoveel geluk, maar ook zonder een prijs is dag 1 al zeer geslaagd. Rond 21.00 uur is het bedtijd voor de detectives. 

TIP check goed de openingstijden
Tijdens schoolvakanties en feestdagen is de kermis geopend vanaf 14.00 uur, maar tijdens 'gewone' doordeweekse dagen, zoals nu een donderdag buiten de vakanties, is de kermis pas om 19 uur geopend. Op woensdagen, vrijdagen en in het weekend is de kermis wel al om 14 uur geopend. Check voordat je een nachtje Preston Palace boekt, bijvoorbeeld met een studiedag, dus goed wat de openingstijden zijn. 

Dag 2: nóg meer ontdekken in het hotel
De volgende ochtend, dag 2, worden de detectives rond 8.00 uur wakker. Voor het ontbijt schuiven we weer aan bij buffetrestaurant Ribbleton. Om 9.00 uur gaan we richting de animatieruimte in de Spelotheek, want er staat deze ochtend knutselen op het programma. Maud en Julian kleuren een kleurplaat en kletsen gezellig met de mevrouw van het animatieprogramma. Totdat het tijd is om Alice de Beer op te wachten, want vandaag loopt de roze beer een rondje door het hotel. Maud besluit meteen dat haar kleurplaat voor Alice is.

TIP Animatie voor de kleintjes
Behalve tekenen en kleuren wordt er nog veel meer georganiseerd in de animatieruimte, de Preston Hall en de Spelotheek voor de allerkleinste vakantievierders. Zo kun je onder andere ook koekjes bakken, cupcakes maken, vingerverven, strijkkralen, schminken en mini disco dansen met het animatieteam.

PINKALERT: Meet & Greet met Alice de Beer
Alice en Preston hebben hun eigen slaaphuisje in het hotel vlakbij de animatie. Als de gordijnen dichtgaan, weet Maud dat Alice bijna uit het huisje komt. "Daar is de roze beer!", glundert ze. Met weer een dikke knuffel en een foto begint dag 2 ook alweer super goed voor de detectives. Na de Meet & Greet willen ze graag nog een keer sliden en spetteren in het zwembad voordat we wederom buiten kunnen lunchen in het zonnetje.

Dit was het allerleukste 
En ook de rest van de middag blijven de detectives stralen. De boerderijdieren bij de midgetgolfbaan zijn hoogst interessant, met behulp van een extra hulpstuk gooit Maud bijna strike op de bowlingbaan en in de bioscoop draait een super leuke tekenfilm. We sluiten onze minivakantie af met nog een laatste - en derde - keer zwemmen. En dan is het tijd om aan het einde van de middag weer naar Brabant terug te rijden. Op de vraag wat ze het leukste vinden aan hun mini vakantie naar Preston Palace antwoorden de detectives: "ALLES! Gaan we nog een keertje terug?"

Megaveel korting voor kids 
Wil jij ook een mini-vakantie beleven met je mini's in Preston Palace? Kijk hier voor meer informatie of om te boeken. Kinderen van 3 tot en met 17 jaar krijgen nu 50% korting op het volwassenen tarief. Dit is het reisadvies van onze ervaringsdeskundigen Julian en Maud "Preston Palace? Doen!" 

Bron: Linda Reijs, Kids Vakantiegids