20230317_174813

TIENERPROOF: Partytime & pleasure bij Preston Palace 

GETEST: Detectives en BFF Tess en Noortje (ruim 11) zijn een nachtje in Preston Palace om te testen of het all-inclusive familiehotel tienerproof is. Nou en of! De twee giebels gaan hard in de kermisattracties, spetteren en sliden in het subtropisch zwemparadijs Riviera, strike a pose op de bowlingbaan en proeven en snoepen à la carte, van het buffet en bij de snackcorners met als hoogtepunt de milkshake in bed. Een dikke tien voor Preston Palace van deze tieners!

School uit, vakantiemodus aan
Meteen uit school vertrekken we op vrijdagmiddag vanuit Brabant richting all-inclusive Family Resort Preston Palace. Rond 16 uur rijden we de parkeerplaats van het familiehotel in Almelo op. Nadat we de kamerpasjes hebben opgehaald bij de receptie, gaan we eerst naar kamer 1319 op de eerste verdieping. De dames lopen voorop met hun eigen pasjes en mogen de kamerdeur openen. "Wauw, het bed is mooi versierd met ballonnen en slingers en ze weten zelfs hoe we heten", roept Tess wijzend op de grote welkomstkaart op het bed ;) Onze minibar is goed gevuld met wat blikjes, stroopwafels en M&M's voor als we tussendoor nog trek krijgen. De dames slapen in het tweepersoonsbed, de mama's in het stapelbed. Prima, het is hun Preston-party!

Strike a pose op de bowlingbaan
Na ruim anderhalf uur in de auto te hebben gezeten, gaan we eerst even wat drinken in Preston Palace Central. De dames merken hier de bowlingarea op. We boffen dat er een bowlingbaan vrij is, dus we besluiten om te gaan bowlen. Voor de bowlingbanen gelden geen reserveringen, je kijkt gewoon of er plek is. De meiden vinden het super leuk. Na het bowlen willen de dames naar de Boardwalk Indoor Kermis.

OMG! Een kermis in je hotel
Hoe dichter we bij de Boardwalk Indoor Kermis komen, des te harder de meiden gaan lopen. Eenmaal binnen weten ze niet welke van de acht attracties ze als eerste willen doen. Het worden de botsauto's... en omdat het niet druk is, kunnen ze daar gewoon in blijven zitten. Na tig ritjes willen ze ook nog een keer in de Jumping Star en Teacups. Dan is het alweer tijd om naar eetcafé San Remo te lopen. Via de Preston Palace app heb ik hier een paar dagen eerder vanuit huis een tafeltje voor 4 gereserveerd om 18.45 uur. De kermis is nog tot 23 uur geopend, dus na het eten is er nog tijd genoeg om te botsen, zwieren, zwaaien en over de kop te gaan.

A la carte genieten bij eetcafé San Remo
Bij eetcafé San Remo kunnen we meteen plaatsnemen. De serveerster neemt de bestelling op voor het drinken en geeft uitleg over de menukaart. We krijgen een 3-gangendiner. Het voorgerecht mogen we zelf onbeperkt opscheppen - zoals carpaccio, gerookte zalm, verse salade, stokbrood, soep en ragout. De meiden gaan 'safe' voor stokbrood, maar moeder Kim en ik smullen van de carpaccio, zalm en salade. Voor het hoofdgerecht kiezen de mama's voor een biefstuk en roodbaarsfilet, terwijl de meiden een kindergerecht bestellen. Daarna is het toetjestijd! We zijn allevier gek op ijs, dus het wordt tweemaal een Knetter Kinderijsje, een Coupe San Remo met chocolade- en vanilleijs en een Fris Snoetje met yoghurtbosbessen- en aardbeienijs.

Volg je een speciaal dieet of ben je vegetariër? Geef jouw dieetwensen voorafgaand aan jouw verblijf door bij Preston Palace.

Proosten met een milkshake, baby!
Na het eten - waar bijna twee uur voor stond - kunnen we meteen doorlopen naar de Preston Hall voor de Magic Show om 20.30 uur van de huisgoochelaar. Compleet met lasershow start de interactieve show waarbij de goochelaar voortdurend mensen uit het publiek vraagt om te helpen met zijn goocheltrucs. Hoewel hij bij veel trucs een camera op de trucs gericht houdt - zoals Balletje Balletje, een truc met een Kubik Kubus en Raad de Kaart - blijf je toch 'ontgoocheld' achter van 'hoe doet hij dát nu weer?' Na een klein uurtje is de show voorbij. Het liefst zouden de dames op dag 1 het indoor subtropisch zwemparadijs Riviera ook meteen verkennen, maar het zwemparadijs is 'maar' tot 22 uur open. Dus wordt het nog een uurtje hard gaan op de kermis! Om iets na 23 uur ploffen de giebels total loss van alle indrukken met een milkshake die je op de kermis kunt halen in hun tweepersoonsbed. (Mid)dag 1 was tóp!

Let's go tropical in zwemparadijs Riviera
De volgende ochtend starten we met een ontbijt bij buffetrestaurant Ribbleton. Je kunt hier gewoon aanschuiven wanneer je wilt tussen 7.00 en 11.00 uur. Tieners Tess en Noortje hebben het de avond ervoor goed volgehouden, dus we slapen eerst een beetje uit. Na het ontbijt pakken we onze zwemspullen - tip: zwemhanddoeken kun je bij de badmeester vragen - om naar het subtropische zwemparadijs Riviera te gaan. Je kunt je spullen hier gratis in een kluisje opbergen en in het zwembad kun je een stoel of ligbed pakken waar je je zwemhanddoek neerlegt.

NIEUWE glijbaan 'Monkey Rush'
De meiden testen als eerste de nieuwe glijbaan 'Monkey Rush'. Bovenaan de glijbaan kun je in een keuzemenu aangeven welk thema je wilt tijdens het glijden, zoals Jungle of Disco. En misschien word je wel dagrecordhouder met de snelste slide! Na tig keer glijden is het tijd om de rest van het subtropische zwemparadijs te ontdekken: de stroomversnelling - met haai, de tropische regenbuien, de piranha's, de krokodil, kanonnen, zwarte panter en aap. De dames stappen tot hun middel in het ijskoude dompelbad, bubbelen en doen een poging in de sauna en het Turks stoombad. Allemaal reuze interessant. Tussendoor iets te drinken halen op het terras en weer verder plonzen en spetteren.

Het zwemparadijs is onbeperkt toegankelijk en je hoeft niet te reserveren. Kids vanaf 11 jaar mogen zonder begeleiding zwemmen.

24 uur party en pleasure bij Preston Palace
Van al dat zwemmen hebben de meiden - en mama's - honger gekregen. Het is inmiddels ook alweer bijna 13.00 uur. We lopen terug naar buffetrestaurant Ribbleton voor de lunch. De zon schijnt volop, dus we besluiten om buiten plaats te nemen met onze borden. Om 14 uur is de kermis weer geopend. Terwijl de meiden naar de kermis gaan, blijven de mama's nog even nagenieten in het zonnetje. Om 15 uur gaan ook wij naar de kermis, om nog een laatste keer te botsen, zwieren en zwaaien. Vervolgens nemen we plaats in de bioscoop waar op dat moment een film van de Minions start. Je kunt hier in- en uitlopen, dus je 'hoeft' niet precies op tijd te zijn. Na de film schuiven we nogmaals bij Ribbleton aan voor het diner. En als toetje halen we nog een milkshake bij de kermis. Onze 24 uur zijn voorbij gevlogen. Preston Palace krijgt een dikke tien van de tieners - en mama's!

TIP: 50% korting voor kids tot en met 17 jaar
Kinderen tot en met 17 jaar krijgen 50% korting bij hun verblijf in Preston Palace. Het is een super leuk uitje om met het hele gezin te doen, maar denk er ook eens aan om dit een op een met een van je kids te doen. Een nachtje of weekendje weg. Of tijdens een studiedag - met aankomst de middag ervoor.

 

Blog Linda Reijs, Kids Vakantiegids